vožnja brez vozniškega dovoljenja z neregistriranim avtom
Pozdravljeni, prosila bi za pomoč-odgovore brez napadanja, kajti ne poznate moje zgodbe. Ostala sem brez vozniškega dovoljenja, ki bi mi poteklo z 30.06., izpit bi morala še enkrat opravljat. Avta nisem decembra registrirala, prvič nisem imela denarja, drugič sem vedela, da mi bodo odvzeli vozniško dovoljenje, tako, da sem ga pustila na parkingu počivat. Sedaj se selim v drugo stanovanje, ki je od tega oddaljeno cca 1 kilometer.. Ker res nisem imela nobenega, da bi mi stvari odpeljal, sem se opogumila in se usedla v avto, stanovanje je res odddaljeno 1 km. Ampak sem imela tako srečo, da so se za mano pripeljali policaji z marico in me ustavili. Katastrofa! Cela sem se tresla, dali so mi še pihat vendar itak nisem napihala, potem so mislili, da uživam neke substance in sem morala še pol ure čakati na drugega policaja da bi naredili test, vendar sem se do takrat pomirila, sicer me je gledal kot nevem kaj, ampak je videl, da sem prestrašena. Dobro, da ne nakladam..Dobila sem kazen za neregistrirano vozilo in vožnjo brez vozniškega dovoljenja. Nikjer ne morem zaslediti, ali lahko opravljam ponovno izpit za avto??? Ali me bo doletela še kakšna kazen razen denarne kazni?? Kakšna so ta družbeno koristna dela?? Te kazni sploh ne bom mogla denarno poravnati, sem brez službe-kot da sem magnet za denarne kazni in antimagnet za službo!
Vnaprej hvala..
Uh, tole je pa kar tečno, vožnja brez izpita je 500€, vožnja brez registracije je tudi drag hec, ne vem točno ali je 250€ ali 500€. Če se že greš take športe, suni kake tablice ker ustavili so te ravno zato ker jih nisi imela….Lahko ti tudi podaljšajo rok za opravljanje ponovnega izpita.
Si drugače čudna oseba?
Očitno sem igrala karto nekega extremnege športnika, pogum pa takšen..hjaa..potem pa mokre hlače.. nisem čudna le te denarne kazni sem videla pred sabo s tem, da vem da sem brez službe, potem še vprašanje tega, kakšne sankcije poleg kazni, pr skoraj vsaki službi pa zahtevajo izpit b kategorije.. kr naenkrat tisoč in ena misel, ljudje okrog stojijo te gledajo kot da si največji zločinec..sj to je bila tipična fora good and bad police man.. k sem se res tresla me je vprašal če jemljem kakšna zdravila..a sem le takšna, da se ob vsaki taki,kriva ali ne, situaciji enostavno začnem tresti..srce razbija, prsti pa kot da bi igrali ”storm”.. katastrofa..ma res ko mahudič mlade jih ma orng.. če bomlahko bom odplačala z družbenokoristnimi deli, drugače pa res nimam izhoda.. pa službo lahko iščem kot natakarica al nevem kaj…konec je z menoj.. in ja, če prej nisem bila čudna, imam sedaj vse potrebno da to postanem..
Eh, ne se tolk sekirat zaradi tega spodrsljaja, tvoja reakcija je bila seveda čudna (tresenje itd.), morda ti pa uspe kaj uredit…., ne, nimaš še vsega potrebnega, da postaneš čudna, drugič upoštevaj moj nasvet in bo bolje….(druge tablice).
6 mesecev zagotovo ne boš mogla do izpita.
Če te niso dali sodniku za prekrške bo samo denarna kazen, a je sodnika policist omenil kaj?
Upam, da mi tega ne bo potrebno nikoli več počet! Pa da bi zamenjala tablice ( če bi se na to spomnila, koga dobit, da mi jih posodi… ) Daj Bog al kdorkoli že si mi možnosti za delo al pa nek dobiček pa bo bolje! Ker to so bile takšne majhne možnosti, da se policaji mimo pripeljejo, da je prav zelo čudno, da so se pojavili.. Ampak kaj čem.. Po drugi strani pa groza! 😉
6 mesecev?? Torej vse skupaj eno leto..super ni bolšga kar se ti lahko zgodi, bravo jaz..Kakšne čude stvari se men to dogajajo..to je neverjetno!!!
Ne, policist mi ni omenil sodnika za prekrške, edino, to, da lahko napišem pritožbo ( ampak zakaj, če sem kriva ??? ne vidim smisla, kaj bi lahko dosegla ) in da oddelam z družbenokoristnimi deli.
Kaj se pa še pri sodniku zgodi??
Hvala za pojasnilo in ne napadanje.. Malo sem brskala in se mi zdi, da vsi kar napadajo te, ki se vozijo brez vozniškega. Saj vem, da ni prav, ampak v nekaterih primerih evo kot je moj, pa nevem no.. Ampak se prav ne splača. Policist ( bad policeman 😉 ) mi je rekel stvari v nahrbtnik pa peš, takrat bi ga lahko z očmi raztrgala tako me je prizadel ( a ni čudno madona, če bi mela denar bi poklicala selitven kombi pa bi blo vse ok, ne pa da sem šla takšen riziko ), ampak sedaj pa se mi zdi, da bi bilo bolje tako.. ahh…
Policisti po defaultu povedo, da se lahko pritožiš, ker pač morajo to opcijo ponuditi.
Pozanimaj se glede družbenega koristnega dela, če lahko s tem odplačaš dolg.
Nekaj o tem piše tu http://www.csd-mb.si/sl/page/view/DruzbenoKoristnoDelo