vloženi feferoni
Letos (prvo leto v hiši-prvo leto izkušenj z vrtičkom) imam vsajene pekoče feferone, ki so obilno rodili. Rada bi jih vložila, pa se mi niti ne sanja, kako naj jhi vložim.
Brskala sem po parih knjigah, pa ravno o feferonih nisem nič našla.
Kaj ima kdo izkušnje ali vsaj recept??
Hvala in lep sončen pozdravček!
Polona
Ista dilema kot 2 leti nazaj pri meni(v nobeni literaturi nič), potem mi je pa teta povedala, da kot vložene paprike, žal zdaj v službi nimam receta seboj, pomembno je pa to, feferone umijemo in jih v vrelo mešanico damo za 5 sekund, da malce spremenijo barvo in ne dalj!!!!!! (teta me je dvakrat nazaj poklicala, da mi je povedala čisto za nekaj sekund in ne dalj !!!!) potem jih s penovko položiš v posodo, krpo ali …… pa potem v kozarce, (če jih sproti pri velki količini polniš v kozarce, se ti ta zadnji preveč skuhajo), potem jih preliješ z vrelo mešanico (kis, sol, voda) in zapreš pospraviš v škatlo……pri nas so uspeli ful dobr, hrustlajvi, a kuhani (al dente), držijo še pa zdaj, ker jih ne jemo veliko oz. samo mož….
Enako kot pipika, vendar:
surove feferone ali papriko naložim v kozarce, dolijem pripravljeno mešanico kisa in vode (že pripravljena, kupljena v TUŠU) malo solim in zavijem pokrov. (za paprike dodam česen in list zelene)
Toda potem jih steriliziram tako:
– v največjo posodo, kar jih imam, položim na dno posode kuhinjsko krpo,
– nanjo položim te zaprte kozarce s feferoni ali papriko,
– dolijem mlačno vodo in lonec postavim na štedilnik, da ta voda zavre.
Kozarce pustim vreti v vodi cca 5 min, nato jih vzamem iz vode in kozarce položim na kuhinjski pult (spet na krpo) obrnjene na glavo (na pokrove) dokler se ne ohladijo. Nato v klet z njimi.
jay bom pa letos prvič vlagala sladke in polpekoče feferone, naredila jih bom kot pravi tv, dobila sm že nekaj napotkov, nap. ne smem skupaj v kozarce dajat pekoče in ne pekoče ker bojo vsi pekoči, da je treba kozarce obrniti na glavo, da mrš zlo pazit da ne kuhaš predolgo, še 5min po vretju je malo dolgo, 2-3 minute dost
Forum je zaprt za komentiranje.