Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek volnene hlače

volnene hlače

Živjo,
kupila sem hlače mešanica volne (60%) in neke sintetike.
Rada bi jih skrajšala, pa mi je trgovka rekla , da jih najprej operem. Takih hlač jaz nebi nikoli prala v pralnem stroju, zato me zanima ali mislite, da jih nesem v čistilnico (kar mi je mal brez veze), operem (me je strah) ali jih lahko preprosto skrajšam.
Hvala lepa in lep dan.
Tina

operi

In kaj te je strah? Da se bodo skrčile?

Volna se ti lahko skupaj zbije. Kaj pa pise na etiketi?

Saj verjetno imas na pralnem stroju program za volno. Zmanjši še obrate in peri na 30 stopinjah. Jaz vse obcutljiva oblačila perem tako, pa se do zdaj še ni kaj zgodilo;) Imam veliko takšnih oblačil, kjer mi na etiketi piše, da je potrebno prati na roko…potemtakem, bi verjetno rabila verjetno par dni, da bi vse ožela;) Pralni stroj je kar ql stvar;)

Če jih imaš namen čistiti v čistilnici jih lahko prej skrajšaš, če ne, jih prej operi sama. Drugače pa jaz volno vedno perem na roko, potem pa dam v pralni stroj na centrifugo (zavito v kakšno brisačo ali v žaklju).

Operi hlače v pralnem stroju na 30°C. Kaj potem, ko jih boš nosila, jih boš tudi stalno prala na roke? nepraktično… sicer pa imam neke hlače, ki so tudi kombinacija volne in sintetike, pa si podobnih nikoli več ne bi šla kupit. Vse me pika, ko jih imam oblečene, zlikam jih lahko samo z največjo muko (ker so na črto in nastavljam tisto črto kot zmešana)

Kaj pa če bi ti te tvoje hlače najprej samo namočila v mrzli vodi in jih potem samo še posušiš. Za kasneje bi jih pa jaz prala v pralnem stroju na programu za ročno pranje. Nikakor pa jih ne najprej skrajšati in potem prati, jaz sem to že naredila in sem potem čisto nove hlače morala naprej podarit, ker so mi bile premajhne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close