Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Voznisko dovoljenje

Voznisko dovoljenje

Januarja letos mi je poteklo voznisko dovoljenje, to pomeni, da kartica ni vec veljavna, dejansko pa mi dovoljenje velja do leta 2070.

Drug teden bom vozil sluzbeno vozilo in zanima me, kaksna je sankcija, ce me ustavijo policaji? Glede na to, da je potekla samo kartica, verjetno ne more biti hudega?

Ima kdo izkusnje?

Hvala.

Vozniška za avto poteče na vsakih 10 let, za tovornjake in avtobuse še manj, tako da mi ni jasno od kje si ti potegnil, da ti vozniška velja še 49 let. Ne vem kaj in koliko piješ ali kadiš, da ti ni jasno, da če ti na vozniški piše, da ti je potekla, da je potekla in da si jo moraš podaljšat. Čeprav bi bilo mogoče bolje, če nehaš vozit, glede na to, da si kakor kaže vozniško kupil.

Če rabiš še poenostavljeno verzijo – če piše, da ti je vozniška potekla, to pomeni, da si jo moraš it podaljšat, ker brez veljavne vozniške ne smeš vozit.

Naj te potolazim, da nic ni pijem, se manj pa kadim.

Vozniska mi je potekla januarja letos, izpit B kategorije, pa mi velja do leta 2069.

Ker so upravne enote polne, in bom na vrsto prisel sele cez 3 tedne, me je zanimalo, kaksne so sankcije, ce me ustavijo dokler nimam podaljsane? Osebno mislim, da ne more biti hudega, saj mi izpita niso vzeli in v sistemu jim sigurno kaze, da izpit povsem legalno imam, to s kartico pa je samo birokratska zadeva.

Odgovor na objavo uporabnika
Jv65, 11.07.2021 ob 17:34

Naj te potolazim, da nic ni pijem, se manj pa kadim.

Vozniska mi je potekla januarja letos, izpit B kategorije, pa mi velja do leta 2069.

Ker so upravne enote polne, in bom na vrsto prisel sele cez 3 tedne, me je zanimalo, kaksne so sankcije, ce me ustavijo dokler nimam podaljsane? Osebno mislim, da ne more biti hudega, saj mi izpita niso vzeli in v sistemu jim sigurno kaze, da izpit povsem legalno imam, to s kartico pa je samo birokratska zadeva.

Mislim, da je kazen enaka, kot da si brez vozniškega.

Vozniško lahko narediš novo na vsaki upravni enoti, ni treba, da je “tvoja”. Jaz sem imela popolnoma enako situacijo, v NG bi čakala več kot 2 tedna, tako sem se pač zapeljala do Wajdovšne (sem prej telefoniral, koliko gužve imajo) in prišla na vrsto takoj. Staro vozniško ti vzamejo in ti do novega, ki ga dobiš po pošti v cca 1 tednu, izdajo začasno potrdilo. Predvidevam sicer, da to potrdilo v tujini glih ne velja.

Pa še to. Zakaj predvidevam, da je prekršek enak: pred par leti so ustavili soseda, isto je imel veljavno do 80-ega leta, ampak dokument pač potečen. Je dobil kazen in smo ga morali iti iskat njega in avto, ker so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. No, ker v tej državi kar se logike tiče ne gre nič na bolje, predvidevam, da je tudi sedaj enako.

Izpit ti velja do tistega leta’bi potem moraš zaradi starosti opravit zdravniški pregled.’ Kljub temu imaš pa neveljavno vozniško dovoljenje, za katerega brez izjeme prepovedo vožnjo in odvzamejo vozilo, plačaš kazen in imaš stroške s hrambo tvojega vozila. Zakon je sicer blesav, ampak tak je in ne bi bil prvi, ki bi ti zasegli vozilo’ ker nisi podaljšal vozniškega.

Ampak na vprašanje mu pa še vseeno nisi odgovorilo, ane?

marija pomagaj, 11.07.2021 ob 17:02

Vozniška za avto poteče na vsakih 10 let, za tovornjake in avtobuse še manj, tako da mi ni jasno od kje si ti potegnil, da ti vozniška velja še 49 let. Ne vem kaj in koliko piješ ali kadiš, da ti ni jasno, da če ti na vozniški piše, da ti je potekla, da je potekla in da si jo moraš podaljšat. Čeprav bi bilo mogoče bolje, če nehaš vozit, glede na to, da si kakor kaže vozniško kupil.

Če rabiš še poenostavljeno verzijo – če piše, da ti je vozniška potekla, to pomeni, da si jo moraš it podaljšat, ker brez veljavne vozniške ne smeš vozit.

Hvala za vse informacije. Jaz sicer ne verjamem, da ti zarad take zadeve zasezejo avto in podobno. Drugo je seveda, ce ti voznisko vzamejo zarad neke kazni ali se celo vozis brez in jo sploh nikol nisi imel, ampak ok.

Bom probal si se ta teden zrihtat, pa magar bom sel na drug konec Slovenije na UE, ce bom prej prisel na vrsto.

Vse lepo in prav, 11.07.2021 ob 19:46

Ampak na vprašanje mu pa še vseeno nisi odgovorilo, ane?

Iz vozniškega dovoljenja je potegnil, kjer mu tako piše, veš tumpasto???? Velja mu pa vozniško samo, ne pa tudi kartica. Po letu 2049 bo pa moral opravljat zdravniški pregled, če bo hotel podaljšat dovoljenje. Bo šlo zarukano bitje ali še vedno ne???????

Sicer se še Juncu v tej temi sanja po malem, pa je daleč najbolj nepismena , zavožena in zabita baba na monu, potem bo že nekaj na tem, ne?

Jv65, 11.07.2021 ob 20:11

Hvala za vse informacije. Jaz sicer ne verjamem, da ti zarad take zadeve zasezejo avto in podobno. Drugo je seveda, ce ti voznisko vzamejo zarad neke kazni ali se celo vozis brez in jo sploh nikol nisi imel, ampak ok.

Bom probal si se ta teden zrihtat, pa magar bom sel na drug konec Slovenije na UE, ce bom prej prisel na vrsto.

Vpiši v google, pa boš videl koliko je objav v slovenskih novicah, kjer so odvzeli vozilo, pa so sjkoraj vsi imeli izpit, le podaljšali niso. Vsakič ga vzamejo, ker je za neveljavno vozniško zakon tak. Ne vem kje rti živiš, da ničesar ne veš.

Sicer po novem se je menda tudi to uredilo in ne jemljejo več vozila v tem primeru, ampak vseeno bolje podaljšat tisto kartico pravočasno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close