Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Vpis porodniške

Vpis porodniške

Ker bom po izteku porodniške brezposelna, me zanima, kam naj grem vpisat porodniško v delovno knjižico in kaj potrebujem za vpis. Brez službe sem ostala že pred nastopom porodniške, zato bom sedaj do konca koristila nadomestilo za brezposelnost. Hvala za odgovore!

Hudiča a je treba kam vpisat??????
Jest sem že drugo nosečnost in porodniško brezposelna,pa nimam pojma a je treba kej vpisat???!!
Šit!

mogoče bi bilo dobro na zavod za pokojninso zavarovanje vprašat, tam imajo itak vse zapisano

V casu porodniskega dopusta ti tece pokojninska doba in le-to gres vpisat v delovno knjizico, in sicer na Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Poudarjam, pokojninska doba in ne delovna doba!

LP

Po obeh mojih “porodniških” sem dobila domov po pošti od Centra za socialno delo obvestilo – obrazec o pokojninski dobi, nesla sem ga na Zavod za pokojninsko zavarovanje, skupaj z delovno knjižico in vpisali so mi noter, poštempljali.

kam, na katero stran v delovni knjižici pa so ti to vpisali??????
ker meni je samo Zavod za socialno vpisoval noter…in pa Zavod za zapsolovanje. Nikakor pa ne kak Zavod za pokojninsko…’?
KAM torej VPIŠEJO???

Dobila sem pošto s CSD, na katerem je pisalo, koliko pokojninske dobe mi pripada zaradi starševskega dopusta. Nesla sem na Zavod za zaposlovanje, oni pa so rekli, da “po novem” (to je bilo pred par leti) oni ne vpisujejo tega v delovno knjižico in da moram na Zavod za pokojninsko zavarovanje. Dali so mi jo “v izposojo” (morala sem podpisati) in s knjižico sem šla na Zavod za pokojninsko zavarovanje, kjer sem spet razlagala par osebam, preden sem prišla na prava vrata in do pravega podpisa ter žiga v knjižici.
Lani sem zaključila drugo “porodniško” in ponovila zgodbo – v delovni knjižici imam vpisano zavarovanje za starševsko varstvo kot imajo ostali vpisano delovno dobo z žigom delodajalca, ne vem pa točno, na kateri strani, ker imam knjigo spet na Zavodu za zaposlovanje :((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close