Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika vleceno testo – porocilo – Babi

vleceno testo – porocilo – Babi

Zivjo, Babi!

V soboto sem spekla pito iz buck z vlecenim testom po tvojem nasvetu in moram porocat, da je odlicno uspelo! 🙂 Ugotovila sem tudi, v cem je bila moja napaka oz. kaj sem prej narobe delala: jaz sem vedno zamesila trdo testo in potem dodajala vodo. Sedaj sem pa pazila, da sem naredila ravno obratno, tako kot si rekla, da je bilo testo precej mehko in se je dalo potem zelo lepo razvlect.

Hvala! :)))

Aja, pa ce koga zanima, dodajam se recept za to pito:

Vleceno testo naredimo po receptu od Babi:

Nadev:
2 veliki bucki (ali vec manjsih)
250 skute
1 kisla smetana
1 jajce
sol

Bucko narezemo na rezine, nasolimo in pustimo cca 15. min, da spusti vodo. Skuto, kislo smetano, jajce in sol zmesamo. Testo razvlecemo (jaz sem razvlekla 2 plasti iz 2 hlebckov – testo sem po gnetenju razdelila na 2 kosa, kot pravi Babi), z eno plastjo oblozimo dno pekaca – testo mora biti dovolj veliko, da povsod visi cez rob. Plahto iz 2. razvlecenega hlebcka testa razrezemo na 2 kosa. Na testo v pekacu damo pol buck in pol skutne mesanice, na to eno plast testa (polovica 2. razvlecenega hlebcka), nanj preostale bucke in preostalo skutno mesanico, pa na vrh drugo plast testa. Cez vse skupaj zapognemo robove testa, ki so gledali cez pekac, premazemo z jajcem in pecemo cca. 30 min na 200 C. Aja se to, porabila sem priblizno 3/4 testa, ostalo so bili debeli robovi, ki jih nisem vec mogla razvlect in sem jih odrezala in dala zmrznit, tako kot je napisala Babi.

Pa dober tek! Babi, tebi pa se enkrat hvala za nasvet.

Hej,Ursa,super! Ko bos imela 3 take hlebcke,odmrzni,dobro pregneti,daj pocivat in zate bo dovolj za en zavitek.
Zgornji recept me pa spominja na bakino bucnico iz velikih jesenski buc.
Zelo dobro.Cestitam Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close