vprašanje za Korošice
Nekaj podobnega ( ajdovo testo+skuta) sem jedla v bohinjskem kotu
pod imenom “Skutini krapi”. Zelo dobro. 🙂
Ko sem v drugi gostilni to isto narocila, je pa bilo pod kritiko:(
So res kot majhni struklji, vsak zase.
Recepta nimam, ampak mislim, da bi si lahko pomagala z receptom za ajdove skutine struklje. Razlika bi bila v tem, da pri krapkih moras narezati
kvadratke, napolniti in stisniti robove z vilicami. Lp
Babi, hvala, sem dobila, čeprav je bilo tisto, kar sem jedla, okroglo in bolj podobno cmokom. Sem pa pri brskanju naletela tudi na vprašanje glede pehtranove potice – napisala si, da delaš nadev brez skute, zanima me , kako. Upam, da nisem preveč nadležna, sem se na tem forumu znašla šele pred kratkim, zato bolj počasi odkrivam njegove skrivnosti. Lep pozdrav s sončne Goriške.
Hej! Tudi za pehtranovo potico brez skute v nadevu je recept.Sem sla gledat, pa je danes iskalnik zelo zaseden. Mislim, da sem recept celo dvakrat ze napisala. Bom ponovila, ce ne bos v kratkem nasla. Mogoce bo pa katera od prijaznih deklic poslala link:)
Na Gorenjskem sem jedla bolj ploscate. Verjetno so tisti tvoji narejeni tako, da so testo zvili v klobaso in potem koscke polnili kar v roki( kot slivove cmoke iz krompirjevega testa. Glej, to so samo moja predvidevanja.
Nic nisi nadlezna in dobrodosla Goricanka ( tudi jaz sem tam odrascala):)))
Hej!
Tocno to, Vladka. Hvala.
Andi, delam nadev s smetano. In tista pest pehtrana je zelo individualno. Jaz stegnem dlan in razsirim prste. Raje daj malo vec kot malo manj.
Nadev naj malo stoji, da se drobtinice lepo vpijejo. Jaz dam piskotne drobtine. Ce malo leze, se ne boj, testo prekrije.
Dekleta, ki so pekla po tem receptu, so pohvalila rahlost in okus. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.