Vloge za zaposlitev spisane na roko
Sem ta in tam, rojen …, se prijavljam … Delal sem tu, pa tu, pa tu… Skratka prosti spis, napisano na roko.
Mi še dobivamo take vloge za zaposlitev. Velikokrat nečitljivo napisane. Kako bi vi reagirali ? Da nekdo niti v wordu ne napiše strukturirano, osebni podatki, izobraževanje, delovne izkušnje. Pa če oni ne znajo, zna pa njihov otrok, ali prijatelji. Meni je to tudi neka nezainteresiranost . Nekateri delodajalci imajo svoje obrazce, ki vzamejo res dosti časa (ministrstvo, pa Novartis?, da pa nimajo splošnega življenjepisa pripravljenega, pa tudi ni za nikamor.
Sem kadrovica in prva, ki pri nas dobim vloge v roke.
Za določena delovna mesta pričakujem tiskano strukturirano vlogo brez napak, tudi zatipkov, z vsemi zahtevanimi prilogami, za nekatera delovna mesta pa me sploh ne moti, če je napisano na roke, manjka kaka vejica, me pa moti, če so na vlogi popravki (prečrtana beseda in nad njo druga in podobno).
Kadrovica, 20.08.2025 ob 17:29
Sem ta in tam, rojen …, se prijavljam … Delal sem tu, pa tu, pa tu… Skratka prosti spis, napisano na roko.
Mi še dobivamo take vloge za zaposlitev. Velikokrat nečitljivo napisane. Kako bi vi reagirali ? Da nekdo niti v wordu ne napiše strukturirano, osebni podatki, izobraževanje, delovne izkušnje. Pa če oni ne znajo, zna pa njihov otrok, ali prijatelji. Meni je to tudi neka nezainteresiranost . Nekateri delodajalci imajo svoje obrazce, ki vzamejo res dosti časa (ministrstvo, pa Novartis?, da pa nimajo splošnega življenjepisa pripravljenega, pa tudi ni za nikamor.
Je pač tako. Ja, zakaj pa ne na roke. Nekateri pa celo zahtevajo kak rokopis za zahtevna delovna mesta, ko mora bit oseba zaupanja vredna. Za gradbenega delavca ali v fabriki za trakom je pa tako vseen kurac. Sploh ne bi rabil nič pisat.
Sam sem se odvadil pisanja na roko. Še listek za v štacuno natipkam na telefon ali celo vklopim mikrofon, da mi google sam napiše. Ampak to je tisto današnje, čez komot ga ni…..to ne bo večno.
modrivrag, 20.08.2025 ob 18:06
Odakle ti diplom? Sa Tetovo fakultet?☝️?
Je pač tako. Ja, zakaj pa ne na roke. Nekateri pa celo zahtevajo kak rokopis za zahtevna delovna mesta, ko mora bit oseba zaupanja vredna. Za gradbenega delavca ali v fabriki za trakom je pa tako vseen kurac. Sploh ne bi rabil nič pisat.
Sam sem se odvadil pisanja na roko. Še listek za v štacuno natipkam na telefon ali celo vklopim mikrofon, da mi google sam napiše. Ampak to je tisto današnje, čez komot ga ni…..to ne bo večno.
“Nekateri pa celo zahtevajo kak rokopis za zahtevna delovna mesta, ko mora bit oseba zaupanja vredna.”
Jp, vedno več je tega, ko morajo biti zaupanja vredni včasih ni dosti samo na roko, mora biti tudi specialen papir in napisano z unim peresom ki ga v tinto pomakaš.
Verjetno, da dokažeš, da znaš, če bo treba na brzino na roko kako zabeležko narest.
8409, 20.08.2025 ob 18:16
“Nekateri pa celo zahtevajo kak rokopis za zahtevna delovna mesta, ko mora bit oseba zaupanja vredna.”
Jp, vedno več je tega, ko morajo biti zaupanja vredni včasih ni dosti samo na roko, mora biti tudi specialen papir in napisano z unim peresom ki ga v tinto pomakaš.
Verjetno, da dokažeš, da znaš, če bo treba na brzino na roko kako zabeležko narest.
Dajo grafologu, da ugotovi če si psihopat. Edino politikom tega ni treba. Za njih ni treba še marsikakega drugega preverjanja. A odločajo o tem kako bomo živeli. Narobe svet v 3 pm.
Kadrovica, samo vprašam kako vi napišete oglas za delo? Napišete notri koliko bo plača? Ali pa bistveni podatek izpustite?
No, če da podatek izpustite, logično, da ne bo kvalitetnih prijav. Če oglas ni kvaliteten, zakaj bi se človek mučil s prijavo?
Pa verjetno gre za službo za minimalca, a ne? Resno pričakuješ, da ste vredni kvalitetnih prijav?
Pa še en namig: če napišeš CV z računalnikom, vlogo z računalnikom. Dokaz hitro pošlješ isto vlogo na 100 in več razpisov.
Kdor napiše na roke, sigurno ne bo poslal na desetine, stotine vlog. Za vsako novo vlogo, si mora vzeti dosti časa, da jo napiše. Ne more kar copy paste narediti.
Pa še enkrat: takšna služba, take vloge za službo.
Ena moja znanka je kadrovnica. Nekoč se je na fb posmehovala kake vloge dobiva na razpise za službo. Napisala par primerov.
Pozabila pa je omenit, da gre za minimalca, da imajo zelo zoprne delovne pogoje, da so znani po mobingu, da ustrahujejo delavce. Tudi v takem smislu, da je znanka hodila s plenico v službo, ker je imela neke zdravstvene težave in si ni upala par dni na bolniško. Na WC pa tudi ni smela, ko bi pač morala. Pa še kup drugih groznih zadev se sliši o tisti tovarni.
Ampak ja, ona se je posmehovala vlogam, ki jih dobijo. Sposobni ljudje so se namreč vsi ognili tisti firmi.
samo vprašam, 20.08.2025 ob 19:29
Kadrovica, samo vprašam kako vi napišete oglas za delo? Napišete notri koliko bo plača? Ali pa bistveni podatek izpustite?
No, če da podatek izpustite, logično, da ne bo kvalitetnih prijav. Če oglas ni kvaliteten, zakaj bi se človek mučil s prijavo?
Pa verjetno gre za službo za minimalca, a ne? Resno pričakuješ, da ste vredni kvalitetnih prijav?
Pa še en namig: če napišeš CV z računalnikom, vlogo z računalnikom. Dokaz hitro pošlješ isto vlogo na 100 in več razpisov.
Kdor napiše na roke, sigurno ne bo poslal na desetine, stotine vlog. Za vsako novo vlogo, si mora vzeti dosti časa, da jo napiše. Ne more kar copy paste narediti.
Pa še enkrat: takšna služba, take vloge za službo.
marsikak bistven podatek spustijo..
če je lepo čitljivo napisano-zakaj pa ne. dandanes tko in tko marsikdo ne piše na roke, niti ne zna.. jaz uživam v pisanju na roke, to lahko romane napišem hihih…
Danes ti AI napiše lepo razdelan življenjepis, sem zadnjič uporabila za otroke, ki so pošiljali za študentsko delo, prav profi . Pa je študentsko delo za en mesec. Da pa pišeš prošnjo na roke, pa si ne predstavljam. Ni čitljivo, ni berljivo . Vem pa da morajo marsikaj delodajalci pozreti pri slabih službah in vzamejo vse kar dobijo
anonimno 9010Men, 20.08.2025 ob 19:40
Primitivna administracija hoče imeti vse predloženo v obliki, ki ne zahteva truda in svojo nerazgledanost hočejo skriti pod naziv UI in utemeljiti svojo uspešnost za utemeljitev previsokih plač.
Svojeročno napisana prošnja pove mnogo več kot je izraženo z vsebino napisanih besed.
Menim drugače. Da tudi če je služba za min plačo , je treba nekaj truda vložiti. Jaz sem že pred 23 leti ko sem postala prvič iskalka službe,življenjepis pisala v alinejah. Najprej osebni podatki, slika, nato izobraževanje, kjer sem navedla fakulteti in gimnazijo, nato sem navedla znanje računalniškega jezika, nato pa delovne izkušnje (od zadnje do prve, takrat nisem nič imela, le študentsko delo). . Pa je bilo to pred 23 leti. Danes mi je malo smešno da ljudje še pišejo na roke.
Isto mnenje, kdo je boljši: tvoji froci, ki jim ti pišeš vloge ali pa tele osebe, ki napišejo nekaj na roko, ampak je to njihovo delo? Zame so ti bistveno boljši kot tvoji otroci. Tvojo frocovje je tako nesposobno, da jim moraš ti pisat.
Pa drugače, da bo vedela: to, kar avtorica piše, so starejši delavci, ki se prijavljajo na slaba delovna mesta, kjer so zanič plače, slabi delovni pogoji. In ti ljudje pogosto ne znajo uporabljat računalnika. Kdor ga zna uporabljat, logično, da bo napisal z računalnikom, ker je bistveno lažje. Vsi pač nimajo mamice, ki bi jim stregla od spredaj in zadaj kot ti počneš svojim otrokom. Eni si morajo pač sami najti službo, ker niso razvajene riti kot so tvoji sončki.
Bolje slaba in grdo napisana vloga kot pa, da mama piše vloge za svoje otroke.
To mi pa res senca pade na oči, ko mame iščejo sončkom službe. Kaj to, še diplomske in seminarske jim pišejo. Večkrat klicarijo v službo, da bi rabile podatke in da bodo prišle v naš arhiv, če lahko pripravimo… za sončke-študentkaste, ki jim pišejo diplomo, seminarsko.
Ja, tudi tako nizko so eni padli, da jim mamice pišejo prijave za službo. Težko verjeti, ampak ja, je res.
jaz karkoli sem napisala na roke ali natipkala je bilo izključno moje delo, moje misli, moja čustva, moj smeh, moje solze, moje veselje, moja žalost, moj čas, moja pozornost, moje razumevanje, moja skrb itd.. teh čeptov umetnih inteligentnih ne uporabljam, niti ne vem kako zgleda ne kako se ga uporablja ne nič ker ga tudi poguglala nikoli nisem, me ne zanima.
samo vprašam, 20.08.2025 ob 20:07
Isto mnenje, kdo je boljši: tvoji froci, ki jim ti pišeš vloge ali pa tele osebe, ki napišejo nekaj na roko, ampak je to njihovo delo? Zame so ti bistveno boljši kot tvoji otroci. Tvojo frocovje je tako nesposobno, da jim moraš ti pisat.
Pa drugače, da bo vedela: to, kar avtorica piše, so starejši delavci, ki se prijavljajo na slaba delovna mesta, kjer so zanič plače, slabi delovni pogoji. In ti ljudje pogosto ne znajo uporabljat računalnika. Kdor ga zna uporabljat, logično, da bo napisal z računalnikom, ker je bistveno lažje. Vsi pač nimajo mamice, ki bi jim stregla od spredaj in zadaj kot ti počneš svojim otrokom. Eni si morajo pač sami najti službo, ker niso razvajene riti kot so tvoji sončki.
Ne rabiš napadati, ne pišem življenjepisa otrokom. Otroci so imeli pravilno oblikovan življenjepis, v alinejah, Europass ali nekaj takega. Ampak sem ga vrgla v AI in je ven prišla boljša oblika. To hočem reči, kako je treba malo truda da dobiš izvrstno oblikovan tekst . Tu se pa vedno obrne tako da izpademo mi, ki se potrudimo butasti. Če se s tem dobro počutiš, kar nadaljuj
bolje to, 20.08.2025 ob 20:09
Bolje slaba in grdo napisana vloga kot pa, da mama piše vloge za svoje otroke.
To mi pa res senca pade na oči, ko mame iščejo sončkom službe. Kaj to, še diplomske in seminarske jim pišejo. Večkrat klicarijo v službo, da bi rabile podatke in da bodo prišle v naš arhiv, če lahko pripravimo… za sončke-študentkaste, ki jim pišejo diplomo, seminarsko.
Ja, tudi tako nizko so eni padli, da jim mamice pišejo prijave za službo. Težko verjeti, ampak ja, je res.
Pa ne morem verjeti
Otroci so imeli obliko spisano v Europass, ki je pa že preživet in sem jim vrgla tekst v AI. Nisem jim iskala študentskega dela , sami so si jo vedno našli, se vse zmenili. Sem jim pa predlagala izboljšanje CV in tudi vrgla v AI. Vzelo mi je par minut, manj kot njim iskanje študentskega dela . A lahko nehajte , zlobe zlobne? Kakšne črne pokvarjene duše ste tukaj
Kaj se zdaj vlečeš ven, da si samo malce pomagala? Za razliko od tvojih otrok, tile avtoričini kandidati SAMI napišejo vlogo. Tvoji otroci je pač ne. In ja, to je bistvena razlika.
Tako, da ne dajat teh oseb v nič. Zavedaj se, da gre za starejše osebe, ki ne znajo uporabljat računalnika. Opravljajo pa težka dela, plačani so pa izjemno slabo.
Pač nimajo mamice, da bi jim to naredila. Bistvo namreč ostaja: oni naredijo SAMI vlogo. Tvoji otroci pa ne naredijo sami.
Pa dvomim, da bi tvoji sončki prijeli za tako delo kot ga bodo ti reveži opravljali. Bodo? Niti pod razno.
Forum je zaprt za komentiranje.