Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Vprašalnica za živali

Vprašalnica za živali

Ali uporabiš za živali vprašalnico KAJ (Kaj je v mreži?) ali KDO (Kdo je v mreži) Pajek.

Hvala in lp

Kdo je vprašalni zaimek za označevanje človeškosti, torej za vse, kar ni v zvezi s človekom, ne moremo vprašati z vprašalnico kdo, ampak le z vprašalnico kaj.

Torej: kaj se oglaša čiv-čiv-čiv in tudi kaj je v mreži (pajek, riba, rak itd.).

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Pozdravljeni,

pri angleščini pa se tudi za živali vpraša kdo. Who`s that? It` a dog. A je tam drugače?

Hvala, lp

No ja … Ne bi rekla.

“Peljala sem ga k veterinarju.”
Ne mi reči, da bi me vprašala: “Kaj si peljala k veterinarju?”

Ali da npr. na vadišču, kjer je več psov, ti pa slišiš lajež enega, vprašala: “Kaj laja?” To bi te malo čudno gledali … 🙂

Katero žival si peljala k veterinarju?

Kateri pes laja?

as simple as that

Angl. nima za živali in predmete nobenega spola, vse je iz (kar jaz ne bi enačila s srednjim spolom).
Angleščina je angleščina, slovenščina je pa slovenščina.

Japajade. 🙂

Angl. nima za živali in predmete nobenega spola, vse je iz (kar jaz ne bi enačila s srednjim spolom).
[/quote]

To sploh ni res. Angleščina seveda uporablja spole za (nekatere) živali.

Japajade. :)[/quote]

točno
ja
reče se
kaj to tamo pjeva?

Živjo,

res nekaterih ne razumem, da vsako temo uporabijo za merjenje mišic. Vprašanje je konkretno ali za žival uporabiš vprašalnico kdo ali kaj. Če odgovarjate, odgovorite konkretno.

Lep pozdrav.

New Report

Close