Vodstvo trgovine Hofer, zakaj imate tak odnos do nas?
kot trgovina, ki tudi vztraja pri svojem. sicer pa itak tam ne kupujem več, ne samo zaradi načina,, tudi zaradi kvalitete, ki je padla, da je vse man podobno hrani in bolj krmi. no, pa saj je to tudi v skladu z obravnavo tako kupcev kot zaposlenih. se oboji počutimo bolj živina kot ljudje.
[/quote]
Zanimivo, ne kupuješ več tam, veš pa, da je kvaliteta padla in celo, kako se obnašajo trgovke. :))) Koga farbaš? Če se ti počutiš kot živina, ker se trgovka trudi, da si hitro iz trgovine, svetujem psihiatra, ker imaš hude manjvrednostne komplekse. Tisti, ki cenimo njihov trud, pa tja še kar hodimo, pa celo nasmeška smo deležni!
Tako so hitre te prodajalke, da jaz kar otrpnem. In jih občudujoče gledam.
Zlagati pa pozabim:)
Šele ob vprašanju:kartica ali gotovina, se zbudim in začnem počasi, kot da sem omamljena zlagat 🙂
Mah, res je smešno, kako jih silijo noret, namesto, da bi jih zaposlili več in bi delale vse blagajne. Ne pa samo največ dve.
Ampak dodatne trgovke bi morali iz necesa placat. Potem pa bi bili izdelki (se) drazji, pa spet ne bi bilo v redu.
Ce se obnasas priblizno ekolosko, vzames s sabo v trgovino dovolj veliko vreco (ali dve). Ravno Hofer ima take prakticne tekstilne s kosom plastike na dnu, da sama stoji v vozicku. Zlozis na trak najprej tezke, potem obcutljive stvari. V prazen vozicek postavis vreco. Ali dve. Kakor je bila roba zlozena na trak, gre cez skener in v istem vrstnem redu v vreco. Kruh in solato postavis na vrh tacas, ko blagajnicarka vraca drobiz ali dokler pos obdeluje kartico. Brez muje, brez panike. Enako v Hofru kot v Sparu.
“Hitre” blagajne so pa zgodba za sebe. Se navlecejo primerki s polnim vozom, pa ce stokrat pise, da je namenjeno za manjse nakupe. Potem ne zna skenirat… Ze doziveto: “a bi mi vi to blokirali, jaz ne znam”. In je reva, ki mora streci 4 blagajne, skenirala polno kosaro nakupa.
Ja, saj vem: vrecke so zastonj. 🙂
Zanimivo, ne kupuješ več tam, veš pa, da je kvaliteta padla in celo, kako se obnašajo trgovke. :))) Koga farbaš? Če se ti počutiš kot živina, ker se trgovka trudi, da si hitro iz trgovine, svetujem psihiatra, ker imaš hude manjvrednostne komplekse. Tisti, ki cenimo njihov trud, pa tja še kar hodimo, pa celo nasmeška smo deležni!
[/quote]
očitno imaš ti probleme in ne ločiš vzrokov in posledic. je napisala da zaradi tega ne hodi več tja. bolj se mi zdi da si kakšna s prifukanim mestom poslovodkinje ki trgovke jebe v glavo in jim grozi z odpustom če niso dovolj hitre, jih sili delat preko delovnega časa, nadira ob vsakem pms-u u se ima za sploh in oh sposobno šefco. potem pa od njih dobiva prisiljene nasmeške in musli kako priljubljena je,
večinoma kupujem samo lidl in hofer, pa imam 70+, vse štima, še nobena prodajalka mi ni zlagala v voziček, še manj metala v voziček. Lepo zlagam sam, plačujem z brezstično kartico. Vse gre hitro, nobenih zapletov, ne pa Mercator, kjer so res cvetke, pol svojega časa, pa naj bo za pultom, al pa za blagajno porabijo za brezvezno čvekanje. Tam grem pa na samopostrežno blagajno in spet sem 123 doma.
Zanimivo, da te hitrosti ni opaziti v Avstriji. Tam lahko kupci normalno zlagajo kupljeno in normalno plačajo brez priganjanja. Za slovenske hlapce je pa vse dobro. In nekateri hlapiči tukaj ta način še branijo.
[/quote]
Tako je, pravi hlapci smo! Sama sem mlada in se imam za dovolj hitro, spretno, vendar v večini trgovin se počutim na blagajni nervozno, ko mi skoraj nikoli ne rata vse zložit, pa se trudim, da me ja ne bi zadaj me čakali..ne nakupujem dosti, sem pa bla včeraj v Hoferju, par izdelkov, pa sem si rekla NE, od zdaj naprej ne hitim več…normalno bom pospravila in plačala. Pa trgovka že s svojim “gotovina ali kartica”…pokvari dan takšen odnos, prav mrkega obraza sem bila, potem še reče s poudarkom “lep dan”, ma pojdi se solit!
Briga me, če se češ prodajalke morajo podrejati..ja se pa naj ne! In kupci isto. Js pač takega dela ne bom opravljala, da bom se takole kazala, me je sram, saj ni zadnja služba! Pha.
Lp!
Kaj zakuham drugim kupcem? Ravno tako kot jaz imajo vso pravico, da v miru pospravijo svoje stvari. Ni ni moj namen vzgajati prodajalke, moj namen je, da dostojno pospravim svoj nakup, in da ne lovim svojih letečih izdelkov po pultu.
In…če bi vsi naredili tako kot jaz, bi tudi vodstvo sprevidelo, da njihovo nesramno početje nima nobenega smisla.
Mora doseči normo…. hja, to ni moj problem. Plačana je ona, ne jaz. Če je plačana za to, da izdelke meče po pultu pa jih naj. Jaz jih pa ne bom zaradi nje metala v košaro, nisem plačana na hitrost in imam vso pravico, da jih v miru pospravim. Pač…glej, s svojimi argumenti me nisi prepričala 🙂
[/quote]
VlastA, ne razumeš, žal…
Ko se ti počasi “devaš” v vrečke ko si že plačala in se ne odstraniš od blagajne, še na polički pod blagajno, prodajalka že začne skenirati napirmer moje izdelke naprej. In jaz nimam prostora niti pristopiti, kaj šele svoje odlagati v voziček, prodajalka pa kar rine na kup. In je bilo zastonj moje pravilno zlaganje na tekoči trak – težje stvari naprej, lažje in krhke na koncu….
Priznaj si torej, da je to tvoje početje skrajno nepošteno in nesramno tudi do naslednjega kupca, da in ne sme pravilno in lepo polagat v svoj voziček, ker ti še zlagaš v svojega prav lenivsko zanalašč počasi….. Upam, da si sedaj dojela.
In ja, prodajalke Hoferja imajo normo skeniranja – narediti mora toliko in toliko na dan , da je efektivan in koristba delodajalcu. Plus dodatno polnjenje robe iz skladišča.
Hofer pultek pri blagajni je ravno prav visok in kratek, da “podstaviš” nakupovalni voziček in si not v voziček zlagaš…. Ja?
In mi greste na živce taki pocarji, zaradi katerih potem jaz za vami moram čakat, ko prodajalka spet “zalaufa tempo” in odriva mojo skrbno zloženo robbo na trak na en kupček, ker se vi še ne spokate od tam….., Sem torej samo nič kriv nič dolžen kupec, ker sem “nabasal” na vas pred seboj, vi nebodigatreba….
očitno imaš ti probleme in ne ločiš vzrokov in posledic. je napisala da zaradi tega ne hodi več tja. bolj se mi zdi da si kakšna s prifukanim mestom poslovodkinje ki trgovke jebe v glavo in jim grozi z odpustom če niso dovolj hitre, jih sili delat preko delovnega časa, nadira ob vsakem pms-u u se ima za sploh in oh sposobno šefco. potem pa od njih dobiva prisiljene nasmeške in musli kako priljubljena je,
[/quote]
Glede na podroben opis bi prej rekla, da si to ti. 🙂
A ste hoferjevci, profesionalni in feni, med drugim za to, da v temah o tej multinacionalki nenehno blatite Mercator in tam zaposlene? V Ljubljani kupujem v Lidlu, Hoferju in Mercatorju, pa moram reči, da v zadnjem, Mercatorju, naletim na najbolj prijazne prodajalce, ki tudi kaj poiščejo ipd. In prav nič ne mečkajo. V Hoferju pozabljena kartica na blagajni – le zakaj? – nobenega obvestila iz trgovine. Kup zapletov, da smo prišli do nje. Ko je moja nona pozabila denarnico v Mercatorju, so ji jo iz trgovine pripeljali na dom. V Hoferju na Mesarski je pred leti mamica na blagajni prosila, da njen otroček gre na WC – ni šlo (zihr bi to majčkeno zbilo profit družbe, čas, voda in papir). Tekla je z njim v naročju čez parkirišče v Mercator …
Skratka, res se mi zdijo hudo čudni ti napadi po Mercatorju. In tam delajo vaše mame, bratranci, sošolci – tako kot v Hoferju. 😛 Ljudje skratka.
res smo slovenci upogljivi in nas tako politiki kot kapital z lahkoto vzgaja, molze in striže. ne, ni trgovina in njeno vsiljevanje krivo. kriv je kupec, ki tempa ne zmore. ne, ni dovolj, da si na vaš račun ustvarjajo dobičke, treba vas je še pripravit, da se boste med sabo pobili kdo jim ga bo vč prinesel in pokazal večjo ponižnost. oni se vam pa smejejo. tako je v trgovinah in enako je v službah.
Forum je zaprt za komentiranje.