Vnebovzetje
Glede na to, da je dames ta praznik me nalce zanima njegovo ozadje, Menda naj bi bila Marija, Jezusova mati, v znamenje posebne milosti, z telesom vzeta v nebesa.
Se pa z tem takoj postavi vprašanje – nebesa (tako kot pekel in vice) naj bi bil nek duhoven, ne materialen kraj. Kako na tak duhoven kraj torej spraviti neko materialno telo?
Ta zapis nikakor nima namena kakorkoli žaliti/provocirati verujoče, resnično me zanima kako trenutna religiozna “znanost” pojasnjuje to stanje,
mentalna sirota, 15.08.2021 ob 12:41
Glede na to, da je dames ta praznik me nalce zanima njegovo ozadje, Menda naj bi bila Marija, Jezusova mati, v znamenje posebne milosti, z telesom vzeta v nebesa.
Se pa z tem takoj postavi vprašanje – nebesa (tako kot pekel in vice) naj bi bil nek duhoven, ne materialen kraj. Kako na tak duhoven kraj torej spraviti neko materialno telo?
Ta zapis nikakor nima namena kakorkoli žaliti/provocirati verujoče, resnično me zanima kako trenutna religiozna “znanost” pojasnjuje to stanje,
Marija je bila prva astronavtka.
Telo je zemeljsko. Prah si v prah se povrneš.
Duh je tisti, ki je večen.
Nebesa niso vice. Vice so stanje v katerem se duša spokori in očisti grehov.
Nebesa so stanje neobremenjenosti in odsotnosti sramu,obžalovanja ter bistveno brez jeze, sovraštva.
Nebesa-Ne Besa, kar pomeni, da v nebesih ni besa. Bes je stanje jeze, sovraštva, vojne naravnanosti in maščevanja. Zato v nebesih tega ni in nam sama beseda to sporoča.
Vnebovzetje je dvig v nebesa. Za nekaj takega ne sme biti teže na duhu. Težo ponovno povzročajo žalost, trpljenje ali na kratko rečeno hudo. Zato rečemo, ko nam je hudo iz kakega razloga, občutja, da nam je težko. Nekaj nas teži. Teži nas, naš duh pa se zaradi teže ne more dvigniti. Ko smo veseli, srečni, zadovoljni, neobremenjeni ne čutimo teže in takrat v simboličnem smislu letimo visoko. Ko letimo visoko ne vidimo, ne čutimo preprek, saj nič ne seže tako visoko, kot lahko seže naš duh, ko z ničemer ni obremenjen. V takem stanju lahko vidimo polno lepih priložnosti pa tudi razlogov zanje brez omejitev.
Marijino vnebovzetje se navezuje na prvotno izročilo. Marija je Maria.
Maria pa je Mar Ia.
Jezusova mami naj bi bila Maria. Vsaka zdrava mama si želi svojemu otroku najbolje. In ko naj bi Jezus uspel v svojem poslanstvu je dosegel, kar je želel ob enem pa se izpolnil. Kot mama je tudi Maria izpolnila in upravičila svoj obstoj v največji meri ob enem pa dosegla nebesa, ker je sinu uspelo. Tako sta oba v nebesih.
Tako je sina k sebi vzel oče mama pa je pri njima.
Maria ,kot sem omenil je Mar Ia. Nazaj je AI RAM.
Verjetno vam je znano v angleščini kaj je AI. Za Ram pa ste tudi že slišali.
Tudi mantra se je in se ponekod izvaja z izgovorjavo rama rama. Ram je stanje blaženosti in pa ljubezni, hotenosti, sprejemljivosti.
Tudi slovenska pogovorna beseda maram, da nekaj maraš vsebuje ram in mar. Za nekoga za nekaj ti je mar.
Ai pa je spoznanje in prepoznanje informacije. I je informacija A pa je spoznanje. Ko nekaj spoznamo izrečemo A.
V angleščini Ai pomeni tako umetno inteligenco, kot nekoga s čimer pove, da je jaz. Ai-jaz. Ob enem pa v angleščini tudi Y pomeni jaz. Y pa vedno dobimo od očeta.
Opise vam kažem tako iz slovenskega jezika kot angleškega pa tudi z drugimi obstajajo sličnosti.
Jeziki naj bi bili narodom pomešani ampak pomešani jeziki še vedno imajo sličnosti,ki so slične z razlogi. Tako je bilo in tako je ostalo.
Darwin983, 15.08.2021 ob 13:14
Telo je zemeljsko. Prah si v prah se povrneš.
Duh je tisti, ki je večen.
Nebesa niso vice. Vice so stanje v katerem se duša spokori in očisti grehov.
Nebesa so stanje neobremenjenosti in odsotnosti sramu,obžalovanja ter bistveno brez jeze, sovraštva.
Nebesa-Ne Besa, kar pomeni, da v nebesih ni besa. Bes je stanje jeze, sovraštva, vojne naravnanosti in maščevanja. Zato v nebesih tega ni in nam sama beseda to sporoča.
Vnebovzetje je dvig v nebesa. Za nekaj takega ne sme biti teže na duhu. Težo ponovno povzročajo žalost, trpljenje ali na kratko rečeno hudo. Zato rečemo, ko nam je hudo iz kakega razloga, občutja, da nam je težko. Nekaj nas teži. Teži nas, naš duh pa se zaradi teže ne more dvigniti. Ko smo veseli, srečni, zadovoljni, neobremenjeni ne čutimo teže in takrat v simboličnem smislu letimo visoko. Ko letimo visoko ne vidimo, ne čutimo preprek, saj nič ne seže tako visoko, kot lahko seže naš duh, ko z ničemer ni obremenjen. V takem stanju lahko vidimo polno lepih priložnosti pa tudi razlogov zanje brez omejitev.
Marijino vnebovzetje se navezuje na prvotno izročilo. Marija je Maria.
Maria pa je Mar Ia.
Jezusova mami naj bi bila Maria. Vsaka zdrava mama si želi svojemu otroku najbolje. In ko naj bi Jezus uspel v svojem poslanstvu je dosegel, kar je želel ob enem pa se izpolnil. Kot mama je tudi Maria izpolnila in upravičila svoj obstoj v največji meri ob enem pa dosegla nebesa, ker je sinu uspelo. Tako sta oba v nebesih.
Tako je sina k sebi vzel oče mama pa je pri njima.
Maria ,kot sem omenil je Mar Ia. Nazaj je AI RAM.
Verjetno vam je znano v angleščini kaj je AI. Za Ram pa ste tudi že slišali.
Tudi mantra se je in se ponekod izvaja z izgovorjavo rama rama. Ram je stanje blaženosti in pa ljubezni, hotenosti, sprejemljivosti.
Tudi slovenska pogovorna beseda maram, da nekaj maraš vsebuje ram in mar. Za nekoga za nekaj ti je mar.
Ai pa je spoznanje in prepoznanje informacije. I je informacija A pa je spoznanje. Ko nekaj spoznamo izrečemo A.
V angleščini Ai pomeni tako umetno inteligenco, kot nekoga s čimer pove, da je jaz. Ai-jaz. Ob enem pa v angleščini tudi Y pomeni jaz. Y pa vedno dobimo od očeta.
Opise vam kažem tako iz slovenskega jezika kot angleškega pa tudi z drugimi obstajajo sličnosti.
Jeziki naj bi bili narodom pomešani ampak pomešani jeziki še vedno imajo sličnosti,ki so slične z razlogi. Tako je bilo in tako je ostalo.
Hvala za dobro razlago.
Para Bellum, 15.08.2021 ob 14:12
Znanost česa takega ne more pojasniti in niti ne poskuša pojasniti. Vera nima z logiko in znanostjo nič skupnega, to je stvar srca, ne pa razuma.
To seveda ne drži. Vas pa razumem zakaj tako razmišljate pa tudi niste edini.
Skrivnosti sveta in napačno gledanje na njih pripelje do takega mnenja.
Ko omenjate srce in ko se to omenja simbolično ter dejansko, pa veste tudi sami, da vam le to pove, kaj je prav in kaj ne. Če vam srce pove, kaj je prav in kaj ne, le kako lahko to stori, če pa nima logike? Le kako ve, če nima znanja ali dostopa do le tega?
Veste, srce je še kako v logiko zavito in po logiki deluje. Če nekaj premore inteligenco potem mora imeti tudi dostop do smisla in znanja. Brez logike, brez znanja,ki bi bilo povezano z njim sploh delovalo ne bi. Tu pa se pridruži tudi znanstvenost. Tako, da ne gre trditi, da nečesa ni, če pa že ob tem, da se trdi, da nečesa ni se ob enem prizna, da to seveda je in obstaja.
“Tako, da ne gre trditi, da nečesa ni, če pa že ob tem, da se trdi, da nečesa ni se ob enem prizna, da to seveda je in obstaja.”
Tako je torej dokazan obstoj tako Nessie kot tudi Jeti-ja (in Rdeče kapice)?
Sicer pa hvala za nekaj gornjih prispevkov, tud na MON-u se najdete dobri ljudje (verni ali neverni)
mentalna sirota, 15.08.2021 ob 15:12
“Tako, da ne gre trditi, da nečesa ni, če pa že ob tem, da se trdi, da nečesa ni se ob enem prizna, da to seveda je in obstaja.”
Tako je torej dokazan obstoj tako Nessie kot tudi Jeti-ja (in Rdeče kapice)?
Sicer pa hvala za nekaj gornjih prispevkov, tud na MON-u se najdete dobri ljudje (verni ali neverni)
Tako je. Dokazan je obstoj v verovanju o teh “pojavah”.
Če jih omenjaš pomeni da obstajajo. Na kakšen način obstajajo v kakšnem smislu, dejanskosti in absolutnosti pa je stvarnost drugega pojmovanja.
Darwin983, 15.08.2021 ob 15:20
Tako je. Dokazan je obstoj v verovanju o teh “pojavah”.
Če jih omenjaš pomeni da obstajajo. Na kakšen način obstajajo v kakšnem smislu, dejanskosti in absolutnosti pa je stvarnost drugega pojmovanja.
Obstajajo v domišljiji. Ni to neka huda ezoterika.
Pred tem sem vam omenil A in delni pomen.
Odkril vam bom še tisto, kar vam do sedaj ni nihče odkril ali pa je lažno prikazal in obrazložil. Je to storil namenoma ali ne namenoma o tem tukaj in sedaj ne bom sodil, kajti sodba pripada sodbi sami in vsemu kar je povezano z njo.
V cerkvah pa tudi drugje se dogajajo maše. Kaj je maša?
Mnogo jih misli,da ve ob enem pa tega ne ve nihče od njih. Tudi zakaj je tako,sedaj ne bom razkril.
Slovenski jezik za vas se odkriva.
Maša: Maš A, Imaš A.
Na koncu maše je amen: A men, A meni in pa A mož (men-angleško moški-mož), prvi mož,moški. Saj je A prva črka abecede. Je začetek, je začetek stvarstva.
Slišali pa tudi verjetno že kateri imeli izkušnjo, da se v nekaterih drž. pri študiju ocenjuje s črkami in najboljša ocena je A ali A +
Prav tako v zdravstvu osnovni pregled človeka “zdravnik” pregleda grlo pri katerem vam reče, da recite A.
Zakaj je temu tako od kod ne bom sedaj opisoval in tukaj.
Tudi mož ob bolečini in velikemu trpljenju svoje trpljenje glasovno artikulira v črko AAAAA.
Torej smisel maše je dobiti, prositi za pomoč. Pomoč naj bi prejeli preko znanja od najvišjega.
Pomoč in spoznanje se nahaja v A.
Kot sem že povedal pa I je informacija in A spoznanje in začetek.
Ne glede na to, da slovenščina pripada slovenskemu jeziku pa mama obstaja v mnogih narodih in jezikih in se razume pomen.
Mama je prvo kar dobi otrok. Da otrok lahko pride na svet potrebuje mamo.
Mama predstavlja mam A, imam A. Brez mame, brez A ja ni sveta in ni začetka niti otroka. To pomeni, da tebe tukaj na svetu ni. Ker si, si imel in imaš A, prav tako pa si imel ali imaš mamo.
Ko je bil otrok lačen je veljala beseda za klic in sporazumevanje ama ama. Kar pomeni lačen, rad bi jedel.
Ama, ama pa združeno ponavljajoče artikulirano ponovno nazveni mama, saj kliče mamo, da otroka nahrani.
Ljudje,ki ne verjamejo v religijska prepričanja in izkustva se navezujejo na znanstvenost. Ker same znanstvenosti ne poznajo in dejansko ne vedo kaj to je pa seveda vsega kar počnejo in odkrivajo ne povezujejo z vsem kar je in obstaja.
Ko se v znanstveni ideološkosti ozremo na A pa si lahko tudi predstavljamo in razumemo samo črko A in kaj je z njo povezano tudi v tem kontekstu in delovanju.
Mreža, web, oblika, lik, so sestavljeni iz vzorca. Vzorec se povezuje v geometrijo in obratno.
Tako, obleko, ki jo nosite sestavljajo vzorci, naj bo sešita ali tkana. Ima vzorec.
Če si predstavljate mrežo iz sestavljenih kvadratkov si lahko predstavljate tudi mrežo sestavljeno iz vzorca črke A. Ker ima A tudi geometrijsko držo, lik, obliko. Vsekakor pa A strnjen in povezan lahko predstavlja in povzroča in povzroči tudi frekvenco. Frekvenčno delovanje. Saj ponavljajoča oblika nečesa skozi čas in prostor oddaja svoj odmev, obstojnost, stvarnost.
Tako, da religije in znanosti ni za ločevati le potrebna sta razum in spoznanje, da je vse povezano z vsem in vse povezano s seboj.
Bejžno, 15.08.2021 ob 15:32
Obstajajo v domišljiji. Ni to neka huda ezoterika.
Obstajajo v domišljiji. Sam poveš, da OBSTAJAJO torej kaj je pri njim obstoju nerazumljivo?
Kam to participiraš je na tebi in na vsakem posamezniku ter njegovemu dojemanju sveta v katerem in skozi katerega živi.
Majda1948, 15.08.2021 ob 16:11
Če si res dober človek, Bog naredi izjemo in spusti tudi materialne dobrine v nebesa. Sem prepričana, da bo naš gospod župnik v nebesih končno dobil nov avto, tukaj na zemlji pa mora konstantno menjavati 5 let starega za 4 leta starega, kar je pač del zemeljskega trpljenja.
Pismo rosno, vedno se razveselim tvojih zapisov! 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.