Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vložene bučke

vložene bučke

Pred cca tremi leti sem, zaradi preobilice paprike in paradižnika na vrtu, pripravila do konca sataraš in ga vročega prelila v kozarce za vlaganje, zaprla, pokrila s koco in pustila, da se je popolnoma ohladilo. Čez zimo so se te porcije obnesle čudovito. Zraven ali jajčka, ali riž in kosilo je bilo v kratkem na mizi. Moji so bili navdušeni.
Letos sem na ta način pripravila tudi cca 8 kozarcev. (pardon lani…kako me je zaneslo….no važno je, da me razumete….zadnje poletje)
Po teh izkušnjah sem poleti podušila bučke v olivnem olju in jih vložila. 5 kozarcev. Prejšnji teden sem odprla prvi kozarec. V nos mi je udaril čudni vonj…odprem drugi…vse do zadnjega. Poskusila nisem, ker mi vonj ni bil “všeč”.
Je kdo med vami že kaj takega eksperimentiral in ima kakšne izkušnje z vloženimi bučkami.
Pozitivne izkušnje s čebulo, papriko in paradižnikom so me tako zapeljale, da se sedaj sprašujemali ali bučke za kaj takega niso primerne ali pa sem v postopku”vsekala mimo”.
Kaj menite?
Lep dan!

bucke sem vlozila v kis. brez problemov. dusenih pa se nisem. ne vem,kaj bi bilo lahko narobe!? lp petra

Tudi jaz. Surove, narezane na kose- kot kisle kumare. So zelo dobre.

Tudi sama sem letos eksperimintirala z vlaganjem bučk. Nekaj podolgovatih sem narezala na trakove in jih vložila kot kisle kumare. So zelo dobre. Vložila sem na isti način tudi patišon bučke, takšne čisto male, s premerom 2-5 cm. Te so pa res odliiiičneee. Na vrtu že imajo rezerviran prostor za naslednjo sezono.
Nekaj sem jih narezane na kocke vložila kot kompot. Je tudi dober, vendar jaz sem bolj za kislo varianto.
Nekaj sem jih pa narezala na kocke, dušila na olivnem olju, dodala česen,peteržilj,kis….. skratka delala po receptu iz knjige čudoviti svet bučk. En kozarc sem odprla, kar kmalu ko sem vložila, je bil tudi zelo dober, sedaj v kratkem pa nisem nobenga več probala. Ti obljubim, da v naslednjih dneh poskusim in ti poročam kako izgleda to sedaj. LP

Pri nas še pujčeki niso radi jedli buč.

Hvala za spodbudo! Če bo poleti spet toliko bučk, ponovno eksperimentiram.
A po tvojem receptu je bilo potrebno dodati na pražene malo kisa? Lahko kaj več napišeš o receptu.
Hvala!

Buče s česnom!

3 kg bučnega mesa
2 glavici česna
3 dl jabolčnega kisa
2 dl olja
šop peteržilja
sol
poper
Buče narežemo na kocke.Peteržilj in česen drobno nasekljamo. Vse sestavine dušimo 20 minut. Vroče polnimo v kozarce in dobro zapremo.

Men se zdijo zelo dobre. So ostale tako fajn malo hrustljave in tudi vonj in okus je v redu. Jaz sem uporabila te dolge jedilne bučke, tiste ki so že malo večje. LP

Še enkrat
hvala

kako se te bučke imenujejo

poskusila sem vložiti bučke v kis,

Kis, sol voda, na koncu pa sem dodala še žlico medu. Prijeten kislo – sladki okus, kot priloga ali za kombinacijo k sestavljenim solatam.

poskusila si jih vložiti…..in???
ti je uspelo????
al kaj si hotla sporočit?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close