Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija VoIP telefonija – možne težave

VoIP telefonija – možne težave

pozdrav,

v roku 3 dni moram najti neko rešitev za službeni telefon (pisarna brez stacionarnega telefona), po prvem guglanju nekak pridem do VoIP, zgleda OK (tko recimo laiku na prvi uč).
torej si snamem z neta nek program in lahko kličem s svojega računalnika (stacionarne, mobilce plačam).

je kakšen keč (ne dela, če nam crkne server, he he- še kaj?)?
kje so še težave s tem načinom klicanja?
kakšna je pa moja številka- da me ljudje pokličejo (kako me dobijo, če me ni v pisarni, se vidi kdo me je klical- da ga znam nazaj)?
komu plačam klicanje na mobilce?
si moram kupit telefon- stacionarni, ki omogoča tako klicanje? ail gre samo tako, da si kupim slušalke in mikrofon. (ljubši bi mi bil “telefon”)

v bistvu sem zmedena, saj mi firma zagotavlja, da ni možnosti za nov telefon, razen menjave centrale, potem pa tu berem o taki poceni zadevi, pa da ni ful stroškov (kako da našim računalničarjem na firmi to ni poznano???!!)

hvala lepa, v veliko pomoč mi boste, pa brez zamere za verjetno kakšna butasta vprašanja!

baba

pomanjkanje odgovorov mogoče kaže na to, da ni praktičnih izkušenj, kjer je več kot par zaposlenih.

Kot sem ti že svetoval, pokliči na Telekom in se pozanimaj za IP klasično telefonijo (a la VoIP centreks ali kakorkoli že to imenujejo). Verjetno podobno ponujajo tudi ostali internetni ponudniki.

Vsekakor se lahko najde cenovno ugodna in ustrezna rešitev lahko mi pošljete vaše podatke in kontakt na ZS,da vam pripravimo neko okvirno ponudbo IP telefonije podjetja Telemach.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close