Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Vohun na mojem stroju?!?!

Vohun na mojem stroju?!?!

Živjo,

včasih se mi zgodi, ko prižgem računalnik in se povežem z adsl, da se neki podatki kar sami od sebe pošiljajo. Zakaj tako mislim? Zato, ker takoj po vzpostavitvi povezave začnejo lučkice na modemu utripat, pa tudi v opravilni vrstici se spreminjajo številke za upload. Uporabljam P2P programe, toda to se dogaja, ko jih nimam zagnane. Je možno, da sem s kakšnim donkeyem pobral neko sranje im mi kdo vohuni na računalniku? Kako se zavarovati pred takimi programi – kakšen požarni zid (in morebitne negativne posledice le-tega) si naj postavim. Kako se počisti tale šara (adware) in kaj za vraga se lahko uploada že samo ob vzpostavitvi povezave? Svetujte mi pliz kakšne uporabne programe za zaščito in čiščenje šare, ki jih je priporočljivo uporabljati, če si uporabnik P2P programov.

hvala, hvala, hvala

No za začetek tule imaš Zone alarm , za začetek dovolj dober požarni zid.
Pa še tale programček Ad Aware imenovan ti bo prišel zeloooo prav.

Eeee, saj protivirusni program tako ali tako že imaš, kajne?

Hvala
Ja, ja antivirus imam. Pa kako za vraga lahko kdo kaj jemlje iz mojega računala. Kako se lahko priključi, izbira kaj bo kradel, ali kako to…bi se ti morda dalo kaj na hitrco povedat???

cau

To, da ti utripajo lučke na modemu, še ne pomeni, da imaš trojanskega konja. Takoj ko se povežeš z netom, potekajo določene komunikacije v obeh smereh. AdAware ti bo počistil zadevo, nekaj solatke se ti je med surfanjem gotovo nabralo na disku.

Samo ad aware ti ne bo počistil registra
Priporočam ti ˝ Spy bot search and destroy ˝
Cepivo za vse spy ware programe ki kruzajo po netu

mojo, kateri program imaš to v mislih?

No, nekaj sem našel:
http://home.att.net/~gatorgrad/downloadtop.html

lp

Zone Alarm ima svojo “pamet”, ki je pogosto skregana z logiko. Stran od tega, ker si kar sam izmisli kdaj ti bo kak pravilen odgovor zablokiral.

Drugače pa vsekakor Spybota – mnogo boljši od AdAware.

Kako pa da se na listi spy programov pokažejo tudi nekateri programi v sklopu MS Office? Nam tudi Microsoft podtika spyware, ali je tak alarm lažen?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close