Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vodeb o Felixu, materi, očetu in Slovencih

Vodeb o Felixu, materi, očetu in Slovencih

Spider, me veseli:)

On_, imaš jih poln kufer. Torej… imaš še vedno raje ubogljivo, vodljivo itd.

Marko, se strinjam s tem, da je fajn, če oba mislita s svojo glavo, vendar upoštevata tudi drugo glavo:)

------------------------ "And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair." (Khalil Gibran)

Ko pride pravi/prava je vse uresničljivo. Zato se splača tudi po(čakat). :)))))

Iz 1000-ih razlogov. Kolikor ljudi, toliko razlogov.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kakšen princip neki, kakšno dokazovanje….. tega ljubezen ne pozna.

Ampak, če si nekdo to zabije v bučo bo tako in nič drugače. :)))) Potem pa ženske obupajo in postanejo krotke…. ali pa tudi ne. :))))))))

Zanimivo je, da ima domnevno srečno vezan moški, kot je On_, lahko katerihkoli žensk polnkufer. ker piše v prvi osebi množine. namreč, človek bi pričakoval, da srečno vezana oseba ne bo pretirano okupirana s tem, kakšni so drugi.

Ko pride pravi/prava je vse uresničljivo. Zato se splača tudi po(čakat). :)))))[/quote]
Baje tudi neukrotljiva ženska postane krotka. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kaj nisi nikoli gledala nobenega filma noir? Kjer se naivni detektiv/novinar/pisatelj fatalno zaljubi v skrivnostno, strastno, samozavestno…lepotico?

To samo kot prispodoba. Spider si težko predstavlja, da v resnici kakšen moški čuti hudo strast do ubogljive sive miške.

Ko pride pravi/prava je vse uresničljivo. Zato se splača tudi po(čakat). :)))))[/quote]
Baje tudi neukrotljiva ženska postane krotka. :)[/quote]

Kot sem že napisala zgoraj. Ali pa tudi ne.:)))

Kaj nisi nikoli gledala nobenega filma noir? Kjer se naivni detektiv/novinar/pisatelj fatalno zaljubi v skrivnostno, strastno, samozavestno…lepotico?

To samo kot prispodoba. Spider si težko predstavlja, da v resnici kakšen moški čuti hudo strast do ubogljive sive miške.[/quote]
Spider, a tista, ko ti štiri leta ni dovolila, da se vidita, je bila siva miš, ali je bila samostojna ženska, ki razmišlja s svojo glavo? Po tvoji predstavi. Resno vprašanje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To samo kot prispodoba. Spider si težko predstavlja, da v resnici kakšen moški čuti hudo strast do ubogljive sive miške.[/quote]

Seveda, da sem gledala takšne filme… in tudi mislim, da to obstaja v resničnem življenju.

Saj, kot vidiš večini ta “huda strast” ni sploh pomembna, važno je, da je ubogljiva, krotka. :)))

Marko, o tem se več ne bom pogovarjal. Ni bilo 4 leta in tečen si ko drek, če ne dojameš. Še preden sem prebral, sem si že mislil, kaj me sprašuješ. Kaj je s tabo narobe, človek, dvakrat ti je bilo že povedano, da nehaj s tem? Si bedak?

in strastna. 😉
Lahko pa sta tudi oba ubogljiva in krotka. Če je eden, še ne pomeni, da drugi ne more bit. 🙂

Dobro Spider, kaj se razburjaš. Kar je bilo je bilo, tega ne moreš spremenit, tudi če o tem ne govoriš. Zanimala me je tvoja predstava samostojne ženske. Pa nič no.

Ma veš, kaj jaz mislim, ful iskreno?

Da ima prenekateri moški doma žensko, ki mu sploh ni všeč. Samo boljše pač ni mogel dobiti. Potem pa slišiš ali bereš samoprepričavanja: sej ni važno, kako zgleda…važno, da dobro kuha…še dobro, da ni lepa, da ne gre z drugim..in podobne bedarije.

Saj niti nisem pretirano okupiran na način, ki si si ga tukaj vzel v misel. Takšnih žensk je polno po svetu, niti ni nujno, da gre za kakšno ljubezen, tudi v službi jih srečaš, v trgovini, na cesti, gostilni…… Ker je ženska in misli, da se mora dokazovat kako je….enakopravna? :/

Ja Bibita, če je ljubezen……. a kaj ko si pod tem pojmom eni predstavljajo/mo vse mogoče…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

ampak roko na srce, moškim so všeč takšne ženske: krotke, ubogljive…

veliko moških se boji samostojnih, odločnih, neodvisnih, izobraženih žensk, ki se ne pustijo voditi in mislijo s svojo glavo:)…

pa naj moški povejo, če ni res:)[/quote]

Takšen moški me niti pod razno ne zanima.
In ja jeeeeeeeeeeeee ogromno moških, ki ne marajo takšnih žensk. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Verjetno to, da moškega doživljajo le še kot nujno zlo.
Zato takšni komentarji:

Ženske bi rade bile samostojne in neodvisne, vendar pa ne morejo biti, saj je v ozadju še vedno potreba po seksu in bližini.
Zato so v konfliktu.

No, zdaj mi pa razloži povezavo, da ženska ne more biti samostojna in neodvisna, če si želi seks in bližino? In zakaj je moški lahko?

------------------------ "And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair." (Khalil Gibran)

No, zdaj mi pa razloži povezavo, da ženska ne more biti samostojna in neodvisna, če si želi seks in bližino? In zakaj je moški lahko?[/quote]
Ne moreš biti neodvisna, če si želiš seksa in bližine.
Lahko si pa neodvisna, če si tega ne želiš, ker potem nisi odvisna od moškega.

Za moškega velja isto.

To si jaz predstavljam, da je v ozadju občutek manjvrednosti in nezaupanja. In če je v ozadju ta občutek, bo vedno nek sum in strah pred tem, da te moški le izkorišča ali pa manipulira v svojo korist.

Kot da lahko ženska seks in bližino dobi le v resnem razmerju.

Seveda ga lahko dobil tudi v “neresnem” razmerju. Je pa še vedno odvisna od moškega. 🙂

Bližino pa težko dobi, če moškega vidi le po potrebi zaradi seksa. Bližina je še kaj več, kot le seks.

Mislim, da so moški v povprečju bolj odvisni od žensk, kot obratno.

Vsa umetnost, vsa glasba in poezija opeva, slika in prikazuje “mehko”, čustveno, čutno žensko!
In to ni v nasprotju z izobraženostjo niti s samozavestjo. Ampak “umetniške dušice” so bolj tankočutne, kar pa vsi niste, pardon – nismo. Umetniška muza pač nikoli ni bila “možača” (da bi se počutila manjvredno in se merila, tekmovala z moškimi), razen mogoče pri Spiderju, ki je zgleda imel bolj strogo mamico :))))

[youtube]nUDIoN-_Hxs[/youtube]

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Matjazko, imaš ti fetiš na mojo mater? Kaj je narobe s tabo, bolnik, resno te vprašam?

Vedno razmišljaš s svojo glavo. No, razen če si ovčica in se podrediš črednemu nagonu:). Če si v partnerskem odnosu se predvsem pogovarjaš in razmišljaš v več smeri, ker upoštevaš tudi želje partnerja. Gre za usklajevanje, s pridihom prilagajanja, a vendar še vedno ostajata vsak osebnost zase, s svojo hrbtenico in lastnim razmišljanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close