Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vnet mehur…izkusnje

vnet mehur…izkusnje

Niso vsa vnetja mehurja tako huda, da bi človek rabil bolniško. Tako kot ni vsak prehlad gripa. Če dovolj zgodaj ukrepaš, ni nujno, da se razvije v kaj hujšega. Jaz sem bila zaradi mehurja samo enkrat dva dni na bolniško (je bilo pred vikendom), v ostalih primerih delala normalno. Zdaj se že tako dobro poznam, da takoj opazim znake, da nekaj ne bo ok in se začnem takoj nalivat s čajem, brusnicami … že tri leta ni bilo potrebe po antibiotikih.

če imaš AB bi morala biti na bolniški dokler uživaš AB. Ko mi je moja osebna zdravnica dala in sem šla v službo mi je kolegica, ki je zdravnica, rekla da kaj norim…da na bolniški si dokler uživa AB.

če imaš AB bi morala biti na bolniški dokler uživaš AB. Ko mi je moja osebna zdravnica dala in sem šla v službo mi je kolegica, ki je zdravnica, rekla da kaj norim…da na bolniški si dokler uživa AB.
[/quote]
No jaz grem na bolniško odvisno od počutja. Anatibiotk jemlješ vsaj kak teden, meni običajno prime že prvi dan, in se mi zdi res brez veze, da bi bila ves teden na bolniški samo za jemanje tablet.
Sem pa dala skoz že kar nekaj vnetij mehurja, od takih, ko sem se sama zvlekla s čaji in termoforjem na trebuhu do raznoraznih antibiotikov. Toliko sem že zverzirana, da če v nekaj urah domače terapije ne gre na bolje, že vem, da je treba po antibiotik. So bila pa vnetja tudi različna, od znosnih do skoraj neznosnih bolečin. Enkrat sem skoraj celo noč presedela v lavorju z vročo vodo, edino to je omililo bolečino, da sem zdržala do jutra, do zdravnice in antibiotika.
Na bolniški sem pa dan, dva ali sploh ne. Zdravnica me itak vpraša, če rabim bolnško in če je počutje v redu, grem seveda v službo.

Ja, seveda, pa še na možgane useka, enim očitno zelo hitro! To je približno tako smisleno, kot če bi rekla, da ženska, ki nima maternice, lahko otroka donosi v mehurju!

Pa virusno vnetje mehurja? Đizus, kaj vse človek na monu ne izve!

Vnetje mehurja je lahko noro, zverinsko boleče ali pa samo zoprno. Lahko hudo boli 3-5 dni ali pa 2 uri. Imela sem že krvav uroinfekt in to tako zelo, da je šla od mene sama kri, bolečin pa nobenih. Pa brez sledov krvi, bolelo pa za ponoret. Vse žive variante imaš. Menjati AB? Zakaj pa? Čemu? Če se zadeva umirja, pojej terapijo do konca in basta. Ponavljajo se ti bo, če bo vmes nekaj menjala, pa packala. Smiselno je, po končani AB terapiji kake 3-5 dni po zadnji tableti še enkrat vzeti vzorec urina. Če je OK, je OK, če pa bodo še bakterije, terapija ni (dovolj!) zalegla. Sama lahko največ narediš z izdatnim pitjem in s tem, da greš vedno po vsakem spolnem odnosu lulat. Takoj oz. čimprej. Vse drugo (štumfki pa majice pa bla bla bla) so babje čenče. Pomaga, ker ljduej verjamejo, da pomaga, drugega nič.

Bolniška? Če si zanič in vsa prešvicana, logično. Če imaš vročino, bolečine – logično. Če si po počutju OK in delaš nezahtevno v neki topli pisarni – ni treba. Sama presodi.
[/quote]

Meni je zamenjala primotren za en drug antibiotik, takoj ko so prišli izvidi, ker se je pokazalo, da primotren ni za te bakterije. Na pamet pa dajo primotren, saj malo olajšanja je prinesel.

Tako vnetje, kot sem ga imela jaz, bi težko bila v službi, ker sem letala vsakih 15 minut lulat, seveda zraven kar hude bolečine, ne vem, koliko bi lahko postorila oziroma kako bi sploh lahko prišla do službe, ker bi se do tja že polulala. Še k zdravniku me je bilo strah iti.

Avtorica, pij, pij, pij, magari vodo, samo da hodiš čim več na WC. Tudi ponoči si naštimaj budilko na dve uri in spij vsaj dva deci. Zelo pomaga, če greješ ledveni predel, prav vidno olajšanje je. Pa tople nogavice.
Če danes ni že občutno bolje, pokliči zdravnika in vprašaj, kako in kaj. Mislim, da bi po treh dneh jemanja AB moralo biti že skoraj OK.

Uauu ene kar delajo medtem, ko jih vsako sekundo na wc?? Nakladanje… Jst sm že tut kri lulala pa so mi brusnice res hitro pomagale. Me kar ‘skomina’, ko vidim kako afno sredi zime napol nago.

Sem imela vnet mehur 1x, non stop siljenje na vodo in močne bolečine, da sem komaj do G prilezla, domov pa ne me vprašat, pa še peš sem šla(druge izbire ni bilo), nekaj dni je noro bolelo…pa še predpisala mi je Primotren, kar ne bi smela…tako, da sem ostala brez vsega in pretrpela vikend, potem spet k drugemu zdravniku, ki je dal druge tbl in te so kar ublažile.
Vse skupaj je bilo hudo nekje mesec dni, da ni bilo za stat na nogah. 🙁

Ej kaksno, alternativo si to mela oz. h komu si to sla? Jst mam ze poln k zeh vnetij. 11 v 2 letih…pa urologi, pa antibiotiki, pa Uz, pa da ne govorim. Zdej sm uspela sicer podaljsat cas predn se spet ponovi. Sm mam dost ze pocas.

Dekleta, poleg ostalih dobrih nasvetov, jejte Hren. In kapsule brusnic, ne čaj.

Sicer ni aktualna tema, ampak zame je. Torej, ravno trpim vnetje mehurja, drug dan in sem šla koza v službo, ker sem pač mogla. Je pa res, da v teh časih sploh ne vem kako prideš do dohtarja. Kot sem sama vidla, so v ZDjih prazni hodniki , eni pa pravjo kakšne vrste so zunaj. Verjetno zjutraj, ko vsi pridejo in jih potem razporedijo. V glavnem, nazadnje ko sem šla h dohtarju zarad tega, sem na vrsto čakala 1 uro! a veste kako hudo je to, ko te skoz sili na vodo, ti si pa ne upaš it, da se ne bo kdo pred tabo glih takrat urinil (bila sem nenaročena + kopica drugih) . Pa še treba je dat vodo in ni fajn it prej lulat, ker pol še bolj peče, če imaš prazen mehur in bi rad stisnil ven par kapljic. V glavnem to me je čisto odvrnilo it dons h dohtarjju,pa še moja dr.dela popoldne. V glavnem do sedaj sem vnetje vedno premagala z urološkim čajem iz lekarne. Res pomaga, že po dveh skodelicah se vidi izboljšanje . Pri prvem vnetju (pred cca 10 leti) sem šla h dr., ker me je po končani “terapiji s čajem” , popoldne vedno začelo nekaj špikat v levem delu mehurja. Dr.mi je dala Primotren. Groza, driskala sem 10 dni na vsaki 2 uri. Ko sem šla iz službe, sem vedno počakala, da me je zašraufalo , potem pa na bus in molit, da te spet ne prime pred domom. No, zdej nazadnje pa sem ji rekla, da nočem tega Primotrena in, da naj mi da kej druzga. Dala mi je en nov AB, ki se ga poje sam v enem šusu, dve tabletki mislim, da sta bili. Lepo je prijel in ni bilo stranskih učinkov. Zdej gruntam kako se reče temu AB ampak se zaboga ne spomnim.

Zdej pa gledam , če so kakšne tablete, brez recepta. A kera pozna Canephron? a so zakej?
Nevem zakaj so se pri meni začela ponavljat tale vnetja, skoraj vsako leto. Morda mi pa res kje zastaja urin, ful premalo vode spijem, to vem. Nikakor se ne morem prisilit. Sam bo treba. Zdej bom probala kakšen dan še na uro čaju potrpet pa lekadolu, pol bom mogla pa spet po AB, če ne bo bolje.

In ja, tiste, ki ste v pisarni, včasih tud do školjke ne prideš, ker enostavno ne moreš zadržat urina. Groza.

Urifar

Vnetje mehurja ni enostavno. Je zelooo boleče, zelo rado se ponavlja. Jemanje antibiotikov povzroči, poleg drugih stranskih učinkov, zelo pogosto še vnetje nožnice in tako se krog nadaljuje. Po večkratnem jemanju atb, postane bakterija tudi rezistentna in vsak atb ne pomaga več.

Jaz zadevo rešujem tako: par let sem trpela hude bolečine dokler mi atb ni prijel, potem pa mi je dežurna zdravnica rekla, da naj  najprej vzamem 2 lekadola, da mi bolečina popusti, nato pa na vsake toliko ur po 1 tableto, da lahko vzdržim do takrat, ko lahko dobim rp za atb.  Zaradi pogostega jemanja atb  zdravnika vedno prosim za napotnico za sanford, katerega izvid se dobi po 3 do 5 dneh.  Že 10 let po 4–5x na leto dobim atb zaradi uroinfekta in vedno prisotne bakterije e.colli, zato moram biti sigurna, na kateri atb je bakterija občutljiva.  Obvezno poleg atb jemljem vsaj 1 mesec še Linex forte, da se izognem vnetju črevesja in nožnici.

Pred 4 meseci sem dobila še rp za Uro vaxom, ki ga kupim v Avstriji in ga bom jemala 6 mesecev. To je cepivo za e.colli. Upam, da bo kaj pomagalo da se končno znebim teh uroinfektov.

Mučila sem se s ponavljajočimi hudimi vnetji mehurja.

Primotren skoraj vsaj mesec. Canephor. Analgin, kar koli.

Potem je sodelavka omenila suhe brusnice. Bljak, presladke, nisem jih mogla jesti.

Nazadnje sem slišala za blagovno znamko Barbio’s, ki prodaja prah zmletih brusnic.

Žlico tega si vmešam v jogurt in vse tegobe takoj minejo. Edino to mi pomaga.

Ko je mene bolel mehur in sem nonstop hodila na vodo in me je peklo, sem tako naredila. Nalila sem si 2 litra vode v pisker in se usedla za mizo. Zlivala vase od 1 do 3 kozarce naenkrat. Vmes sedela.in čakala, ni blo zreba dokgo  itak me.je takoj tiščalo lulat in  morala tekati na wc odtočiti. In sem pila naprej do konca, ampak na koncu med zadnjimi 3 kozarci sem začutila olajšanje. Nič več bolečega nonstop tiščanja na vodo,  končno normalno poln mehur, ki sem ga izpraznila celo z normalnim občutkom!

Nato me je spet nekaj hotelo, pa sem spet hitro popila 1 kozarec, da sem si spet razredčila bakterije pa viruse v mehurju!!

Ja to je normalno, to je rešitev. Vsedi se dol in spij 1 do 2 litra vode počasi, da napolniš mehur in razredcis pekočo vodo in da odplaknes bakterije!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close