Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem vozniki ne uporabljajo smerokazov

vozniki ne uporabljajo smerokazov

Zadnje čase opažam, da vozniki ne uporabljajo smerokazov. Ali je to modna muha ali kaj? Voziš za avtom, potem ti pa kar naenkrat zavije brez smerokaza. Ste tudi vi med temi šoferji?

Veš, se zgodi da človek pozabi….

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Zelo redko. Ampak tu in tam pa sem – če daleč za mano in pred mano ni nikogar.

Je pa tako, da večkrat naletim na policiste v takem prekršku (ne na nujni vožnji). Pa včeraj se je en vozil z neprižganimi lučmi. Sem mu mislila poblendat, ampak mogoče to ne bi bila najboljša ideja …

kaj pa koga briga kam jaz grem

Nekoč se je neki moj prijatelj, sicer prodajalec avtomobilov, pošalil, da bi pri nas lahko pocenili avtomobile, s tem da jim ne bi vgradili smernikov, saj jih tako ali tako nihče ne uporablja.
Sem opazila podoben trend, ki me razkuri vedno, kadar nekdo nenadoma zavre in da smernik šele potem, ko že zavija, ali pa (kot idiot) čakam v stranski ulici, da bi po glavni cesti mimo odpeljal avto, potem pa na lepem zavije v mojo ulico.

Kako pozabi ???
To mora biti refleksno!

Kako pozabi ???
To mora biti refleksno![/quote]

Nevem kako. Meni se dogaja. Še posebaj takrat ko imam slab dan, oziroma razmišljam o nečem drugem in nisem z mislimi pri vožnji.

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Mislim, da smo se preveč vrgli po Italijanih. Če Italijan že da smerokaz, sigurno ne gre v tisto smer, ki jo je nakazal. Napram njim smo še dobri.

Ti Goričanka si taprava. Mene je danes čefurka poslala v klinac.

Aja, se zgodi, da človek pozabi. Da ima mobilni telefon nabit na uho. Potem nima časa razmišljat, da je v prometu. In se delajo prometni prekrški. Kot so: vožnja čez rdečo luč, izsiljevanje, zavijanje brez smerokaza, in še bi lahko našteval. :-)-

Aja, se zgodi, da človek pozabi. Da ima mobilni telefon nabit na uho. Potem nima časa razmišljat, da je v prometu. In se delajo prometni prekrški. Kot so: vožnja čez rdečo luč, izsiljevanje, zavijanje brez smerokaza, in še bi lahko našteval. :-)-[/quote]

Sem slučajno povedal da se pogovarjam po telefonu dokler vozim?

jaz ga skoraj nikoli ne dam. če se v mestu uvrščam, sem itak tako spretna, da se prestavim, ne da bi koga ogrožala. če sem na pasu za v levo, mi ga ni treba dat, je itak jasno, da zavijam v levo. če prehitevam, bom itak to speljala tako, da ne bo nevarno. no, pogledam pa vedno, ali imam koga za ritjo, takrat ga pa dajem, da me slučajno ne nabaše. aja, velikih začetnic pa tudi ne pišem, da se ne bo kdo potem še v to vtaknil.

Aja, se zgodi, da človek pozabi. Da ima mobilni telefon nabit na uho. Potem nima časa razmišljat, da je v prometu. In se delajo prometni prekrški. Kot so: vožnja čez rdečo luč, izsiljevanje, zavijanje brez smerokaza, in še bi lahko našteval. :-)-[/quote]

Sem slučajno povedal da se pogovarjam po telefonu dokler vozim?[/quote]

Sem napisal kaj se dela v prometu. Nisem pa ti trdil, da ti telefoniraš med vožnjo.

Dajem vedno tako avtomatsko, da se zdim včasih sama sebi že smešna … sredi noči, daleč okrog ni žive duše, pa se zalotim, da sem vključila smernik v križišču, ob zavijanju desno po možnosti 🙂
Enako kot pripenjanje, čisto avtomatsko 🙂

Jaz vem, kam mislim zaviti, ti pa samo opazuj in pazi, da se ne zakantaš vame, ker kriv je tist, ki se zaleti od zadaj. :))

Jaz vem, kam mislim zaviti, ti pa samo opazuj in pazi, da se ne zakantaš vame, ker kriv je tist, ki se zaleti od zadaj. :))[/quote]

Narobe. Če dokažeš da ni dal smernik, oziroma ni imel razloga za zaviranje je lahko kriv tudi tisti spredaj.

Jaz vem, kam mislim zaviti, ti pa samo opazuj in pazi, da se ne zakantaš vame, ker kriv je tist, ki se zaleti od zadaj. :))[/quote]

Narobe. Če dokažeš da ni dal smernik, oziroma ni imel razloga za zaviranje je lahko kriv tudi tisti spredaj.[/quote]

Se strinjam…

To se ne sme dogajat, če obstaja možnost da koga ogrožaš!

Halooooo, kako ste pa prišli do šoferskega ispita, ko ne veste, da je vsako spremembo smeri vožnje obvezno treba nakazati s smerokazom?

Vzvratna ogledala, smerniki, pregled mrtvega kota ob menjavi pasu…Kaj je že to? Se bojo že drugi prilagajal neodgovorni vožji, in skrbel da bo na začeku napisano še vedno nebodigatreba stvar pri vožnji po cesti

Avtošole vzgajajo vedno slabše voznike. Folk je pa tut vedno bolj zaverovan sam vase in v svoje nadnaravne sposobnoti na vseh področjih in posledično neuničljivost..Če si v avti še nisi v tanku! Adijo pamet!

New Report

Close