Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti vprašanje glede dopusta

vprašanje glede dopusta

V podjetju sem delala 20 let neprekinjeno, kot tehnološki višek sem maja ostala brez službe in sem prijavljena na zavodu. Delovnega razmerja nisem prekinila oz. se mi na zavodu šteje ta čas v delovno dobo in dobivam nadomestilo 9 mesecev (do vključno febr.2014). V prejšnji službi sem dobila Potrdilo o izrabi dopusta, ostalo mi je 7 dni dopusta.

Odpira se mi možnost zaposlitve za doloćen čas 4 mesece (od septembra dalje) in bi tako na Zavodu za ta čas “zamrznila” te pravice.

Ker pa sem se prijavila in vplačala eno- tedensko potovanje konec novembra, me sedaj zanima ali bom pri novem delodajalcu lahko koristila oz ali mi pripada dopust v višini 5 dni, ki ga rabim za to potovanje in mi je ostal neizkorišščen (v tej novi firmi bi delala 2 meseca in 22 dni do potovanja)?

Hvala za odgovor!

Spoštovani,

Če delavec med koledarskim letom sklene pogodbo o zaposlitvi z drugim delodajalcem, mu je vsak delodajalec dolžan zagotoviti izrabo sorazmernega dela letnega dopusta glede na trajanje zaposlitve delavca pri posameznem delodajalcu v tekočem koledarskem letu, razen če se delavec in delodajalec dogovorita drugače. Vam tako pri novem delodajalcu pripada 4/12 letnega dopusta, kar je najmanj 7 dni dopusta.
Glede prenosa dopusta od prejšnjega delodajalca pa velja dogovor z delodajalcem, ni pa vam dolžan zagotoviti izrabe teh 7 dni.

S spoštovanjem.

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close