Volk je Volk
kaj zijaš, 15.11.2021 ob 21:41
Izkazalo se jev prejšnem delu, da punca glede očima ni lagala in da res pretepa njeno mamo.
Je pa res, da se mi zdi, da producenti tudi niso vedeli ,kaj bi s to zgodbo, pa imam rada drugače skandinavske serije.
Sprva je kazalo, da je dekle lažnivka ,sedaj pa ne.
Punca je lagala! Nikoli ni rekla da tip pretepa mamo, ampak da pretepa njo in brata.
skandinavski, 17.11.2021 ob 00:04
Tile skandinavci so res zafrustrirani. Tudi pogovarjat se ne znajo med sabo. Kaj šele, da bi kdo otroka objel. To so čist brez srčne kulture. Samo bevskajo ojnk ojnk
Ne vem zakaj bi bili zafrustrirani, samo drugačni so. Oni si dajo prostor, samoumevno se jim zdi, da držijo neko distanco. To, da ne vpijejo in se ne objemajo kot Balkanci, se ne pomeni, da so slabši od njih. Meni so v bistvu kot starši (ne govorim v nadaljevanki, ampak na splošno) Skandinavci zelo všeč. Mi je blizu njihov način vzgoje, ki otroka že od malih nog navaja na odgovornost, saj sam sprejema odločitve in tudi trpi morebitne posledice nepravilnih odločitev. Tam starši ne diktirajo otrokom kako morajo živeti, kaj morajo misliti in kaj čutiti, kar je sicer v navadi pri nas, se bolj pa pri južnih Evropejcih in Balkancih, ki skušajo nadzirati tudi življenja odraslih otrok. Pri nas npr starši odraslim otrokom vsiljujejo svoje mnenje in svoje rešitve, se vmešavajo v vzgojo vnukov ipd, Skandinavci pa povedo odraslim otrokom mnenje le, če jih vprašajo zanj, pomagajo, ko jih prosijo za pomoč.
Morda na prvi pogled izgleda, da so hladni, ampak ne bi rekla, le čustva izražajo na svoj način.
Forum je zaprt za komentiranje.