vpis v zemljiško knjigo
Pozdravljeni
Pravkar je bil za naš vhod v več stanovanjski stavbi sestanek, na katerem je prišla predstavnica za vpis v zemljiško knjigo (FLATMARY – PRAVNO IN POSLOVNO SVETOVANJE MARIJA TOPOLOVEC S.P) in pa izbrana notarka(NOTARSTVO AJDIČ Maribor). Namen sestanka je bil prinesti original kupoprodajne pogodbe stanovanja (predstavnici za vpis v zem. knjigo), ter overiti podpis pri notarju (proti plačilu seveda). Z ženo sva solastnika stanovanja (50/50).
Do sedaj vse lepo in prav. Moti me pa predvsem naslednje:
– ali je potrebno, v kolikor sva na pogodbi napisana dva lastnika plačati tudi dvojno vsoto overitve
– na potrdilu za plačilo overitve ni bilo žiga (češ sem ga pozabila)
– in pa, predstavnica podjetja je sprejela kupoprodajne pogodbe brez izdanega potrdila (sam jo bom osebno nesel proti potrdilu), češ saj vam bom potrdilo poslala po pošti!!!!!!
Sprašujem se kaj bi se zgodilo vkolikor bi se te pogodbe izgubile pred izdanim potrdilom?
Ker nisem najbolj “doma” s potekom vpisa v zemljiško knjigo sprašujem za vaše mnenje mojega primera in pa vaše izkušnje.
LP Ferdo
Ja, res se plača overitev za vsak podpis.
Vsako potrdilo oz. račun MORA imeti štampiljko, drugače je papir neveljaven.
Potrdilo o prevzemu ne vem, če je zakonsko predpisano, je pa vsekakor zelo pomemben papir za tistega, ki da pogodbo z rok. Pravilno si se odločil, da pogodbo sam odneseš.
Če predstavnica podjetja izgubi pogodbe, se bo morala sama potrudit in dobit novo pogodbo, ki bo imela štampiljko, da je kopija enaka originalu. Zadeva prinese veliko letanja in čakanja ampak to je zadeva tistega, ki pogodbo izgubi.
Kdo pa je izbral podjetje in notarja? Koliko pa boste plačali za posredovanje?
Podjetje in notarja so izbrali na upravnem odboru (za 8 vhodov). Vsi ostali že imajo skoraj vse urejeno. Koliko bo pa stalo pa nimam pojma saj nobeden nič ne pove saj ni sestankov (predvidevam okrog 80 EU).
Kar se pa tiče glede izgube pogodbe je pa tako , da v kolikor bi jo ona izgubila bi se lahko sklicevala na to da je sploh ni prejela, če mi ni izdala nobenega dokumenta, tako da ne verjamem da bi hotela dobit novo pogodbo, zato svetujem vsakomur da pogodbo odda le proti potrdilu.
Forum je zaprt za komentiranje.