Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo vprašanje za Dominiko

vprašanje za Dominiko

Pozdravljena!

Prosim za pomoč. Tudi sam sem fizična oseba z dejavnostjo in me zanima, prosim, če mi lahko pomagate, kako preko e-davkov oddam obrazec s prikazanimi prispevki za soc. varnost kar je treba oddati do 15. v messecu?
Ne znajdem se… ali izpolnim obrazec Obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike???
In vrsta obrazca… je original ali??

Prosim za pomoč. Hvala.

Iz speletne strani Dursa si morate na računalnik naložiti program. V programu potem izdelate obrazec, ki ga nato pripnete v eDavke. Tudi jaz ne vem, zakaj morajo tako komplicirati.

Izberete obrazec:
PODO-OPSVZ Obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike
– vpišete zavarovalno osnovo in število ur ter vam sam izračuna višino prispevkov.

Meni ni bilo potrebno nalagati nobenega programa.

Najlepša hvala.
Ne, ne ni treba programa… Hvala.

Moja pomota. V mislih sem imela dohodnino.

Dominika, prosim za pomoč!

Želim vnesti zneske na e-davkih a nikakor ne gre… Prvo kot prvo, je zdaj še bolj razdeljeno kot prej, ta % stopnja… prej je bilo skupaj 24,35%, zdaj pa 15,50 in 8,85% in ne vem koliko moram vpisati kam…
Tam kjer piše skupaj za PIZ, pa sploh ne morem vnesti skupnega zneska…

Tudi ostale postavke so razdeljene; prosim, za pomoč. Nimam pojma kako navajati zneske,… in vnašati, ker sploh ne gre… Pišem lahko posamične zneske, skupnega pa nikakor…
A mi lahko prosim pomagate?!

V prvi vrstici:
110 Mesečna osnova za polni delovni čas- tukaj vnesete osnovo ur
120 Redno delo – tukaj pa vnesete število opravljenih ur
naprej se pa vnese razlika v urah, če ste imeli bolniško….
Ko boste to vnesli vam bo program sam izračunal prispevke, če vam jih ne bo je spodaj še en kvadratek izračunaj in pritisnite nanj.
Nato morate dokument še oddati, podpisati s certifikatom, da vam napiše, da je bilo poslano.

Hvala, Dominika.
Bom poskusil, pa da vidim, ali bo delovalo, sicer se javim nazaj.

Lep dan!

Ja, če ne bova šla pa naprej raziskovat kaj je.

Tukaj so še navodila za zgoraj navedeni obrazec:
http://www.uradni-list.si/files/RS_-2008-126-05754-OB~P003-0000.PDF

Evo, se spet lovim…

110 Mesečna osnova za polni delovni čas
Pod število ur ne morem vnesti nič in kolikšnja je mesečna osnova?

Pod Zavarovalna osnova(ZO) pa lahko, pa ne vem kaj moram vnesti, ker do sedaj v to rubriko nisem pisal nič…. Pisal sem le število opravljenih ur v preteklem mesecu.

Kaj moram napisati v to rubriko Zavarovalna osnova?

120 Redno delo
Tudi tukaj pod število ur ne morem vnesti ničesar…

Spet prosim za pomoč. Iz srca hvala.

Osnovno število ur vpišite zgoraj na začetku med podatki- številka 060, nato vam program avtomatično izračuna število ur.
Pod 110 mesečna osnova vnesete svojo osnovo, npr za minimalno plačo vpišete znesek 589,19 in vam potem spet program sam izračuna zneske.

Glejte še navodila, do katerih sem vam link nalepila zgoraj.

Pozdravljena!

ZDaj je šlo. Iz srca hvala!

Lep dan želim.

Me veseli, da sva rešila.
Lep dan 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close