Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice vlečna vrv na HR

vlečna vrv na HR

Avgusta se odpravljamo v Dalmacijo pa me zanima, če je res obvezno imeti vlečno vrv v avtomobilu, ko si na Hrvaškem?
Zanima pa me tudi, če ste imeli kakšne neprijetnosti s policaji na njihovih cestah.

Ja, vlečna vrv je obvezna na Hrvaškem. Policajev na cesti je dosti, večina med njimi je tam le zaradi povečanega prometa. Najraje pa gledajo, če si privezan.

Po mednarodnih konvencijah (ali kaj) je za tujca v državi obvezen samo trikotnik. tjana

Tole sem ti skopirala iz AMZS-ove strani. Velja za Hrvaško:

POSEBNI PREDPISI

Dovoljena stopnja alkohola v krvi je 0,05%. Mobilne telefone ni priporočljivo uporabljati med vožnjo.

Vozilo mora biti opremljeno s predpisano opremo: varnostni trikotnik, prva pomoč, komplet rezervnih žarnic. Ker hrvaški policisti pogosto zahtevajo tudi vlečno vrv, voznikom svetujemo, da imajo v priboru tudi vlečno vrv dolžine od 3-5 m .

Voznike opozarjamo, da pred odhodom na pot pregledajo veljavnost dokumentov: registracija vozila, vozniško dovoljenje, potni list oz osebna izkaznica in si pravočasno priskrbijo potrebne dokumente.

Vlečne vrvi nisem imela s seboj, so me pa zanjo vprašali, kaznovali pa me niso. Naj jo imam drugič s seboj.
Dobiš jo v Maumaxu za 2500 SIT.

Za opremo velja, da mora avto biti opremljen po zakonu države v kateri je registriran in ker v Slo vlečna vrv ni obvezna, je protizakonito če hrvati kaznujejo voznike ki je nimajo (eno je zakon, drugo so hrvati). Glede izkušenj s hrvati – pazi se policistov v okolici Zagreba, ker sovražijo Slovence v dno duše, so pa tudi zalo podkupljivi. Meni so zaradi prekrška pobrali dokumente in drugi dan bi se moral srečati s sodnikom za prekrške, pa sem ga malo pregovarjal in policist je kar sam predlagal, naj mu dam nekaj mark in bo “pozabil” na prekršek. In kar nekaj mojim znancem se je zgodilo isto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close