Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek vplivne in premožne žene- ali gre res za enakopravnost?

vplivne in premožne žene- ali gre res za enakopravnost?

Odvisno. Mene osebno nič od tega ne privlači, če je oseba (z denarjem in/ali slavo) brez čustvene inteligence, duše, občutka za soljudi (odnosa tako do sebe kot do drugih) itd.[/quote]

Se podpišem. Večina bogatunov je silno plitka, denar ti v tem primeru ne odtehta duše. Meni so najbolj blizu ponižni in skromni, grebatorstva, hinavščine in napuha ne prenesem.[/quote]

A da je pri nas tako malo plitkih, grebatorjev, hinavcev in tako malo napuha? 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lahko poveš kak vsaj okvirno razumen argument, zakaj si me označila za prisklednico? Ali tukaj delujete po principu, ko začne eden od starih udrihat po novincu, je odprta sezona lova?[/quote]

Predstavila si se z besedami: “ker je med nami, povprečneži toliko prisklednikov”. Moje komentiranje nima cilja “udrihanja”, priznavam, da me veseli da so še ljudje, ki znajo povedati o sebi kaj neobičajnega, večina se svojih resnic sramuje.

Naj drugi povejo, kako je s sezono lova, za kaj takšnega prvič slišim :)[/quote]

Ti si pa logiko gladko prešpricala, a ne. Evo ene resnice o tebi, upam, da se je ne sramuješ – da si švoh pri logičnem sklepanju. Pa nesramna tudi, pa ozkosrčna (se nanaša na tisto pripombo o samohranilkah) in nerazgledana za nameček.

Predstavila si se z besedami: “ker je med nami, povprečneži toliko prisklednikov”. Moje komentiranje nima cilja “udrihanja”, priznavam, da me veseli da so še ljudje, ki znajo povedati o sebi kaj neobičajnega, večina se svojih resnic sramuje.

Naj drugi povejo, kako je s sezono lova, za kaj takšnega prvič slišim :)[/quote]

Ti si pa logiko gladko prešpricala, a ne. Evo ene resnice o tebi, upam, da se je ne sramuješ – da si švoh pri logičnem sklepanju. Pa nesramna tudi, pa ozkosrčna (se nanaša na tisto pripombo o samohranilkah) in nerazgledana za nameček.[/quote]

Vem, da nisem ravno talentirana kot Jezus Kristus, vem pa tudi da s svojimi lastnostmi kakršnekoli že so moram shajati na tak ali drugačen način. Nekateri se žal dvoumno ali pa večumno izražate in v takšnih okoliščinah lahko bralec marsikakšen nesramen, logično nesmiselni, ozkosrčen ali nerazgledan zaključek privleče na dan 😉 Izrazila bi se drugače in bi morda moj prvotni komentar bil bolj prijazen do tebe ali pa ga sploh ne bi bilo. Toda zdaj še vedno ne vem, kaj točno si? “Povprečnica” ali “prisklednica” ali mešanica obojega; vendar ne skrbi – omenjeno dvoje ni pogoj za sodelovanje na forumu 🙂

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

že Jezus je rekel (stara modrost, da denar kvari značaj): “Lažje je velblodu iti skozi šivankino uho, kakor bogatinu priti v božje kraljestvo,” in tudi sociaološko-psihološke raziskave to potrjujejo. http://periskop.si/2012/08/o-druzbenem-statusu-in-etiki/%5B/quote%5D

Jezus ni živel v kapitalizmu 🙂
Pa nekaj, kar je staro 2000 let je sicer lahko stara modrost, ampak lahko je tudi mejčkeno passe 🙂

Sicer pa … zanimiv članek 🙂

Ostanite v cvetju, grem počet kaj bolj pametnega :)))

Vrednota gotovo ni, je neko (materialno) stanje, ki si ga nihče ne želi, nekateri zelo trpijo, drugi najdejo tudi v tem stanju kaj lepega. Je pa nogo revežev, ki imajo denar in se jim reče “bogati”. Ti pa kljub vsemu ugodju, ki si ga lahko privoščijo z denarjem, trpijo v svoji revščini…. :/

Asketsko življenje ti omogoča, da znaš veliko bolj ceniti drobne radosti, ki ti jih ponuja življenje, ker če ne veš kaj je “slabo” ne moreš niti vedet kaj je “dobro”.[/quote]

Mah tole zadnje se meni zdi ena taka krilatica, ki ji enostavno ne verjamem. Pa da moraš zbolet, da začneš cenit zdravje, pa če nimaš denarja, se tolažiš, da si vsaj zdrav, pa takele.
Če si v redu človek, ne rabiš bit reven, da veš, kaj je kaj.[/quote]V redu človek je kdo, kaj pomeni zate v redu človek?
Predvidevam, da mora bit tudi sočuten, če vzamem samo to lastnost. Potem se postavi vprašanje kako ljudje postanemo sočutni nap., ker že majhni otroci ne kažejo ravno sočutja do vrstnikov (ko se pulijo v peskovniku za igračko poleg 100drugih zraven 😉 In če tega ne prerastejo, če imajo celo življenje polno igračk po svoji izbiri okoli sebe, kako lahko razumejo, resnično sočustvujejo z nekom, ki nečesa nima?
Taka oseba si misli, da si je ta revež itak sam kriv, da nima, češ kaj se pa ni zagrebel pravi čas…nekaj v tem stilu.
Lahko se sliši kot krilatica samo kako nekdo ve kako se drugi počuti lačen, če sam ni bil nikoli lačen niti ni čutil nekega pomanjkanja? Kako ve? Iz pripovedovanja drugih, nima pa lastne izkušnje?

Prav mi pa neumni ostajamo pri tem početju dalje….. :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Mah tole zadnje se meni zdi ena taka krilatica, ki ji enostavno ne verjamem. Pa da moraš zbolet, da začneš cenit zdravje, pa če nimaš denarja, se tolažiš, da si vsaj zdrav, pa takele.
Če si v redu človek, ne rabiš bit reven, da veš, kaj je kaj.[/quote]V redu človek je kdo, kaj pomeni zate v redu človek?
Predvidevam, da mora bit tudi sočuten, če vzamem samo to lastnost. Potem se postavi vprašanje kako ljudje postanemo sočutni nap., ker že majhni otroci ne kažejo ravno sočutja do vrstnikov (ko se pulijo v peskovniku za igračko poleg 100drugih zraven 😉 In če tega ne prerastejo, če imajo celo življenje polno igračk po svoji izbiri okoli sebe, kako lahko razumejo, resnično sočustvujejo z nekom, ki nečesa nima?
Taka oseba si misli, da si je ta revež itak sam kriv, da nima, češ kaj se pa ni zagrebel pravi čas…nekaj v tem stilu.
Lahko se sliši kot krilatica samo kako nekdo ve kako se drugi počuti lačen, če sam ni bil nikoli lačen niti ni čutil nekega pomanjkanja? Kako ve? Iz pripovedovanja drugih, nima pa lastne izkušnje?

Prav mi pa neumni ostajamo pri tem početju dalje….. :))))[/quote]

Taka oseba lahko nastane tudi v revni družini, kjer vsakodnevno posluša izbruhe gneva nad drugimi, ki imajo več.
Jaz ne živim v črnobelem svetu in v mojem svetu so tako dobrodelni bogataši kot totalno zaplankani, omejeni in sebični reveži.

Prav mi pa neumni ostajamo pri tem početju dalje….. :))))[/quote]

Kolikor vem, imaš otroke, in kolikor vem, ti razvojne stopnje pa vzgoja ne bi smele biti tuje, vsaj teoretično ne, ampak tukaj imaš kratek pregled, zakaj otroci ne marajo deliti igrač in kdaj jih začnejo:
http://www.vrteckocevje.com/pdf/kaj-zmore-otrok.pdf

Kolikor vem, imaš otroke, in kolikor vem, ti razvojne stopnje pa vzgoja ne bi smele biti tuje, vsaj teoretično ne, ampak tukaj imaš kratek pregled, zakaj otroci ne marajo deliti igrač in kdaj jih začnejo:
http://www.vrteckocevje.com/pdf/kaj-zmore-otrok.pdf%5B/quote%5DPraktična plat vzgoje mi res ni tuja tu si pa podala nekaj teorije, ki se jo ne da kar preslikat v realnost oz so leta in razvoj otroka zeoooo različna glede na udejstvovanje, angažiranost staršev pri vzgoji otrok/a. Sploh pa tiste lastnosti ne pridejo kar same od sebe v otroka oz če že se lahko čisto drugače manifestirajo kot pa je napisano (zapuščeni otroci, ki so odraščali med živalmi nap.). Tako da lahko sklepaš, da te lastnosti ne pridobi otrok z leti ampak predvsem z vzgojo, ki jo pa ponekod zelo napačno razlagajo. Sploh na kakšnih pedagoških fakultetah dajejo poudarke na čisto napačne stvari iz česar si potem človek, brez izkušenj z lastnimi otroki, lahko naredi popolnoma napačne sklepe. (imam nekaj vpogleda kako tam učijo in me je groza…. predvsem nad samovšečnostjo, napuhom… nekaterih predavateljev 🙁 Se ne čudim več od kod imamo take učitelje v šolah in toliko težav z vzgojo otrok…. )

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close