Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Voda, v kateri smo namakali gobe

Voda, v kateri smo namakali gobe

V receptih, ki uporabljajo posušene gobe, je pogosto navodilo, da vodo, v kateri smo namakali posušene gobe, zavržemo. Zakaj je treba vodo zavreči? Kaj je v vodi tako negativnega, da je ne priporočajo za nadaljnjo uporabo?

Morda samo zato, ker je ta voda zelo aromatična. Gobe so začimba in zato “naj jih nebi” predozirali – vendar nam so dobre in zato to vodo uporabim.

Nerazumljivo mi je, da bi zaradi pre-aromatičnosti zavrgli vodo. V tem primeru bi pričakovala, da vzamemo manjšo količino gob, ali pa, da del gob nadomestimo npr. z gobami iz konzerve (slanice), ki imajo manj okusa.

Kakšno prakso pa imate ostale kuharice?
Ali vodo zavržete?

Gobe najprej prelijem z malo kropa in potem to vodo tudi uporabim. Ja, prej pa suhe malce rahlo splaknem s hladno vodo ( skozi sito). Saj zdaj pakiranih verjetno ni treba, toda vcasih, ko sem jih susila sama, se je tudi kaksen prah nabral na njih.:))) Lp

Mi vodo zmeraj zavržemo. Zakaj? Nimam pojma. Tako je delala moja babica, nato moja mama in zdaj še jaz. Včasih je res zanimivo, kako prevzameš neko navado in se sploh ne vprašaš zakaj je tako.

Jaz pa vodo običajno uporabim. Ravno zato, ker je zelo aromatična se mi je zdi škoda zavreči.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close