Voda
Pijem Odo, vsake toliko pa za spremembo okusa pijem Radensko brez mehurčkov ali pa Zalo z limono. Sicer pa tudi meni navadna Zala smrdi (dobesedno).
Pozimi popijem cca 3,5 – 4 litre, poleti pa 5 litrov ali kak deci več.
Voda je nujno potrebna telesu, da optimalno deluje.
Občutek žeje pomeni, da je telo že dehidrirano in z občutkom žeje na to dejstvo opozarja. Zato je potrebno piti konstantno in preden imamo občutek, da smo žejni.
Osebno popijem pri zajtrku 6 deci čaja, v službi imam tri ali štiri male plastenke vode in jih v osmih urah spijem, ko pridem domov grem na sobno kolo za 1,5 ure in med tem na vsakih 15 minut popopijem 1 liter vode, potem pa pri večerji še cca 3 deci, pa še kakšen kozarček kasneje.
Mehur se mora navaditi na povečano količino vode, to traja lahko teden ali dva, potem ko pa si navajen, pa ti tako nekaj manjka, če ne popiješ določeno količino vode, na katero je telo navajeno.
Lep pozdrav, Lara
Najboljša voda je zame Evian – dobi se v DM, al pa v tujini (ne vem če še kje).
Drugače pa je najboljša voda zame fhes – živa voda , več o tem na:
http://forum.lunin.net/forum.asp?FORUM_ID=36
in
http://gohslovenia.cjb.net/
To je zadeva ki je meni bistveno spremenila življenje in odkar to uživam ne kupujem več steklenic in pijem vodo iz pipe, s fhes pa oživljam vodo v telesu in stem tudi celice -posledice pa so…….fantastične
No pa še o vodi;
Pitno vodo večinoma črpajo iz vodonosnikov, podzemnih plasti, v različni globini in z različno geološko sestavo. Poleg geološke sestave, ki vsaki vodi daje malce drugačen okus, na njeno kakovost vpliva predvsem, ali ima vodonosnik stik s površino in kaj se tam dogaja. Voda v vodonosniku je namreč lahko fosilna, se pravi, da nima dotoka s površine in se ne obnavlja, ali pa je vodonosnik odprt in se vanj pritaka voda s površja. In tu nastopijo težave: fosilna voda je sicer lahko zelo čista, jo bo pa slej ko prej zmanjkalo in svojim vnukom boste lahko le še razlagali, kakšen okus je nekoc imela… Je pa verjetno res, da iz večje globine voda prihaja in bolj ko je vodonosnik zaprt, bolj čista je. Znamk ne bom omenjal, poglejte le, kje jo črpajo. Odprti vodonosniki so deležni postopnega onesnaženja zaradi dejavnosti na površju; največji onesnaževalec podtalnice je kmetijstvo (nitrati), poleg tega je usodno še neprimerno odlaganje odpadkov, spiranje iz ozračja itd. Vsi zapriseženi pivopivci vam bodo zatrjevali, kako pomembna je pri varjenju piva voda… Verjeli ali ne, v večini pivovarn vodo pred varjenjem tehnološko obdelajo…
Kakšno vodo pijemo? Sodeč po izkušnjah z mlekom, je v njej najti kar nekaj neprimernih sestavin, za katere pa… običajna preverjanja vsebnosti škodljivih snovi (npr. nitratov, težkih kovin) kažejo na to, da smo v zadnjem desetletju dodobra načeli naravni vir. V razmislek; uvožena voda se lepo sliši, pomislite pa: če dnevno popijete dva litra vode, ki vam jo pripeljejo iz daljne Francije, recimo, koliko onesnaženja povzročite posredno, s tem, ko vam morajo vse tiste plastenke pripeljati… za konec; nitrate in večino drugih onesnaževalcev je iz vodovodne vode precej preprosto odstraniti s priričnimi filtri, to pa je že druga zgodba
Zivijo vsem,
jaz pa v to teorijo o tem, da je treba spiti toliko vode (1,5-2 l dnevno), ne verjamem več. Ko sem namreč poskusila in se tega tudi držala vsak dan (!!!!), so se mi v roku nekaj mesecev začele pojavljati jutranje driske. Naj povem še, da jem dosti sadja in zelenjave ter bolj malo mesa in hrane, ki sicer zapira. Potem sem s tem prenehala in se je počasi stanje uredilo. Skratka, piti je treba situaciji in ostali hrani primerno. Obratno pa verjetno zelo pomaga proti zaprtju.
Naj še povem, da sem se na račun pitja vode tudi nekajkrat prehladila, pa nisem pila vode iz hladilnika.
Toliko, če še koga mika, da bi poskusil. Kolikor vem vsi, ki delajo na terenu (ne v Sahari seveda), računajo na minimalno pol litra vode na osebo dnevno.
Katera voda pa je bolša? Kolikor sem videla analize, ni kakšne prav velike razlike. V Ljubljani je tudi vodovodna voda iz pipe dobra, preverite raje, kakšne imate cevi.
Romy
Najboljša je res živa -fhes o kateri govori Rina – gre namreč za vodo ki oživlja vodo v telesu – tu je namreč problem ker so naše celice nežive in ni prave absorbcije , poleg tega je naravna voda za nas z nizko površinsko napetostjo in to fhes je saj ima negativn ORP ok 700 – tisti ki se na to spoznate veste za kaj gre. Sicer pa na omenjenih straneh vse piše.
Forum je zaprt za komentiranje.