Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Vprašanje glede regresa – direktor ne ve

Vprašanje glede regresa – direktor ne ve

V podjetju sem zaposlena od 30.4.2007 (moja prva redna zaposlitev), seveda mi junija 2007 regres še ni pripadal in ga tudi nisem dobila.
Zdaj sem podpisala četrtič pogodbo za 3 mesece, vendar regresa nisem dobila, čeprav naj bi pripadal že po 6 mesecih?
Danes sem delodajalca opomnila na to, pravi da ne ve kako točno je s tem in da bo vprašal v računovodstvo.

Zdaj pa me zanima, ali mi regres za leto 2007 pripada?

Hvala za pomoč in lep pozdrav

Pripada od 30.10.2007 dalje v celoti.

Torej bi morala regres načeloma dobiti že pri novemberski plači?!

Hvala za odgovor.

Bi v celoti pa tudi dopust ti pripada cel oz. v celoti.

Torej mi je podjetje dolžno izplačati regres za nazaj?

Sem prav jezna, ker se delajo neumne, denarja jim pa ne bom pustila.

Odgovor na podoben primer:

Ob izpolnitvi pogoja šestmesečnega nepretrganega delovnega razmerja delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta in s tem tudi pravico do celotnega regresa za letni dopust. Glede na to da ZDR v 131. členu določa, da mora delodajalec delavcu izplačati regres najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta, vendar v konkretnem primeru v tem času pogoj šestmesečnega nepretrganega delovnega razmerja še ni izpolnjen, je delavec do 1. julija upravičen do sorazmernega dela regresa, po izpolnitvi navedenega pogoja pa do preostanka do celotnega regresa za letni dopust.

lp,
m

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close