Vprašanje za Babi
Pozdravljeni,
prebrala sem vaš recept za Pitulice in mi je všeč način priprave, bi jih pa rada pripravila malo drugače, pa me zanima vaše mnenje, ali bo tako tudi uspelo. Uporabila bi listnato testo, masa pa bi bila sledeča:
1 zavitek dimljenega lososa
1 manjša čebula
25 dag Mascarpona
25 dag skute
česen
peteršilj
Malo me skrbi, da bi bilo vse skupaj preveč tekoče in se nebi dalo obrniti na pekač? Kaj predlagate, da spečem kot navaden zavitek ali kot Pitulice?
Lep pozdrav,
Pozdravljena,Bridget!
Sama zavijam v listnato testo recimo mesno struco.Stvar je v tem,da je listnato testo ze napojeno z mascobo in ne vem,ce bi vpijalo nadev.Za prvic bi ti svetovala,da naredis kot pito,se pravi ena plast spodaj,nadev in pokrijes z drugo plastjo.Vse prespikas z vilicami,da uhaja para.Lahko naredis na vrh tudi kak okrasek iz testa,ki ga prej odrezes.Vse premazes z malo rumenjaka ali celim jajckom,prilepis okraske in se te malo premazes.Zgledalo bo lepo.Mislim,da bi bilo bolje ,kot ce bi zavila kot zavitek ali razala pitulice.Razmisli in se odloci.Kot klasicna pita bi moralo uspeti.Z ostrim nozem narezes potem kvadrate ali trikotnike.Lahko pa se odlocis kot zavitek. V tem primeru zavihaj cez nadev malo tudi z obeh strani in potem zavijaj,da ostane nadev ves lepo pokrit.Prvih 10 minut naj bo visoka temperatura,potem znizaj. Zelim ti uspesen poskus in porocaj. Lep dan babi
Super ideja. Original recept je za zavitek, vendar bom res naredila kot pito in na vsak košček “prilepil” okrasek. Mislim da bo to izgledalo super. To bo za hčerkin rojstni dan, za mojega pa bom pripravila Pitulice s panceto, moram poskusiti ta način. Konec naslednjega tedna pa javim kako je vse uspelo.
Lep dan tudi vam.
Forum je zaprt za komentiranje.