Vprašanje glede d.o.o. (kao mirovanje)
Pozdravljeni!
Imam d.o.o. firmo staro cca 2 leti. Zaradi zaposlitve v Avstriji bi rad firmo postavil v kot na kao ”mirovanje” pač ne bi je rad zaprl kot likvidiral in izbrisal ampak da bi mel z njo čimmanj stroškov oz. najraje kar 0…
Zanima me (po internetu sem že prebrskal) kakšno mnenje koga ki je to v zadnjem času naredil. Imam sicer eno ”zanko” in sicer, na lastni firmi delam preko pogodbe o poslovodenju torej nisem zaposlen in pač sam plačujem prispevke od minimalne postavke (cca 880€) zdaj zaposlitev v Avstriji bi najraje ohranil tako da bi imel plačo na avstrijski račun, pa drugače nisem blokiran v SLO da ne bo kdo skočo v luft, ampak strogo zato ker če delam v avstriji naj gre plača na avstrijski račun.
No firma NIMA dolgov, vse je poplačano oz. dve stvari sta,
1. oktoberske plače sem si nakazal le toliko da sem plačal prispevke
2. po knjigovodstvu sem dolžan še očetu cca 3600€ plače (a je on meni dolžan 8000€ iz njegovega zaprtega SPja(stečaj)) ki pa je enostavno ne morem izplačat ker firma nima denarja na računu (trenutno je na računu cca 250€)
Zanima me kakšne so rešitve da bi karseda z minimalnimi stroški lahko ohranil DOO, predvsem bi se rad rešil plačevanja 325€ (cca) prispevkov za sebe, drugo tak ni sile, in ja poznam tudi opcijo da pač na točki VEM predam ”direktorja” nekomu ki je zaposlen samo kaj če take osebe nimam ali nobeni toliko ne zaupam?
Hvala vnaprej za vaše ideje in odgovore in primere.
Forum je zaprt za komentiranje.