Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Voda iz pipe

Voda iz pipe

Meni je samoumevno, da ne greš v gostilno in naročiš samo kozarec vode iz pipe.

Mi je pa tudi samoumevno, da če naročim hrano, malico, kosilo ali p samo pico, da zraven naročim kozarec vode iz pipe.

Tako kot je vam samoumevno, da hočete vodo zraven kave, je meni samoumevno, da jo hočem zraven hrane. Aja pa od mene imajo več zaslužka ker je hrana dražja kot vaša kava.

Odgovor na objavo uporabnika
samo res no, 24.08.2021 ob 14:04

Normalno, 24.08.2021 ob 13:56

café e bicchiere di aqua, 24.08.2021 ob 13:51

samo res no, 24.08.2021 ob 13:27

Normalno, 24.08.2021 ob 13:24

a ob pici, 24.08.2021 ob 12:56

voda ob kavi je vedno gratis, 24.08.2021 ob 12:20

a ob pici, 24.08.2021 ob 12:16

voda ob kavi je vedno gratis, 24.08.2021 ob 12:12

Še vedno, zadnjih 30 let mi nikjr po svetu ni bila v kavarni zaračunana voda ob postreženi kavi. Niti v Sloveniji ne.

Zato, ker kava je diuretik, odvaja vodo in od nekdaj je bila v kavarnah vedno poservirana v kompaniji z vodo zdraven – razen tisti “šort pljunek v stoječki” kave v Italiji – pa še to so imeli na pultu pripravljeo in si si lahko postregel v deci kozarčku vodo, če si hotel. Vedno -in še vedno je tako. In z vso pravico tudi v SLovniji – ti je nima pravic zaračunat vode iz pipe ob kavi.

A ob pici pa ti imajo pravico zaračunat kozarec vode? Pica je hudo preobremenjena s soljo, rabiš ekstra veliko vode.

Ja, ker prideš jest 🙂 In prefrigani gostinec ti hoče prodat še čimveč pijače – ampak:   po defaultu je miselnost, da boš ob hrani pa ja nekaj popil, saj nisi “purman, da bi na suho dol futr” tlačil  in goltal:). Včasih tudi je težko, npr. kruhov cmok ne gr dol niti z golažem pomazan, je treba malo več vode dodat – al pa ob dunajskem šniclu in praženem krompirju ali pomfriju -tudi solata ne omoči dovolj za zraven 🙂

Ne gre na suho dol, je treba zalit. Zato ti ima pravico pri hrani zaračunat tudi vodo iz vodovoda.

Torej o kavi za en evro, ti mora dati zraven zastonj vodo.

Ob pici za 10€ pa ti mora vodo zaračunat?

Kofetarjem se je očitno skisalo.

No Sej ta logika ?????. Pri kafetu gratis, pri hrani za 10 € pa obvezen poračun komunalnih storitev ???????

Da ima gostinec pravico zaračunati vodo iz pipe je samo takrat, ko ima to objavljeno na ceniku. V nasprotnem ne. Da v slednjem ne bo zaračunana voda gostu postala njegova globa, ki bo višja kot 10 zaracunanih pic in voda skupaj. Predno gostinci prosto po prešernu kaj zaračunavate. Da boste položnico za komunalne storitve pokrili. Al se pa ne pejte gostince, če osnov ne poznate.

Tisti v Kranju so imeli vodo iz pipe na ceniku tako, da je bilo po reglcih.

Samo meni ni jasno kako so monklje tako trapaste, da se jim zdi obvezno, da dobijo kozarec vode ob poceni kofetu. Če pa nekdo ob kosilu, ki je bistveno dražje kot njihova kava, naroči še kozarec navadne vode je pa vse najslabše.

Trape pač.

Zmagajo pa one trape, ki pametujejo, da moraš v gostilni, kjer teče pitna voda iz pipe ob kosilu naročiti plastenko vode. To pa moraš biti ornk čukjen.

Ti si ena trapa  no- ker je to svetovljansko pravilo civiliziranega svta od nekdaj, da se ob kavi postrže še bicchiere di aqua  – ker kava ven potegne vodo iz telesa in jo kozarec vode nadomesti.

A bo zdej – blink blink 🙂

A Pica jo 0a not? Pejt na pico pa v kino brez vsaj vode, bos ko riba na suhem. ????? Enkrat sem šla tako, ko smo se v kino hodili, jao, cel liter vode sem stankala po kinu zaradi pice pred kinom.

Toliko o tem, da te pica hidrira, kafe pa ne.

Saj ne bo zastopila. Še manj je jasno, da daš za pico dosti več denarja kot za tist njen kafe.

Kar se pa pice tiče pa ja, se strinjam. Sploh, če kako kraško ješ. Rabiš vedro vode, ne samo kozarec vode :).

Če kdo ne zastop’ sta to gvišn le vidve 🙂

– ne vrednoti se glede na ceno v stilu eje je, n pripada ti kuzarec vode, ker je pica dražja, ti pa pripada 🙂

Pa vesta zakaj ? Ker pica je hrana in je pričakovano, da se ob hrani naroči tudi pijača, kava pa samo pijača.

No takole, da ne bosta preveč papricirali:  jaz ko grem kdaj kaj pojest kamorkoli – naročim  obvezno kavo, pa dobim zraven še gratis vodo, pa je dovolj tekočine za ob katerikoli hrani, ki jo potem tudi naročim – pica ali pa karkoli drugega.

Volk napit, koza pa suha.

Aja, pa vljudno še stržno osebje zaprosim, da mi dajo vodo v pollitrski kozarec, pa goro ledenih kock noter – ledeno mrzlo. Pa maš na koncu 4 dcl prijetno hladne vode – ne glede na letni čas pijem tako vodo Nobenih problemov nikoli, ne z osebjem, ne z bolečim grlom.

café e bicchiere di aqua, 24.08.2021 ob 15:26

Če kdo ne zastop’ sta to gvišn le vidve 🙂

– ne vrednoti se glede na ceno v stilu eje je, n pripada ti kuzarec vode, ker je pica dražja, ti pa pripada 🙂

Pa vesta zakaj ? Ker pica je hrana in je pričakovano, da se ob hrani naroči tudi pijača, kava pa samo pijača.

No takole, da ne bosta preveč papricirali:  jaz ko grem kdaj kaj pojest kamorkoli – naročim  obvezno kavo, pa dobim zraven še gratis vodo, pa je dovolj tekočine za ob katerikoli hrani, ki jo potem tudi naročim – pica ali pa karkoli drugega.

Volk napit, koza pa suha.

Aja, pa vljudno še stržno osebje zaprosim, da mi dajo vodo v pollitrski kozarec, pa goro ledenih kock noter – ledeno mrzlo. Pa maš na koncu 4 dcl prijetno hladne vode – ne glede na letni čas pijem tako vodo Nobenih problemov nikoli, ne z osebjem, ne z bolečim grlom.

in seveda, vedno pustim še napitnino, ki pa je nižja od cene enega piva ali soft drinka, če gre za malcarnica futr. Nasmeški so na koncu na obrazu vseh.

Ojej, torej naj zraven hrane naročim kavo, da bom dobila vodo? Čeprav kave ne pijem? Ma ste ene res trape.

Ena misli, da lahko zraven tiste uboge kave teži za vodo pa led pa kaj vem kaj še vse. Nekdo, ki pa je pa bi očitno moral naročiti kavo, čeprav je ne pije, zato, da bo dobil vodo, ki jo želi spiti ali kako?

Bebavost mon res nima meja.

samo res no, 24.08.2021 ob 15:46

Ojej, torej naj zraven hrane naročim kavo, da bom dobila vodo? Čeprav kave ne pijem? Ma ste ene res trape.

Ena misli, da lahko zraven tiste uboge kave teži za vodo pa led pa kaj vem kaj še vse. Nekdo, ki pa je pa bi očitno moral naročiti kavo, čeprav je ne pije, zato, da bo dobil vodo, ki jo želi spiti ali kako?

Bebavost mon res nima meja.

Naroči pri pici kavo, da free vodo dobi ?????????????????? Za tisto napitnino bi pa ja loh vodo plačala brez kafeta aaahhhaaahaha ?????????????

Jaz pa nikol ne vem, kaj naj naročim v gostilni, če grem samo pit. :p To vodo bi tudi lahko dali na cenik.

Normalno, 24.08.2021 ob 16:34

Naroči pri pici kavo, da free vodo dobi ?????????????????? Za tisto napitnino bi pa ja loh vodo plačala brez kafeta aaahhhaaahaha ?????????????

Jebiga- meni je kava pred obrokom ( npr. espresso), to kar je nekaterim vam fluta šampanjca ali pa en takratek. Pa dober digestivo mi je, za sproščanje prebavnih sokov.   Pač obožujem kavo. Pa kaj ti čem razlagat, ker tako ali tako ne boš razumelo

Ne narrčim kave v gostilni zato, da gratis vodo dobim ; naročim kavo, ker me napali tisti vojn inokus epsressa ali makjata iz gostilnišek dobre mašine; pa dobim vedno zraven še gratis vodo – pa če jo popijem, al pa ne. Kapiš?

café e bicchiere di aqua, 24.08.2021 ob 16:59

Jebiga- meni je kava pred obrokom ( npr. espresso), to kar je nekaterim vam fluta šampanjca ali pa en takratek. Pa dober digestivo mi je, za sproščanje prebavnih sokov.   Pač obožujem kavo. Pa kaj ti čem razlagat, ker tako ali tako ne boš razumelo

Ne narrčim kave v gostilni zato, da gratis vodo dobim ; naročim kavo, ker me napali tisti vojn inokus epsressa ali makjata iz gostilnišek dobre mašine; pa dobim vedno zraven še gratis vodo – pa če jo popijem, al pa ne. Kapiš?

Pa kdo bo tebe razumel? Poskusi vsaj približno slovensko pisat.

20 let nazaj sem imela v Europarku v Mb tako izkušnjo. Sem kasneje na računu videla tudi zaračunano vodo. Financno me bi uničilo :), zjezilo pa ne je dovolj, da nikoli nisem več šla tja.

pa kdo bo tebe, 24.08.2021 ob 17:35

Pa kdo bo tebe razumel? Poskusi vsaj približno slovensko pisat.

tisti, ki želi, že razume.

Tipkarske napake  pa zato, ker nekaj črk šteka Pa tudi ne da se mi jih popravljat potem,  ker se moram dobesedno “gor vsest” na določene črke, da prime. Time is money!

Ne govorim o tipkarskih napakah. Govorim o tvojih italijanskih in angleških spakedrankah. Poskusi slovensko, boš manj bebavo izpadla.

Meni Se ni treba nič opravičevati. ???Grem po jedi glih kofe skuhat, voda je pa itak skoz na dosegu. Ker imam komunalo tud plačano.

Na zdravje, pa dober tek. ?????????

Normalno, 24.08.2021 ob 18:14

Meni Se ni treba nič opravičevati. ???Grem po jedi glih kofe skuhat, voda je pa itak skoz na dosegu. Ker imam komunalo tud plačano.

Na zdravje, pa dober tek. ?????????

To Je za tisto močekito s pico, kafetom in gratis teglcom vode.

Če grem kaj pojesti v gostilno, kako pridem do vode?

Zdaj doma poleg hrane pijem vodo iz pipe. Kako torej v gostilni priti do te vode? Jesti je težko, če ne spiješ nekaj zraven.

Če vas prav razumem, monklje, moram naročiti kavo in potem dobim vodo?

Kaj pa naj s kavo? Jo zlijem v rože ali kako?

Ste ve trape pomislile, da nas je kar nekaj takih, da jemo v gostilni, ampak zaradi tega pa res ne bi kave naročali, da bi dobili vodo? Želim vodo, ne kofeta, ne pira, ne vina, ne špricerja. Vodo želim ob hrani. Štekate ve monklje?

In ja, gostinec umaže kozarec, mora ga tudi prinesti. Ravno tako kot umaže kozarec, če vodo prinese eni kofetarci. Ma kaj to. Kofetarce ližete tisto poceni kavo pa zraven vam prinesejo še žličko pa cukrčke pa pladenjček pa kozarec vode. Čista zguba z vami. Zaradi tistega cenega kofeta mora še toliko stvari zraven dodati. Dajte si vsaj pošteno kosilo naročit, da se mu bo splačalo tisto vodo prinesti. Ne pa samo tistega kofeta lizat. Aja mora biti še piškot ali bonbon zraven ali kar kak rogljič, ker ste ve monklje naročile kufe?

Zato pa povsod v restavracijah prodajajo ustekleničeno vodo. Prinesejo ti vodo v steklenici ne iz pipe.

Bubica274, 24.08.2021 ob 21:16

Zato pa povsod v restavracijah prodajajo ustekleničeno vodo. Prinesejo ti vodo v steklenici ne iz pipe.

Voda v plastenkah pa res ni ustekleničena voda. Namreč prodajajo predvsem vodo v plastenkah in ne v steklenicah.

Pa tudi, kjer jo imajo res v steklenicah: se zavedaš kako škodo se dela s tem okolju? Sicer manj kot s plastiko, ampak vseeno. Zraven teče voda iz pipe, oni pa cel kup energije potratijo, da neko vodo od daleč tja pripeljejo, še prej pa ustekleničijo.

Samo od mon pričakovati, da bi možgane uporabile, to je pa nemogoče.

Smo lahko srečni da imamo povečini dobro vodo iz pipe. Zato ni potrebe po siljenju z vodo v plastenki.

Res bi bilo fino, da si gostinci že enkrat razčistijo ali bodo vodo iz pipe računali ali je nekako vračunana v ceno hrane. V bistvu je meni čisto vseeno. Kar me pa pogreje je tist pogled ko naročiš še vodo. V tske gostilne pa potem res ne pridem več.

pa kdo bo tebe, 24.08.2021 ob 17:56

Ne govorim o tipkarskih napakah. Govorim o tvojih italijanskih in angleških spakedrankah. Poskusi slovensko, boš manj bebavo izpadla.

Ma dol mi visi za tvoje moraliziranje, neposervisirano bitje.

Normalno, 24.08.2021 ob 18:16

To Je za tisto močekito s pico, kafetom in gratis teglcom vode.

Salve e  buona serata 🙂

samo vprašam za prijatlja, 24.08.2021 ob 18:23

Če grem kaj pojesti v gostilno, kako pridem do vode?

Zdaj doma poleg hrane pijem vodo iz pipe. Kako torej v gostilni priti do te vode? Jesti je težko, če ne spiješ nekaj zraven.

Če vas prav razumem, monklje, moram naročiti kavo in potem dobim vodo?

Kaj pa naj s kavo? Jo zlijem v rože ali kako?

Ste ve trape pomislile, da nas je kar nekaj takih, da jemo v gostilni, ampak zaradi tega pa res ne bi kave naročali, da bi dobili vodo? Želim vodo, ne kofeta, ne pira, ne vina, ne špricerja. Vodo želim ob hrani. Štekate ve monklje?

In ja, gostinec umaže kozarec, mora ga tudi prinesti. Ravno tako kot umaže kozarec, če vodo prinese eni kofetarci. Ma kaj to. Kofetarce ližete tisto poceni kavo pa zraven vam prinesejo še žličko pa cukrčke pa pladenjček pa kozarec vode. Čista zguba z vami. Zaradi tistega cenega kofeta mora še toliko stvari zraven dodati. Dajte si vsaj pošteno kosilo naročit, da se mu bo splačalo tisto vodo prinesti. Ne pa samo tistega kofeta lizat. Aja mora biti še piškot ali bonbon zraven ali kar kak rogljič, ker ste ve monklje naročile kufe?

Ja pa piiiizda -če toliko že želiš to vodo – naroči si jo – če jo imajo na ceniku navedeno kot “vrč ali kozarc vode” pa ceno zraven, ti jo upravičeno zaračunajo, drugače pa če si prjazno komunikativen, dobiš vodo vedno lahko zastonj na mizo. Samo potem pusti natakarjm tringelt -simbolika jasno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close