Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Vprašanja glede skrajšanega delovnega časa

Vprašanja glede skrajšanega delovnega časa

Pozdravljeni!

Lepo prosim za konkretne odgovore na moja vprašanja glede skrajšanega delovnega časa, regresa….

V podjetju (trgovina) sem bila zaposlena od 11.08.2009 do 21.07.2011 s skrajšanim delovnim časom; 30 ur na teden (od ponedeljka do sobote).

1. Kako se obračunava bolniška in kako dopust pri takšni razporeditvi delovnega časa?

2. Koliko regresa mi pripada v letošnjem letu? Ali se mi obračunava sorazmerni del zaradi skrajšanega delovenga časa? Prosim za konkretno številko, glede na znani minimalni regres za leto 2011.V odločbi za dopust za leto 2011sem imela navedenih 25 dni dopusta.

3. Zanima me kako je z plačilom nadur? Ker sem imela viška ur, sem se ob odpovedi zmenila, da mi ure izplačajo, sedaj pa ugotavljam da so moje nadure natanko za 1,521 € višje kot redne ure.Je to normalno?

4. Prav tako me še zanima kako je s plačilom malice. Pri nas bi naj vsak mesec imel 24 delovnih dni, in za toliko dni sem imela tudi izplačano malico, ne glede na to ali sem delala npr. 26 dni. V primeru dopusta/bolniške, pa so mi malico odšteli od teh 24 dni. Je prav tako?

Hvala za vso pomoč in odgovore!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close