vodna kopel
V nekem receptu piše, da moram maso dati v ognjavarne posodice (jaz si predstavljam to kot kakšne mini, mini pekačke), nato pa pečti v vodni kopeli. A prav razmišljam, da moram potem te posodice dati v eno večjo posodo napolnjeno z vodo?
Kje se te posodice dobijo in kakšna je približna cena?
Kako bi se obneslo v silikonskem pekaču za mafine, saj so tudi to neke vrste posodice, ali se motim?
Hvala
Po tvojem opisu sem se spomnila na kuhanje kakšnega pudinga (tistega pravega) ali kakšne kreme. Za kuhanje/pečenje pravega pudinga se dobi namenska posoda, žal nisem nikoli videla, samo brala sem.
Mogoče se bo le oglasil kdo, ki takšne posodice ima. Ni pa to ravno pogosta reč v naših krajih, pa saj to sama veš.
Drugače si jaz predstavljam podobno kot ti.
LP Mimi
Posodice o katerih govoriš so keramične posamezne, dobijo se v večjih nakupovalih centrih med keramiko ali med pekači. Pakirane so po dve ali tri skupaj proizvajalec pa je iz Francije, če se ne motim. Svoj čas je bila cena nekje od 700 SIT dalje. Posodice se uporabljajo samostojno in se jih naloži v večji pekač v katerega se potem nalije vroča voda do polovice in v vročo peč. Od zgoraj se peče od spodaj je v vodni kopeli in se kuha. Izdelek se potem ohladi lahko tudi v hladilniku in zvrne iz posodice ali pa se postreže, kar v posodicah.
Hej!
Imam jih in uporabljam za creme brullee,, pudinge, razne paštetke.
Tako kot je opisala taya.
Tudi mini kruhke iz boljšega testa pečem v njih, seveda ne v pekačku z vodo, kar na mreži.
Jaz sem si jih priskrbela, ko sem vnuku kupovala že nerejeno creme brulle in si dobil posodico zraven.
Imajo jih pa sigurno v Doti. Kupila sem jih prijateljici.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.