Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vprašanje glede prehoda meje iz SLO na Hrvaško

Vprašanje glede prehoda meje iz SLO na Hrvaško

Kako zdaj lahko prestopimo mejo na Hrvaško? Midva z možem nisva cepljena, otrok (6) tudi ne.

Midva morava imeti s sabo negativen  izvid od testiranja. Otroka ni treba testirati.

A morava obvezno imeti izpolnjen obrazec ENTER CROATIA? A imava lahko ta obrazec natisnjen s sabo, zraven pa narisnjeno potrdilo o negativnem Covid testu, ki celha za 48 ur? Ali morava imeti aplikacijo na telefonu?

Je aplikacija s QR kodo na mobitelu nujna oz. obvezna ali imava lahko s sabo papirje v rokah?

Hvala vsem za konkretne odgovore!

Jaz pripnem vse certifikate v Enter Croatia in natisnem potrdilo s številko. Še nikoli niso hoteli da pokažem sprintane ali na telefonu. Jih imam pa v avtu za vsak slučaj sprintane. Z kvazi delujočo aplikacijo se jaz ne zajebavam. Za nazaj pokažem email v kateri je v priponki  koda in jo naj skenira če hoče.

Odgovor na objavo uporabnika
Neprijavljena, 31.07.2021 ob 19:19

Jaz pripnem vse certifikate v Enter Croatia in natisnem potrdilo s številko. Še nikoli niso hoteli da pokažem sprintane ali na telefonu. Jih imam pa v avtu za vsak slučaj sprintane. Z kvazi delujočo aplikacijo se jaz ne zajebavam. Za nazaj pokažem email v kateri je v priponki  koda in jo naj skenira če hoče.

Kakšno potrdilo s številko?

Imela sva sprintana potrdila o testiranju. Enkrat je HR pogledal, drugič ne. Zadnjič, ko sva šla nazaj (tudi sprintana potrdila), niso gledali nič. Vprašal je na 2m , če imamo potrdila, pomahali s papirji in to je bilo to. Če jih ne bi imeli, bi sigurno hotel gledati, brati ;).

Ne vem kako, 31.07.2021 ob 20:02

Kakšno potrdilo s številko?

Enter Croatia. Na koncu dobis na email potrdilo o oddaji. Vsako potrdilo ima svojo številko.

Neprijavljena, 31.07.2021 ob 20:21

Enter Croatia. Na koncu dobis na email potrdilo o oddaji. Vsako potrdilo ima svojo številko.

Hvala za odgovor!

Zanimalo me je predvsem to, če imaš lahko potrdilo o negativnem testu na papirju. Ker zdaj vsi z nekimi telefonskimi aplikacijami težijo.

Jaz na telefonu nimam nič, bom imela na papirju, mož tudi. In upam, da prideva čez:)) Že lansko leto nismo imeli niti dneva dopusta.

Midva sva šla v cro brez gledanja papirjev za testiranje , samo z osebno sva pomahala, nazaj pa nas je slo  carinik ustavil in povprašal po testiranju.Ker nisva bila testirana, ker mi je bilo brez veze dati 200 kun, bi morala v karanteno…

Ne vem kako, 31.07.2021 ob 21:00

Hvala za odgovor!

Zanimalo me je predvsem to, če imaš lahko potrdilo o negativnem testu na papirju. Ker zdaj vsi z nekimi telefonskimi aplikacijami težijo.

Jaz na telefonu nimam nič, bom imela na papirju, mož tudi. In upam, da prideva čez:)) Že lansko leto nismo imeli niti dneva dopusta.

Potrdila imaš lahko na papirju (v obe smeri), Enter Croatia ni obvezen.

A ni dovolj samo QR koda na telefonu? Ve kdo? Jutri grem čez nejo in sem mislila, da je dovolj.

A ni dovolj, 01.08.2021 ob 13:07

A ni dovolj samo QR koda na telefonu? Ve kdo? Jutri grem čez nejo in sem mislila, da je dovolj.

Načeloma je dovolj, ampak raje sprintaj. Tele dni se je gužva na meji naredila tudi zato, ker jim je crknil nek sistem in pač niso mogli kod preverjati digitalno. Zato je najbolje imeti oboje. Pa Enter Croatia ne pozabi!

Non stop hodim na morje, na Hrvasko. Vedno pokazem pasus in cepilni kartoncek.  Tako gre najhitreje ( seveda, ce si cepljen )

Ne rabiš potrdila enter Croatia, pa tudi oddat ga ne moreš, ker zahteva da pripneš potrdila o testih in za otroke teh testov nimaš, ker jih ne rabiš in te aplikacija ne spusti naprej. Sem se prvič namatrala in prekleta to njihovo enter croatio in naj mi sam enkrat na meji  hrvatar reče kje imam to potrdilo, ga bom poslala v 3 krasne. Nemogoče jo je izpolnit če imaš otroke, ki po zakonu ne rabijo PCT. Tako, da pozabi to potrdilo. Edino kar rabiš je  PCT potrdilo. Mi se gremo vedno v petek testirat, v pol urce so rezultati, si sprintam potrdilo iz portala Zevem, če nimaš certifikata greš v lekarno in ti sprintajo potrdilo za 2 eura. In potem se vračamo v nedeljo do ure ko še velja test.

Za več dni, za dopust je pa potrebno narediti na Hr.ta hitri test. Do zdaj sem ga delala 3x, 2x v Dalmaciji in enkrat na Kvarnerju. Zelo grdo in boleče vzamejo bris, pri nas v Slo.  brez bolečin, lepo.

Je torej dovolj QR koda na telefonu ali ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close