Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vnetje na intimnih mestih

Vnetje na intimnih mestih

Malo mi je neprijetno govorit o tem s prijateljicami, zato tukaj vprašam za nasvet. Stara sem 21 in zdaj na morju se mi je prvič zgodilo, da sem fasala neko vnetje “tam spodaj”. Sem kar pazljiva in skušam res preoblečt mokre kopalke, pa je vseeno prišlo. Je lahko vzrok kje drugje?

Me pa kar precej srbi in peče, pa čuden izcedek je. Verjamem, da je imela kakšna že podobno izkušnjo, zato prosim za nasvet kako to pozdravit.

Hvala

Te razumem, vem kako je neprijetno. Včasih je to skupek več dejavnikov, včasih pa le banalnost kot so mokre kopalke. mogoče lahko pomiriš za začetek z vložkom, ki ga namažeš z jogurtom, če ne pa v lekarno.

Najprej moraš vedt ali imaš glivično ali bakterijsko vnetje, potem pa sledi ustrezno zdravljenje.

Odgovor na objavo uporabnika
Hana00, 21.07.2021 ob 11:40

Malo mi je neprijetno govorit o tem s prijateljicami, zato tukaj vprašam za nasvet. Stara sem 21 in zdaj na morju se mi je prvič zgodilo, da sem fasala neko vnetje “tam spodaj”. Sem kar pazljiva in skušam res preoblečt mokre kopalke, pa je vseeno prišlo. Je lahko vzrok kje drugje?

Me pa kar precej srbi in peče, pa čuden izcedek je. Verjamem, da je imela kakšna že podobno izkušnjo, zato prosim za nasvet kako to pozdravit.

Hvala

Ali te srbi, peče? Kakšen je izcedek? vem, da je neprijetno govorit o tem, ampak še slabše je, če se ne zdravi ustrezno.

S temi vnetji je križ, kar naenkrat se pojavi jo in so zelo moteča. Tudi sama sem jih dala čez kar precej. Začelo se je ravno pri tvojih letih. Se spomnim prvič me je tako srbelo, da sem mislila, da se mi bo zmešalo in s praskanjem sem vse še poslabšala. Takrat so mi svetovali Canesten, drugega ni bilo, je omagalo, ampak je trajalo dolgo, pa še spolni odnosi so bili precej boleči. Danes imaš na voljo že super intimna mila, ki ti pomagajo preprečiti oziroma v fazi zdravljenja, če ne pa v lekarno.

Rey789, 21.07.2021 ob 11:47

Ali te srbi, peče? Kakšen je izcedek? vem, da je neprijetno govorit o tem, ampak še slabše je, če se ne zdravi ustrezno.

Hvala za hitre odgovore. Ja me zelo peče, srbi, izcedek je kar obilen.

Živjo,

tudi meni se je letos prvič v življenju zgodilo, da sem ravno zdaj poleti dobila vaginalno vnetje. Ker je bila ravno nedelja zvečer in nisem imela seveda nič doma, sem tudi jaz poskušala groznoooo srbečico blažiti z jogurtom, ki je bil k sreči v hladilniku, hehe. Fant me je malo čudno gledal, ampak hej, samo da sem si malo olajšala ta groooozen občutek tam spodaj!

No, zjutraj pa sem skočila v lekarno in sem si nabavila kapsule Lomexin in pa za ‘od zunaj’ mazat še kremo Canesten in po treh dneh je bilo že ok! Je pa menda tako, če gre za glivično vnetje, te svečke oz kapsule po nekaj dneh pomagajo, če je bakterijske narave vnetje, se težave s kapsulami ne umirijo in je treba do ginekologa, da on predpiše ustrezno zdravljenje.

Pa srečno!

Hana00, 21.07.2021 ob 11:53

Hvala za hitre odgovore. Ja me zelo peče, srbi, izcedek je kar obilen.

če izcedek smrdi gre za bakterijsko vnetje, potem je treba h ginekologu. Če je le obilen, tak sirast izcedek, potem je glivično vnetje in to je kar pogosto pri ženskah.

Mogoče lahko na tem forumu vprašaš dr. Pušenjaka.

Canesten je zame kot bi mazala z olivcem. Sorry. Meni ne pomaga.

Sem pa porihtala zadevo s  probiotiki in nežnim intimnim milom.

pomagajo svečke in mazilo, 21.07.2021 ob 11:53

Živjo,

tudi meni se je letos prvič v življenju zgodilo, da sem ravno zdaj poleti dobila vaginalno vnetje. Ker je bila ravno nedelja zvečer in nisem imela seveda nič doma, sem tudi jaz poskušala groznoooo srbečico blažiti z jogurtom, ki je bil k sreči v hladilniku, hehe. Fant me je malo čudno gledal, ampak hej, samo da sem si malo olajšala ta groooozen občutek tam spodaj!

No, zjutraj pa sem skočila v lekarno in sem si nabavila kapsule Lomexin in pa za ‘od zunaj’ mazat še kremo Canesten in po treh dneh je bilo že ok! Je pa menda tako, če gre za glivično vnetje, te svečke oz kapsule po nekaj dneh pomagajo, če je bakterijske narave vnetje, se težave s kapsulami ne umirijo in je treba do ginekologa, da on predpiše ustrezno zdravljenje.

Pa srečno!

A lomexin se dobi v lekarni brez recepta?

Če imaš partnerja, svetujem, da se zdravita oba. Pa zmanjšaj vnos sladkorja, ker se te glivice rade razmnožujejo ravno zaradi sladkorja.

Hana00, 21.07.2021 ob 12:00

A lomexin se dobi v lekarni brez recepta?

Bom jaz odgovorila, ja v lekarni.

Moram pristaviti svoj piskreček glede tega izdelka. Za lomexin sem izvedela ravno na tem forumu ene dve leti nazaj. Žal sem ena tistih, ki je imela non stop vnetja. Pa sem rekla, da probam še to in od takrat je to obvezen del domače in potovalne lekarne.

Prvo sem probala tega, kjer os notri tri kapsule, lahko rečem, da že po prvi je bilo boljše. Kasneje sem fasala zaradi antibiotikov spet vnetje in kupila tistega, kjer je samo ena kapsula, tega mi je svetovala tudi ginekologinja.

No, pa tudi tega s kremo, ki si jo daš v nožnico sem imela, top zadeva. S to se maže še mož za vsak slučaj, tako da od mene vsa priporočila za ta izdelek.

Sem pa porihtala tudi črevesno floro, mogoče je tudi nekaj na tem. Ker od takrat, nekje dobre pol leta nimam več vnetij in je lomexin le še v predalu:)

Tudi meni se je pri teh letih ‘začelo’, zadnja leta pa na srečo mir. Si pa res redno preoblačim kopalke in pazim na prej/potem higieno po spolnih odnostih. Bazenov se izogibam, tako da morje, morje, morje. Kljub vsemu imam pa vedno te kreme na zalogi, včasih si rabil recept, sedaj imaš v lekarni. Imaš pa zunanja in notranja mazila, tako da pazi, da prav poveš (verjamem, da zna bit na šalterju stresno). Pa srečno!

A pa te kapsule se ti raztopijo? Sem imela Canesten in moram rečt, da je bilo zjutraj cell mess in neraztopljeno, sem zato na kremah, ampak mi je neprijetno aplikatorje vstavljat, je pač z vagineleto bolj enostavno in manj pacanja

KatjaizCH, 21.07.2021 ob 12:30

Bom jaz odgovorila, ja v lekarni.

Moram pristaviti svoj piskreček glede tega izdelka. Za lomexin sem izvedela ravno na tem forumu ene dve leti nazaj. Žal sem ena tistih, ki je imela non stop vnetja. Pa sem rekla, da probam še to in od takrat je to obvezen del domače in potovalne lekarne.

Prvo sem probala tega, kjer os notri tri kapsule, lahko rečem, da že po prvi je bilo boljše. Kasneje sem fasala zaradi antibiotikov spet vnetje in kupila tistega, kjer je samo ena kapsula, tega mi je svetovala tudi ginekologinja.

No, pa tudi tega s kremo, ki si jo daš v nožnico sem imela, top zadeva. S to se maže še mož za vsak slučaj, tako da od mene vsa priporočila za ta izdelek.

Sem pa porihtala tudi črevesno floro, mogoče je tudi nekaj na tem. Ker od takrat, nekje dobre pol leta nimam več vnetij in je lomexin le še v predalu:)

A pa te kapsule se ti raztopijo? Sem imela Canesten in moram rečt, da je bilo zjutraj cell mess in neraztopljeno, sem zato na kremah, ampak mi je neprijetno aplikatorje vstavljat, je pač z vagineleto bolj enostavno in manj pacanja

Meni na hitro pomaga tampon namočen v jogurt, ali pa canesten. Sem imela včasih ZELO pogoste težave, pomagajo tudi probiotiki, pa samo z vodo se umivaj, meni so mila vse še poslabšala 🙂

toppi, 21.07.2021 ob 12:56

Ja, se raztopijo. nekak enaka zadeva kot z ostalimi, pač zjutraj se vlije ven, ampak res pomaga. Pri kremi je manj packarije:).

Tudi meni pomaga jogurt, pravzaprav kefir, si pa ga ne dam na tampon, ampak dam v brizgo in res malo stisnem v nožnico. Če je kriza huda, pa raje posežem po zdravilih, pred leti canesten, zdaj pa tudi jaz lomexin in vidermina peno.

Imela sem zelo pogosta vnetja in težave tam spodaj, poskusila marsikaj in glede na izkušnje predlagam kombinacijo:

– ustrezen pregled pri zdravnici, da ugotovi za kaj gre, običajno gre za glivično vnetje in pride v poštev Canesten,

– Abena intimno milo ali drugo z ustreznim pH-jem,

– meni je zelo pomagala kura z najmočnejšimi Bactoflourom, ki sem ga kupila v  Sanolaborju. Pravzaprav sem zgornje dve stvari že uporabljala, pa so se stvari ponavljale, končale pa z jemanjem Bactofloura. Od končane kure je več kot leto in nimam nobenega vnetja, prej pa v povprečju na tri mesece.

Srečno!

Javlja se še ena zadovoljna lomexin uporabnica. Pravzaprav drugih podobnih izdelkov nisem nikoli uporabljala, le oralno sem enkrat jemala po nasvetu ginekologa neke tablete, se nit ne spomnim imena. Sem pa ravno v času lockdowna fasala vnetje in mi je v lekarni priporočila lomexin. Rečem samo: TAKOJŠNJE OLAJŠANJE.

1x glivično vnetje. Vedno glivično vnetje. Po domače beli tok…

Take mamo, 21.07.2021 ob 19:40

1x glivično vnetje. Vedno glivično vnetje. Po domače beli tok…

To se pa ne bi strinjala, povečan beli tok morda že je razlog za alarm, ampak ni to glivično vnetje.

Je pa razlika med glivičnim in bakterijskim vnetjem…zato mora bit zdravljenje primerno. Bakterijsko prepoznaš po smrdljivem izcedku, ki po starih ribah smrdi, glivično pa je meni osebno bolj zoprno. Se mi zdi da se hitreje razvije, sploh zdaj poleti, potem so tudi spolni odnosi boleči itd…. jaz imam vedno zdravila s seboj na dopustu.

K Ginekologu. Dobronamerno.

Saj lahko pa peroksid, kot je ena trajala ? Zatreti v kali, pa bo. Srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close