Vprašanje za kadilce
ravno nasprotno, 28.11.2021 ob 15:06
Med seksom mi je toplo, med kajenjem pa zmrzujem.
Kajenje je … tako si grem že na živce s tem kajenjem, da sem alergična na samo sebe in na partnerja, ki prav tako kadi. Oba sva že v zrelih letih in v zadnjih letih sva se popolnoma otresla alkohola in travice ter nezdrave hrane, se začela ukvarjati s športom in sva dosti v naravi in seveda sva dokaj napredovala – čustveno in delovno in sva vedno bolj polna energije in pozitivnih misli. Vendar pa se vse bolj zavedam, da nisva naredila skoraj nič za dejanski napredek v najinih načrtih (prenova hiše, več ustvarjanja z dejanskimi rezultati, izvedba stvari, ki jih načrtujeva že par let), saj sva še vedno ujeta v nekem mentalnem vzorcu pasivnosti prav zaradi cigaret. Zdaj torej ne pijeva popolnoma nič, ne zapravljala denarja za travo, ne hodiva ven in ne zapravljala denarja za posedanje po lokalih, sva res zdrava, kot nikoli prej, še vedno pa sva zelo zelo pasivna, le malo manj, kot prej. Še vedno posedava ob cigaretah in kavi ure in ure in še vedno le govoriva, kako BOVA vse tisto naredila, kar sva načrtovala.
No, malo zanemarjam dejstvo, da sva oba spregledala, kako naju nekateri ljudje v življenju dejansko izkoriščajo in psihološko izčrpavajo in sva se skoraj vseh že otresla in prekinila stike z njimi popolnoma.
Vendar vse to ni nič, če še vedno največ časa in nekaj dragocenega denarja vlagava v cigarete in v stanja, ki jih ohranjajo cigareti. Zavedam se, da je to najin nujen naslednji korak.
Kajenje je zelo zahrbtna razvada. Opažam, da bolj kot vse druge – tako vsaj za naju.
Vsem tistim, ki želijo prenehati želim vse dobro. Bi pa z veseljem prebrala kakšne izkušnje tistih, ki so s tem prenehali ali se za to odločajo – kako ste se odločili, ste prenehali v dvoje, sami, kako ste se borili in bodrili in kako vam je sploh uspelo.
Itak je vse v glavi – o tem mi kaj povejte.
Hvala
Še kadilka
Trenutno pijem kapučino. Je v steklenem kozarcu z ročko ob računalniku na katerega vnašam ta tekst. V prostoru ne kadim. Vsakih milijon let en cigaret pokadim. Neskončno rad opazujem konico cigarete, ki žari v rdeči svetlobi. Cigarete ne vidim, vidim samo odsev svetlobe. Brez svetlobe ni animacije. Vse kar vidite pred sabo je animacija.
Forum je zaprt za komentiranje.