Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vprašanje – čaji

Vprašanje – čaji

Pozdravljene.
ZAnima me če katera ve, ako gre zadeva s čaji – pravimi čaji. Kakšen je njihov učinek če so blažji in kakšen je če so močnejši. Ali je namreč res, da v enem primeru pomirijo, v drugem (ne vem kateri je kateri) pa te poživijo? Vem da je nekako tako s kamilico (če je blažja pomirja in pospešuje prebavo, če je močneje pripravljena pa zapira). Hvala za odgovor. Decembrski pozdrav vsem, Lenčka

Mislim da boš kar točne informacije našla tukaj: (no vsaj za začetek bo nekaj)

Vau, sonce, lušten link.

Lenčka, naredim tako, kot pravijo na zgornjem linku. Pustim 3 minute in vzamem vrečko ven. Po resnici – največkrat pozabim in vzamem vrečko ven po xx minutah, včasih potem čaj še malo razredčim, če imam ravno pogreto vodo v termovki. Res pa je, da me trpek okus ne moti, kakšne posebne razlike med poživljanjem in pomirjanjem pa tudi ne čutim. In res je, da je čaj, ki ne stoji predolgo, vseeno boljši.
Prijetno čajčkanje in lp, Mimi

Ne vprašaj – med študijem smo imeli en tak “prijeten” predmet, ki se mu je reklo “Tehnološki procesi in proizvodnja” (približno tako) – obvezna je bila semiranska naloga. In ker nisem imela druge ideje sem delala seminarsko nalogo o čajih. Ker pa se mi zadnjič ni dalo toliko klofat in opisovat vse te stvari sem poslala link do čajne hiše, ker piše vse tako lepo preprosto ;-)). Je pa bila tista seminarska pri profesorju lepo sprejeta in spomnim se, da je bila pripomba pri izpitu “tukaj imam eno dizertacijo o čajih, pa še tako lepo diši” – ker sem sem notri nalepila v mapico nasut vzorec čaja, katerega tehnološki postopek izdelave sem opisovala ;-)) (to je bil pa čaj za dojenčke, hehehehe). V bistvu je šlo za primerjavo pravih čajev in naših zeliščnih. Oh, spomini……….., kje je že to ;-))).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close