VLOŽENE HRUŠKE
[/center]Najbolj enostavno, pa zelo dobro :
Vzamem domače hruške in ker niso tretirane jih niti ne olupim ( sicer olupi!), očistim in preprežem na četrtine ali poljubne, ne premajhne kose.Zložim jih čist kozarec, zalijem z vodo, dodam 3 ravne žlice sladkorja ( mera je za kozarec 750 ml), zaprem in postavim v lonec z vodo. Vode naj bo do 2/3 kozarca, lahko so tudi popolnoma prekriti z vodo.
Ko zavre, pustim rahlo vreti kakih 20 minut. Vzamem malo trše hruške in v tem času se ravno prav skuhajo.
Vzamem iz vode previdno, z rokavico, pretresem, če se sladkor še ni stopil, nato kozarec obrnem na pokrov in pustim 5 minut.
Nato zopet obrnem in pokrijem s kako staro deko, da se počasi ohladfi.
Lahko pa vodo s sladkorjem prevreš prej, po želji dodaš čisto malo cimeta in limonino lupinico in s tem zaliješ hruške. Ostalo po istem postopku.
Če ne lupiš eno po eno, ampak vse, priporočam, da jih sproti odlagaš v vodo, ki si dodala limon sok, ker bi sicer potemnele. Ko so vse olupljene, jih daš v kozarce in zaliješ.
Naj ti uspejo!
Hey,
jas berem pri tejle blogerki recepte. Dodala sem ti povezavo za recept vloženih hrušk. Recept je čisto perprost.
Forum je zaprt za komentiranje.