Najdi forum

Voda in klor

Pozdravljeni!

Ne vem sicer, če je to vprašanje pravo za ta forum pa vseeno upam, da mi boste lahko pomagali…Je v ustekleničeni vodi (iz trgovine) manj klora kot iz pipe?oz. a je sploh kaj klora v ustekleničeni vodi?

lp, mikimiska

mikimiska v ustekleničeni vodi iz trgovine NI klora!

Najlepša hvala za odgovor m+k. Namreč so mi ugotovili alergijo na klor in mi je blo kar malo hudo, ko so mi rekli naj si vodo prekuhavam, če pa že naj pijem ustekleničeno v kateri je sigurno manj klora. Če ga pa sploh ni pa tak tolko boljše:-)

lp, mikimiska

Če v ustekleničeni vodi ni kloroa potem pa vprašanje kako to, da se
ne pokvari? Če vodo iz pipe natočiš v čisto steklenico in neprodušno
zapreš, je v nekaj dneh pokvarjena oz. neužitna.

črv povej en sam razlog zakaj se bi neoporečna voda “pokvarila”? ravno zato se ji reče NEOPOREČNA, ker nima dodanega klora kot v javnih vodovodnih sistemih, raznih fekalij in podobno!
ustekleničena voda je skrbno nadzorovana pred in med polnjenjem!

Evo, še enkrat:-)

Sem si danes kupla vodo, ki vsebuje najmanj klora med vsemi..res minimalno, je pa druga resnica, da sme našla tudi eno samo vodo, kjer klor ni bil omenjen, čeprav je bolj verjetno, da niti analizo za klor delali niso ker če bi jo, bi pri kloru napisali vrednost 0. Tako da očitno nekaj klora ustekleničena voda ima, vskakor pa veliko manj kot voda iz pipe, plus tega, da se pač vsebnost klora od ene ustekleničene vode do druge, razlikuje.Se pa strinjam z m+k, da je sigurno veliko bolj prečiščena kot pa pipa iz vode, če ne nebi bilo fore, da jo stekleničijo, pomoje.

lp, mikimiska

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close