Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo vprasanje s.p.

vprasanje s.p.

Rabila bi eno informacijo, pravzaprav dve.

Do sedaj delam prek studenta, odločila sem se, da bi odprla s,p.. Do tukaj vse lepo in prav…..odločila sem se za spletno trgovinico…sedaj pa mi je ena prijateljica rekla, da moram biti, če hočem imeti spletno trgovinico trgovec (iv. stopnja izobrazbe) ali pa že uni.dipl. ekonomist. Sama imam še nekaj izpitov in diplomo do konca študija. A ima moja prijateljica prav in kje to sploh piše, ker sem iskala po internetu pa nisem nikjer našla ne potrditve tega.

Kot drugo pa me zanima, koliko bi me stale računovodske storitve za celotno zadevščino okoli s.p. ja. Če ne želite pisati javno, sem dodala svoj mejl naslov. Sem pa iz okolice Ljubljane.

Hvala za pomoč že vnaprej.

Trgovina ima predvsem zakonik, imenovan Zakon o trgovini, vključno s podzakonskimi predpisi, ki predpisujejo izobrazbo trgovca in poslovodje (ti bi bila v tem primeru poslovodja). Poglej na brezplačni Uradni list (on line9 in poišči Pravilnik o minimalni stopnji izobrazbe oseb v trgovski dejavnosti (imenuje se nakako tako). Vem, da je bil enkrat spremenjen. Predpisuje pa nekaj takega, da mora imet poslovodja (ti) poslovodsko šolo, mislim da je ustrezna ekonomska…v pravilniku je vse našteto. Menda pa zadostuje tudi višja katerekolči smeri. Ampak zdaj nisem prav sigurna. Se pa da naredit izpite za poslovodjo pri GZS v Ljubljani.

Računovodske tarife pa…kakor kje.

Je pa res da spletna trgovina spada pod trgovinop in moraš imeti izobrazbo (in vodenje evidenc po Pravilniku o vodenju evidenc…..9 kot tapravi trgovci. Npr. tudi posredništvo se smatra kot trgovina in tudi tam so potrebni pogoji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close