Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev vprašanje plač

vprašanje plač

Bila sem na uvodnem razgovoru za službo pri kadrovnici. med drugim me je vprašala tudi, kakšno plačilo pričakujem, dala sem sicer malce višji znesek, kot sem dejansko pričakovala (ker neneazadnje ti potem delodajalec ponudi nižjo plačo) po drugi strani pa moj pričakovan znesek spet ni bil zelo visok. Kmalu me je kadrovnica poklicala in mi povedala,da se nisem uvrstila v drugi krog, ker sem za njih predraga, oz.” overqualified “, saj se zato delovno mesto pričakuje druga manj specifična izobrazba, vendar iste stopnje, kot moja. Zagotavljala mi je, da ni drugih zadržkov, kot le ti
-Bi vi temu verjeli, ali je kaj drugega zadaj?
koliko dejansko danes pomeni in šteje, če dobiš službo preko vez in kako močne morajo biti te veze (dobro poznanstvo z direktorjem, tvojim morebitnim bodočim šefom…)?

Če ni drugih zadržkov in če si pripravljena delati tudi za nižjo plačo, gospo pokliči in ji to povej. Potem boš takoj videla, ali ti je povedala resničen razlog ali pa se je samo izmotavala.

Glede vez v Sloveniji velja splošno prepričanje, da brez njih službe ni mogoče dobiti. No, moja izkušnja je drugačna: sama sem dobila (vodstveno) delovno mesto brez vez po razpisu; odkar sem tu, sem že tudi sama kar nekajkrat zaposlovala in vsakič zaposlila tistega, ki mi je bil izmed prijavljenjih na razpis najbolj všeč. Nikoli kakšnega sinčka od šefa pa nečakinje od sosede ipd. S temi ljudmi moram namreč vsakodnevno delati in če zaposlim enega sinčka, ne bom imela od njega nič. Tako pa imam krasen tim, s katerim je veselje delati.

Tudi jaz mislim isto. V našem podjetju sem vodil izbiranje kar nekaj ljudi, pa še nikoli nisem zaposlil nobenega preko zvez, oziroma mi nihče ni nič sugeriral.
Zdaj je že kar navada da ljudje če ne dobijo službe krivijo druge.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close