Vprašanje v povezavi s tehniko
Pozdravljena!
Tudi moj namen se ni tu razpravljati s komerkoli in si tega nisem želela. Vendar me že tako motijo ljudje, ki se “vtaknejo” v malenkosti in zaidejo s teme. Ampak mogoče sem res malo preostro reagirala, pač bi ga morala samo ignorirati. V redu Filip, mislim, da sva to glede jezika razčistila in ni potrebno, da komentirava tuj slog pisanja. Tudi jaz nimam sicer nič proti tebi, saj te ne poznam in tudi drugače opažam, da veliko pomagaš ljudem v tej temi in nenazadnje si tudi meni odgovoril na vprašanje, ki me je zanimalo. Torej te cenim in do nedavno sem imela o tebi res dobro mnenje (kar sem prebrala na tem forumu), zato si me malenkost razočaral, ko si me tako napadel oziroma podprl Sija, ki je uvidel tri vejice, katere sem spustila.
Prgrmr, hvala na odzivu in komentarju, lepo, da se je še kdo vključil v to temo. Res je, sem samozavestna, posebej glede jezika, ki ga imam rada in mi je vselej šel dobro od rok. Potem pa tu ne pazim ravno kako pišem in se takoj najdejo kakšni “pametnjakoviči”, ki vse vedo in imajo prav zlobne pripombe. Res pa je, da bi lahko malo bolj pazila kako pišem in mogoče dejansko zapustila ta forum oziroma to temo na forumu. Vseeno pa lepo, da si komentiral in se delno strinjam s teboj.
Vsem pošiljam lep pozdrav v upanju, da bo odslej naš “odnos” drugačen.
Sie
Dovoli, da napišem svoje opažanje.
Pri branju različnih forumov naletimo na iste uporabnike. Nekateri znajo biti prijetni, drugi vljudni, tretji duhoviti. Vsake toliko časa opažiš takšne, ki se trudijo pripadati določenemu krogu enako mislečih. Najlažje se je vključiti, če se prilagodiš načinu komunikacije, ki tam velja. Osvežujoče so tudi novosti, a te je treba znati primerno podati, pri čemer obstaja verjetnost, da ne boš takoj sprejet. Ukrepati je potrebno počasi in nakonfliktno, česar se da naučiti. Potem vidiš, da “prosim” in “hvala” nista vedno pokazatelj vljudnosti – temveč, da spoštljivost veje iz vsebine napisanega.
P.S.
Če se zgornji tekst zdi ostalim sodelujočim potreben popravka, je ta zaželjen.
Oprosti, ampak že tretjič isto … Moram očitno povedati drugače: zahvaljujemo se ZA nekaj, ne NA nečem.
Napake, kot je ta, mi nekako ne gredo skupaj s hvaljenjem o znanju jezika. (Sam se nikoli ne hvalim, da znam jezik, in se zavedam, da tudi sam delam napake, hkrati pa sem hvaležen, če me kdo na njih opozori, da se jih lahko znebim. In forum o jeziku je idealno mesto za to.)
Besedilo bi se mi zdelo potrebno kakega popravka, če bi šlo za objavo npr. v časopisu, tako pa, če si res želiš kakega nasveta, lahko začneš v prihodnje pisati treba namesto potrebno in zaželen namesto zaželjen.[/quote]
Hvala za korekcije. No, pri ponovnem branju sem našla še eno napako: namesto nakonfliktno bi moralo pisati nekonfliktno. Motiti se je človeško in najbrž to velja tudi za zatipkanja. 😉
Malo daljše tekste je priporočljivo pisati v Wordu, ki nas opozori na večino napak, predvsem pa na tipkarske. Takoj recimo izstopi zatipk opažiš. Ampak zatipki so eno, prave napake pa drugo. Za prgrmr-ja (brrrrrr, kakšen vzdevek :)) vem, da mi ne bo zameril, če ga opozorim na eno, citiram: “… če me kdo na njih opozori …” Predlagam t.i. naslonsko obliko “nanje”.
Ven metanje treba oz. njegovo nadomeščanje s potrebno pa mi zdi že nepotreben purizem, ampak to je samo moje nestrokovno mnenje.
Malo sem razmišljal, šel skozi vse komentarje v tej temi in ugotovil, da moram dodati še en komentar.
Sie, do tebe smo bili pravzaprav zelo dobrohotni, na mnogo res čudnih napak te niti opozorili nismo, recimo “Tudi moj namen se ni tu razpravljati s komerkoli …” Tisti se je čisto odveč.
Pa ne takoj spet na drevo, prosim :))