VLEČENO TESTO
Recept ni čisto točen, ker jaz delam vse na oko, lahko pa ti povem, kako ga delam in se mi vedno dobro vleče.
0,5 kg moke
čajna žlička soli
Čajna žlička olja
čajna žlička kisa
1 jajce
mlačna voda po občutku.
Vse sestavine, najprej moko, nato sol, olje, kis in jajce, dam v multipraktik. Nato zgoraj na odprtini dolivam mlačno vodo. Testo mora biti bolj mehko, vendar ga pustiš gnesti tako dolgo, da je lepo povezano in odstopa od posode. Nato ga jaz dam počivat v pokrito posodo. Testo v posodi pa naoljim, oz. nalijem toliko olja, da je celo testo v olju.Pustim ga počivat najmajn 3 ure. Dalj počiva, boljše se vleče. Jaz takšno količino testa razvlečem na mizi velikosti 70X110 cm. Po dolžini ga prerežem na pol, tako da dobim dva traka zavitka. En trak pa razrežem na tri konce. Tako je zavitka za dva ta velika pekača. Pridejo bolj tanki. Veliko uspeha in zapomni si , vaja dela mojstra.
Forum je zaprt za komentiranje.