Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vnetje na intimnih mestih

Vnetje na intimnih mestih

Če ga ne biksaš tam spodaj,  bo dobil antibiotik tudi tvoj dedc. Vprašanje je, kje je vzrok. Antibiotiki lahko povzročijo vnetje, tudi stres. Naj me kdo popravi. Pojdi k ginekologu.

Najpogosteje se pojavi glivična okužba ali pa se kvasovke preveč namnožijo in pride do srbenja in izcedka. Vzroki so lahko hormonsko neravnovesje, prehrana in pa seveda idealni rastni pogoji to je toplota in vlaga. Pojavijo se srbenje in belkast, sluzast izcedek, ki ni isto kot beli tok! Beli tok je normalen pojav v času ovulacije in nima veze z glivicami. Če trenutno nimaš dostopa do svojega zdravnika, poskusi s canestenom, ki ga dobiš brez recepta v lekarni. Če pa po enem tednu ne bo bolje, pa obvezno h zdravniku, saj gre lahko za bakterijsko infekcijo, za kar boš potrebovala antibiotik. Naj te ne bo sram, zdravnik te ne bo obsojal ali kaj podobnega, te zadeve se pojavljavo precej pogosto, zato se mu tvoj primer ne bo zdel nič neobičajnega.

Jaz nosim bombažne hlačke. Kopalke le za v vodo, potem pa hitro nazaj v hlačke. Pomaga.

Odgovor na objavo uporabnika
Lea779, 22.07.2021 ob 13:43

Jaz nosim bombažne hlačke. Kopalke le za v vodo, potem pa hitro nazaj v hlačke. Pomaga.

Ne bi kar posploševala, toda čipke na spodnjih hlačah mi pogosto povzročijo vnetje.

A si avtor tega posta ti monmonci. Ti izgleda imas vnetje se kje drugje na telesu.

jaz bi rekla da je kriva kombinacija mokrih kopalk, kakšnih bakterij v vodi, pa najbrž tudi potenje zdaj ko je vroče. Meni je canesten vedno pomagal. Mogoče se najprej s tem na debelo namaži in pusti čez noč, seveda prej fino očisti z mlačno vodo in nežnim milom. lahko da bo že naslednji dan bolje.

V poletnih mesecih je res super da se poslužujete vaginalnih prh, res priporočam! dobiš v vsaki lekarni skupaj s tableti, ki se raztopijo v vodi. Na ta način se izogneš marsikateri okužbi, pa še na splošno je super za higieno.

Sicer so pa lekarne polne enih super krem in ostalih stvari, nekaj so to jih že druge punce priporočile, ni šans da ti kakšna ne pomaga. Drugače pa pač obisk ginekologa.

KatjaizCH, 21.07.2021 ob 12:30

Hana00, 21.07.2021 ob 12:00

pomagajo svečke in mazilo, 21.07.2021 ob 11:53

Živjo,

tudi meni se je letos prvič v življenju zgodilo, da sem ravno zdaj poleti dobila vaginalno vnetje. Ker je bila ravno nedelja zvečer in nisem imela seveda nič doma, sem tudi jaz poskušala groznoooo srbečico blažiti z jogurtom, ki je bil k sreči v hladilniku, hehe. Fant me je malo čudno gledal, ampak hej, samo da sem si malo olajšala ta groooozen občutek tam spodaj!

No, zjutraj pa sem skočila v lekarno in sem si nabavila kapsule Lomexin in pa za ‘od zunaj’ mazat še kremo Canesten in po treh dneh je bilo že ok! Je pa menda tako, če gre za glivično vnetje, te svečke oz kapsule po nekaj dneh pomagajo, če je bakterijske narave vnetje, se težave s kapsulami ne umirijo in je treba do ginekologa, da on predpiše ustrezno zdravljenje.

Pa srečno!

A lomexin se dobi v lekarni brez recepta?

Bom jaz odgovorila, ja v lekarni.

Moram pristaviti svoj piskreček glede tega izdelka. Za lomexin sem izvedela ravno na tem forumu ene dve leti nazaj. Žal sem ena tistih, ki je imela non stop vnetja. Pa sem rekla, da probam še to in od takrat je to obvezen del domače in potovalne lekarne.

Prvo sem probala tega, kjer os notri tri kapsule, lahko rečem, da že po prvi je bilo boljše. Kasneje sem fasala zaradi antibiotikov spet vnetje in kupila tistega, kjer je samo ena kapsula, tega mi je svetovala tudi ginekologinja.

No, pa tudi tega s kremo, ki si jo daš v nožnico sem imela, top zadeva. S to se maže še mož za vsak slučaj, tako da od mene vsa priporočila za ta izdelek.

Sem pa porihtala tudi črevesno floro, mogoče je tudi nekaj na tem. Ker od takrat, nekje dobre pol leta nimam več vnetij in je lomexin le še v predalu:)

Kako si izboljšala črevesno floro? Tudi s kakšnim tabletami ali s prehrano?

Imam teh tem, toliko se umivate, pa vse vnete, dajte no že muscle ženske. Normalne smo zgolj v meni. Pejte, če vam odnosi ne švigajo, pa še cepljena sem. Ma da se sitne kot vrag in vran. Pa še tistih vaših 120-159kg kg ma f ?

So annoying you are Nehajte težiti, its fajn. 0

Vprašam, 24.07.2021 ob 19:37

Imam teh tem, toliko se umivate, pa vse vnete, dajte no že muscle ženske. Normalne smo zgolj v meni. Pejte, če vam odnosi ne švigajo, pa še cepljena sem. Ma da se sitne kot vrag in vran. Pa še tistih vaših 120-159kg kg ma f ?

So annoying you are Nehajte težiti, its fajn. 0

Prokleti Eni. Mess and bon bon f just deal it 0?

Vprašajte svoje desce kje ga namakajo. Iz eno češplje v drugo prenašjo viruse in ste zato vse okužene. Vsaj s kondomi fu***…

Ve pa intimna mila, pa kanasten pa jogurt. ………. ccccccccccc  KURE!

Take mamo, 21.07.2021 ob 19:40

1x glivično vnetje. Vedno glivično vnetje. Po domače beli tok…

To pa sploh ni res. Beli tok je normalen nožnični izcedek, ga ima vsaka nožnica, tako kot vsaka usta slino. Pri enih ga je več, pri drugih manj. Če se ta tok spremeni (količina, barva, vonj…), pomeni, da je nekaj narobe. Ampak ni sam po sebi povzročitelj, ampak samo pokazatelj, da nekaj ne štima. Glivice so pa nekaj popolnoma drugega in z belim tokom nimajo nič. In ne, ni res, da če imaš enkrat glivice, jih imaš vedno. Če najdeš vzrok in ga odpraviš, se s tem rešiš tudi vnetij. Govorim iz izkušnje. Včasih sem imela večkrat na leto hudo glivično vnetje. Ko sem ugotovila, kaj ga prepreči, so se vnetja končala in je že 15 let mir brez enega samega vnetja.

Jaz sem imela s tole Candido tudi vedno probleme, nagrada po vsakem stresnem izpitu, ko je bil pač načet spanec in z njim po še vedno neodkritih mehanizmih imunski sistem. Canesten pomaga šele po enem tednu 🙁  Ni mi sicer jasno, kako laktobacili – probiotiki (EGO jogurt life saviour!!) prispejo (če sploh) do ločene luknje spodaj, vendar od kar to pijem, moram potrkat da se mi še ni ponovilo. Mogoče pa zvem letos. Plus seveda common sense higiena.

Glivice so v večini primerov, redkeje bakterije, za kar mora ginekolog preštet po razmazu,  klamidija in gonoreja sta pa bolj asimptomatski in je izcedek gnojen, pa še kaj drugega je zraven. Moški pa so tudi prenašalci lušnega  parazita – Trichomonas vaginalis. Baje je potem zadeva obilna, zelena in smrdi.

Liquandisha intimno olje, pomagalo ze marsikateri zenski. Priporocam vsem zenskam in ne bo nobenih vnetij.

Joj, punce, ne nečistujte pred poroko! Pa dajte se čimprej poročiti, da ne zapadete prej v greh.  Če vas srbi tam spodaj, je to Božja kazen za vaša nemoralna početja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close