Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Vodenje enostavnega računovodstva

Vodenje enostavnega računovodstva

Zanima me, če sem še edina, ki si vodim enostavno knjigovodstvo v exell tabeli, ki je narejena po vzorcu knjige Prihodkov in odhodkov v poslovnem letu …. iz DZS. Davčni obračun, bilanco in poslovni izid pa naredim v programu Silvester.

Če sem edina, mi lahko prosim svetujete kateri program bi bil primeren zame in cenovno ugoden. Imam pa en izdan račun mesečno za storitev, ki jo opravljam, potne naloge, regres za prehrano in pa nekaj računov, ki si jih dam v stroške (mobitel, internet, elektrika 40% od zneska, …).

Najlepša hvala za nasvete, LP

Pozdravljena,

seveda nisi edina (le zakaj bi bila, saj je to eden od običajnih načinov vodenja evidenc) in glede na to, da imaš res zelo malo knjižb, ti predlagam, da ostaneš kar pri ročnem vodenju v Excelu.

V glavnem – ne splača se ti kupiti ali najeti računovodskega programa – razen seveda, če si ti to želiš. Ampak glede na tako malo knjižb je vodenje evidenc v excelu tudi bolj pregledno.

lp, M.

Mi smo za letos tudi pripravili orodje, ki bo omogočilo bolj ali manj avtomatsko knjiženje, kar bi podjetnikom precej prihranilo na času in tudi zmanjšalo stroške za računovodstvo.

Več pa na našem blogu, kjer opisujemo nastanek orodja za avtomatsko knjiženje za samostojne podjetnike[/url], da se ne bom tudi tukaj ponavljal. Tam si lahko tudi snamete Beta (preizkusno) različico in se z njo poigrate, da vidite kako in kaj.

Glede cene pa – mislim, da ne bo previsoka. Ta se oblikuje v skladu s politiko časnika Finance, ki so tudi glavni “sponzor” projekta in je ta trenutek še ne morem zagotovo povedati.

Lep pozdrav in veliko uspeha vsem,
P.J. (My Office Team)

Evo, sem se potrudil in spisal celo blog na temo knjiženja najpogostejših knjižb, ki jih mali podjetniki dejansko knjižimo pri našem poslovanju.

Če pa sem kako ozabil, mi pišite, pa bom dopolnil. Knjigovodski praktikum za telebane[/url]

Poleg sem priložil še vzorčno Excelovo datoteko z opisanimi primeri, da vidite, kako se zadeve lotiti. Lahko uporabljate in kopirate pri mili volji. Sem naredil za javno dobro in ni avtorskih pravic.

Srečno,
P.J.

Ponavadi se ne splača (časovno in stroškovno) voditi enostavnega računovodstva. Preprosto, zato ker je potrebno vložiti veliko časa. Bolje se je posvetiti svojemu poslu.Računodske storitve niso drage, lahko pa prihranijo veliko denarja, zato se splača izbrati dober računovodski servis.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close