Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Vprašanje za kadrovnike

Vprašanje za kadrovnike

Pozdravljeni,

Sem zaposlena, vendar po dolgih letih razmišljam oz. malo tudi že iščem drugo delavno mesto.
Ker sem že iz “vaje” bi prosila, če mi lahko odgovorite na sledeča vprašanja?

Kaj (kadrovnike) na razgovoru najbolj pritegne ali odbije ?
Kaj pričakujete od kandidatov?
Kakšna vprašanja postavljate…?
Česa ne želite slišati?
Kaj želite izvedeti, ko kandidatu rečete naj pove kaj o sebi?
Ali vprašate po vrlinah in slabostih?…
Ali pričakujete vprašanja od kandidatov in kakšna so dobrodošla?…

Hvala… v naprej!

**************************************************************** Tja, kamor je vredno iti, ne vodi nobena bližnjica.

Žal enoznačnega odgovora na tvoja vprašanja ni, vedno namreč izbirajo osebe z lastnimi preferencami, željami, merili …

Sicer nisem kadrovnica, sem pa že večkrat izbirala svoje sodelavce. Pri kandidatih cenim iskren, sproščen nastop, primerno urejenost, pozitiven odnos do dela. Odbije me neurejenost, pretirana sproščenost (domačnost), pretirana formalnost (togost).

S svojimi vprašanji skušam malo bolje spoznati kandidate, kakšen odnos imajo do dela, do sodelavcev, ali so pozitivne, dobronamerne osebe, ali imajo delovne navade, ali so iznajdljivi, prilagodljivi. Od kandidatov pričakujem, da se bodo korektno predstavili, kaj znajo, kaj hočejo, kakšne lastnosti jih odlikujejo, kaj nam bodo prinesli v naš kolektiv.

Tudi vpašanja kandidatov vedno pričakujem in so dobrodošla (čudno se mi zdi, če kandidata nič ne zanima). Normalno je, da tako kot jaz hočem spoznati kandidata, tako tudi on hoče spoznati mene kot bodočo nadrejeno, svoje bodoče delo, sodelavce, razmere v službi itd. Taka vprašanja so običajna in z veseljem odgovorim nanje.

Pa veliko sreče pri iskanju nove službe!

Nisem kadrovnik, sem pa pri izbiri kandidatov.
Takoj me odbije dejstvo, da kandidat ne ve ničesar o naši firmi, da ga nič ne zanima oz. da mu je popolnoma vseeno v kakšen kolektiv prihaja. Ostalo pa, po pravici povedano, po feelingu- pri nekaterih dobim takoj pozitivno “vibracijo” (človek je “sončen”), pri drugih ne.
Priznam, da mi je formalna izobrazba na zadnjem mestu…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close