vprašanje glede All inclusive
Še nikoli nisem bila v hotelu z All inclusive sistemom, letos pa se mi ponuja ta možnost v Turčiji/Antalyi. Zanima me, ali se zaradi AI sistema v teh hotelih ljudje zadržujejo po ves dan in tudi žurajo v hotelu? To potem pomeni, da ni nobenega miru ne podnevi ne ponoči? Saj čez dan me ne moti, ampak saj tam po polnoči, enih pa rada v miru zaspim. Moji žurerski časi so očitno že minili. Hvala za vse informacije.
tudi dosti pomeni ali je “low Budget”-Hotel- potem se dosti krat zgodi- da hodijo samo za to, da se
ga za male pare nažrejo….
jaz sem se ravno vrnila iz Grčije- All inklusive in to v Hotel z 550 sobami.
Bil je “Family resort 4*”- z dosti animacije- do 23 ure- potem je bil mir!!!
Pijača do 2ure- ampak ni bilo kakšnega glasnega žuranja.
All inclusive se v Turčiji močno razlikuje od tistega v Grčiji.
Lahko dobiš samo kosilo in dop/pop malico, ter pijačo (bolj ali manj okusno, običajno je vse kar na pipco in v plastičnih kozarcih).
Če pa želiš 24 urno hrano in pijačo v neomejenih količinah je pa to ULTRA ALL INCLUSIVE oz. podobni izrazi. Vendar to tudi pomeni masu ljudi, ki cene dneve samo žrejo in sedijo okrog šanka. Taki hoteli so običajno zelo veliki, glumazni in z vsem udobjem, ki ga instant turist potrebuje, tako, da mu ni potrebno it cel teden nikamor. Nekaterim je to všeč, meni osebno ni bilo in sem bila vesela, ko sem bila zunaj resorta.
Če so sobe klimatizirane seveda zapreš balkon in nič ne slišiš.
Smo bili lani All v Turčiji. Hotel manjši kot Čatež oz. tam nekje. Po 23. uri mir, ker so se nočne ptice preselile v kletni disko. Super za počitek.
Očitno je odvisno kateri hotel in kateri predel izbereš. Alanya je bolj za mladino, Antalya pa bolj za ” preživele ” po Alanyi.
Hrane in pijače je ogromno – pa saj ne moreš toliko žret. Otroci so kdaj pomalicali na plaži neke polnjene palačinke. ob bazenu pa so delali pico in kasneje čaj in sladkarije….
Mi je bilo pa všeč, da si lahko ponoči v jedilnici vedno dobil pecivo, kruh, mleko ali pa samo vročo vodo za pripravo kakšne kašice za malčka ali pa preprosto za čajček.
Nismo pa non stop viseli po hotelih in smo hodili v bližnje mesto na lokalne specialitete, izlete organizirano ali pa kar po svoje.
Ma dajte nehat z nažiranjem. Le kdo gre zaradi tega v to varianto. Še Rusi tega ne počnejo, mogoče
kakšni hribovski angleži, ki se alkohola nacedijo že ob 9-ih zjutraj. Drugače pa še nisem videl, da bi
kdo samo žrl. AI je ugoden v tem, da ni treba s sabo nosit denar za pijačo in kakšen košček peciva
ali česa podobnega, ki včasih na plaži ali ob bazenu kar prija. V hotelih, ki nudijo AI se tudi ne
počutiš drugorazrednega gosta.
Forum je zaprt za komentiranje.