vozniki ne uporabljajo smerokazov
Nekoč se je neki moj prijatelj, sicer prodajalec avtomobilov, pošalil, da bi pri nas lahko pocenili avtomobile, s tem da jim ne bi vgradili smernikov, saj jih tako ali tako nihče ne uporablja.
Sem opazila podoben trend, ki me razkuri vedno, kadar nekdo nenadoma zavre in da smernik šele potem, ko že zavija, ali pa (kot idiot) čakam v stranski ulici, da bi po glavni cesti mimo odpeljal avto, potem pa na lepem zavije v mojo ulico.
Aja, se zgodi, da človek pozabi. Da ima mobilni telefon nabit na uho. Potem nima časa razmišljat, da je v prometu. In se delajo prometni prekrški. Kot so: vožnja čez rdečo luč, izsiljevanje, zavijanje brez smerokaza, in še bi lahko našteval. :-)-[/quote]
Sem slučajno povedal da se pogovarjam po telefonu dokler vozim?
jaz ga skoraj nikoli ne dam. če se v mestu uvrščam, sem itak tako spretna, da se prestavim, ne da bi koga ogrožala. če sem na pasu za v levo, mi ga ni treba dat, je itak jasno, da zavijam v levo. če prehitevam, bom itak to speljala tako, da ne bo nevarno. no, pogledam pa vedno, ali imam koga za ritjo, takrat ga pa dajem, da me slučajno ne nabaše. aja, velikih začetnic pa tudi ne pišem, da se ne bo kdo potem še v to vtaknil.
Aja, se zgodi, da človek pozabi. Da ima mobilni telefon nabit na uho. Potem nima časa razmišljat, da je v prometu. In se delajo prometni prekrški. Kot so: vožnja čez rdečo luč, izsiljevanje, zavijanje brez smerokaza, in še bi lahko našteval. :-)-[/quote]
Sem slučajno povedal da se pogovarjam po telefonu dokler vozim?[/quote]
Sem napisal kaj se dela v prometu. Nisem pa ti trdil, da ti telefoniraš med vožnjo.
Jaz vem, kam mislim zaviti, ti pa samo opazuj in pazi, da se ne zakantaš vame, ker kriv je tist, ki se zaleti od zadaj. :))[/quote]
Narobe. Če dokažeš da ni dal smernik, oziroma ni imel razloga za zaviranje je lahko kriv tudi tisti spredaj.
Vzvratna ogledala, smerniki, pregled mrtvega kota ob menjavi pasu…Kaj je že to? Se bojo že drugi prilagajal neodgovorni vožji, in skrbel da bo na začeku napisano še vedno nebodigatreba stvar pri vožnji po cesti
Avtošole vzgajajo vedno slabše voznike. Folk je pa tut vedno bolj zaverovan sam vase in v svoje nadnaravne sposobnoti na vseh področjih in posledično neuničljivost..Če si v avti še nisi v tanku! Adijo pamet!