Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem vožnja

vožnja

Kako je z avtomatskim menjalnikom, ali se to splača kupovati, če kupiš avto letnik od 1999 do 2003.
In kako se obnese tak mejalnik pri vožnji, kako treba voziti, če imaš tak menjalnik, če npr voziš 100km na uro
pa če hočeš na hitro upočasnit, ali je to kaj škodljivo za tak menjalnik.
In, če so pri takih menjalnikih kaj pogoste napake, da se ti uniči, da ne prestavlja več itd, In ali je pri teh menjalnikih so še kakšne težave razen redna menjava olja tako, kot pri diesel motorjih.
Hvala za odgovor.

Menjalniki v takih letnikih so čist preveč moderni, da bi se jih splačalo še popravljat oz. obnavljat….ko gre enkrat nekaj u kurac, je samo še vprašanje časa kdaj bo šlo vse skup u kurac in potem se lahko kar vsedeš v avto in greš na odpad po drugega….

Tako da, jaz osebno, nikoli in nikdar avtomatika, pa naj bo 100x super, pa komot….enostavno pri plehu ne maram razmetavat keša, ker ni vredno…

avtomatiki so ti super… res pa je kot pravi drrrr da ko gre kej narobe se ne splaača poppravljat…

glede uporabe pa so preprosti… voziš tako da se ne sekiraš s prestavljanjem…. pač daš v D da sam prestavlja in to je to…. pri zaviranju pač pritisneš na zavoro.

ali lahko kdo kaj doda na tole..
namreč v centru varne vožnje te učijo, da je “rešitev” večkrat v pritisku sklopke in s tem “uravnoteženjem” avtomobila..z razbremenitvijo pogonskih koles..
kako to izvedeš z avtomatikom..morda z gedoram..sam morš bit res hiter..

Ni ga večjega udobja kot voziti avtomatika! Kdor ni probal ne ve.

Sam jaz ravno automatica ne bi kupoval
Se strinjam, da je to udobno, ampak kaj pa, če pridejo problemi z avtomaticom, tudi jaz ga bi želel nabaviti automatic, kakšnega bmw, audi ali volkswagen, vsi letnik tam od 1999 do 2003.
Kaj si mislite o tem, če kupiš 11 let star avto automatic in nemec.
Pa tudi če je npr prejšni lastnik avto zelo vzdrževal, menjava olja, itd, to še ne pomeni da bo potem meni avto deloval brezhibno.
Ker auomatic, če se naredi kakšna napaka tam, to ni majhno popravilo, niso majhni denarji za to.
Ali pa, da se kupi avto automatic ki je po taki ceni, da nisi na izgubi, če se ti slučajno pokvari automatic.
to pa je tam okoli od 1000 do 1500 eur vreden avto, in automatic.
Meni se zdi še zmerom boljši ročni, čeprav sem že razmišljal o automaticu, ampak sem skeptičen glede automatica, ali bi ali ne.
Hvala.

Če si skeptik, potem ga raje ne…boš vedno težko zaspal, ker te bo begala misel, če ti bo drug dan automatic crknu 😀

Vsak avto je ok,samo če pa imaš avtomatski menjalnik pa če se pokvari si pečen,razen če imaš debelo denarnico.Jaz ga ne kupim.

Avtomatskih menjalnikov kot sta DSG pri celotni grupacji VWgna in powershift od Forda je na celem tržišču že tolko, da jih hitro in ugodno dobiš. Greš na italijanski odpad, pogledaš za avto ki je naleten od zadaj ali s strani, vzameš menjalnik in to je to. Vsak mehanik ki redno dela s kakim odpadom bo to predlagal. Če pa je v garanciji pa tak ni problema.

Vem in poznam sistem kje in kako se išče.Misliš da ti bo mehanik prenesel menjalnik iz italije gratis? Bo pa cena menjalnika parkrat višja..

višja že, a nižja kotp ri novem.

Sam zdej pa res ne vem, ani pravijo, da so automatici vredu eni pa da niso,
Jest bi imel automatica takoj, ampak samo pri volkswagen, audi ali bmw, mogoče kakšnen ford ali škoda
In me zanima ali je kdo imel probleme z automatikom.
Mislim ali so drugače pogoste kakšne napake pri teh menjalnikih.
Pa zaradi česa se lahko pokvari, kaj.
Mislim zaradi česa ti lahko ta menjalnik odpove, ali kaj podobnega ne ravno odpove.
In, če imaš automatika ali je kaj pomemben tudi način vožnje.
Da npr, če imaš ti v četri prestavi, pa če hočeš na hitro zabremzati, če kaj prid, kako se tak automatic odzove, a da kr automatsko v prvo iz četrte npr, ali se mogoče zaradi tega uniči, ali je kakšen drug razlog, da to lahko odpove mogoče ne redna menjava olja, ali je še kaj, takega.
Hvala za podroben odgovor.

Pa še, kaj pomeni vzdrževanje automatskega menjalnika, oziroma redno serviseranje tega, ali to pomeni da vsako leto v menjalniku zamenjamo olje, ali je še kaj drugega,
kakšno vzdrževanje zahteva to še.

zanima me tudi za automatic za vw passat 2002, 1.9 74 ali 96kw.
Audi a4 2001 1.9 74 ali 96kw
Audi a6 1998 ali 1999 1.9, 81kw.
In pa Audi 1.6 74kw, in pa 1.9 81kw, oba letnik 1998.

In ali se avtomatski menjalnik splača kupovati, če je avto star čez 10let.
pa, če si npr. 3. lastnik, vozila.
Hvala

Prvo kot prvo pri avtomatikih se olje načeloma sploh ne menjava če pa že pa po 200000km.
Drugo vožnja je zelo mirna in bres nekih sunkov.
Tretjič poraba goriva je malenkost večja.

Bistvo avtomatika je ravno to, kar je tebe najbolj strah… ko bremzaš s 150 na 0… bo sam avtomatik prestavil iz najvišje v najnižjo prestavo. Pri tem pa se ne more nič uničit! To je njegova naloga, da razmišlja namesto tvoje “butaste” glave.

jao, daj že kupi enega 1.9 passata, pet prestav, da ja ne boš imel kej težav.

New Report

Close