Vlečenje statusa brezposelne osebe
Desperadodajka, 14.08.2021 ob 16:58
Nisem preveč bistra, priznam, me pa vseeno zanima, kako je možno, da imamo okoli 80 000 uradno brezposelnih, če je pa na zavodu več kot 3 000 prostih delovnih mest? A se res nobenemu več ne da delat? Meni ta matematika več ni jasna.
res nisi prveč bistra,zagotovo
Določena zdravstvena stanja naaredijo osebe tudi nezaposljive za določen čas ( stres, določene bolezni in posledice stresa, določena bolezni, ki so ovira pri zzaposlovalcih ( kapi, infarktni, ipd) in taki so al določeno obdobje nezaposljivi Z odločbo ZRSZZ Nobena komisija in invaldiska ne pride v poštev, ker je treba počakat, da se zdr stanje normalizira
Pa še nekaj: današnji zaposlovalci so zelo diskriminatorni do večine oseb, ki so prijavljene kot iskalci zaposlitve na zavodu – kljub temu, da pošljajo prošnje, jim sploh ne odgovajajajo, ker menijo, da so vsi po defaultu lenuhi in delomrzneži in da so zarada tega pristali na zavodu- krš, ki jim je na vojo za zaposlitev.
In pa še en velik, pereč problem: EMŠO.
Ko hudič križa se izogibao oseb nad 50im. Ker jim predstavljajo kot redno zaposleni prevelik strošek ( minulo delo), pa četudi imajo bogate dlov izkušnj in nimajo zdravsvtnih tegob, torej ni pričakovati, da bodo nonstop v bolniškm staležu zaradi kakšnih pridelaih kroničnih bolezni (lokomotorni sistem, ali pa pri nkaterih tudi psihični vzroki).
in pa sveda – nepotizm – prijateljsko zaposlovanjee in raje po VIP vezah, kot nekoga “nznanega” padalskega z zavoda, če ž ravno n dobijo nekoga, ki bo delal zza minimalca kot “Madchen für Alles.
Na črno vsak mesec potegnem za nekaj povprečnih plač, zavistneži. Ne veste, kako so moški pripravljeni odpreti denarnice za določene storitve. No, tisti, ki veste, ste tukaj modro tiho. In to so najbolj razsipni taki, ki si ne morejo plačati delavcev za več kot minimalca na mesec. Jaz od njih dobim minimalca v eni uri. Vse je stvar pristopa.
Desperadodajka, 14.08.2021 ob 17:15
Na črno vsak mesec potegnem za nekaj povprečnih plač, zavistneži. Ne veste, kako so moški pripravljeni odpreti denarnice za določene storitve. No, tisti, ki veste, ste tukaj modro tiho. In to so najbolj razsipni taki, ki si ne morejo plačati delavcev za več kot minimalca na mesec. Jaz od njih dobim minimalca v eni uri. Vse je stvar pristopa.
Kako ide ona…
Cega se pametan stidi, budala se time ponosi.
Delavec cel mesec rinta za minimalca, ki ga ne dobi nakazanega, ker ga je delodajalec v enem večeru spiskal na Desperadodajkah. Delavec bes sprosti za šankom, ko gleda tekme in se dere “Kdor ne skače, ni Slovenc, oi oi oi!”. Do ponedeljka se strezni za silo in gre še en mesec delat brez plače. Ja, kaj pa čmo? Tko je. Devat je treba!
Res nisi preveč bistra.
Vsedi se za računalnim in preglej strukturo objavljenih delovnih mest in zapiši tisto, kar si ti sposobna delat.
Medicinsk sestra, zdravnik, učitelj, monter, zidar, električar, programer, vodovodar, varilec? Znaš kaj od tega?
Potem pa še enkrat preštej, koliko je del, ki so primerna za ljudi brez šole, ženske z malimi otroki, ljudi brez izkušenj.
Potem pa še enkrat tuhtaj svojo matematiko.
Desperadodajka, 14.08.2021 ob 17:34
Delavec cel mesec rinta za minimalca, ki ga ne dobi nakazanega, ker ga je delodajalec v enem večeru spiskal na Desperadodajkah. Delavec bes sprosti za šankom, ko gleda tekme in se dere “Kdor ne skače, ni Slovenc, oi oi oi!”. Do ponedeljka se strezni za silo in gre še en mesec delat brez plače. Ja, kaj pa čmo? Tko je. Devat je treba!
No, kje delaš?
Gledam okoli sebe in najbolj pametni ljudje so najbolj brez denarja, nesrečni, ločeni, deprimirani iz vseh mogočih razlogov, ampak v glavnem se začne pri denarju. Ženske ne spoštujemo moških, ki so cele dneve na šihtu, potem pa še minimalca ne prinesejo domov, ker je menda firma nelikvidna. Kako boš takega ljubila, ki ni sposoben poskrbet za finančno varnost družine? V mojem lokalu pa ravno lastniki kakor nelikvidnih podjetij najbolj razmetavajo za viski, konjak, šampanjec in lepotičke. Tudi se noben podjetnik pred stečajem ne pritožuje, da mu je bil nov bemve predrag, da zaradi previsokih davkov ne more končati luksuzne vile na obali. Za vse je denar. Jaz ne dam nobenemu na puf, tako kot delavci delajo cele mesece na puf in kar ni plače. Jaz minimalca takoj zahtevam in dobim. V enem večeru. in vsi lastniki bankrotiranih podjetij takoj plačajo.
Its good.
Malo oftopic… ??
Enkrat sem gledal en intervju ene upokojene “spremljevalke”. Ok.. Preteklost na stran… Ampak mi je bla prav usec KOT oseba. Njen “attitude”…?. Tako malo je bla… Moglo bi se reci “na stranu”… Malo luda?. Pravi da nosi rezilo u modrcu… Taka “nema zajebancije”… Ko neka “mob boss wife”…
Samo ja… Je pa… Ane…
Energija pa 1a.. To pa ja.
Ja in?
Jutri jih bo potem 77k ali pa jih je vceraj bilo 83k…
Sicer pa, sori, ampak ce zahtevajo, da delas deljen delovni cas, da delas v vecih enotah, da MORAS imeti lasten prevoz, da je delo odgovorno in odgovarjas tudi sam financno… Vse to za minimalca. Ja, kdo pa bo to delal? Samo tisti, ki res mora.
Šta se mora nije teško. Jaz sem drugače hvaležna delojemalcem, ki so cele mesece za mašinami brez plače, da ima gazda zame in za svoj konjak, ampak ne vem, če je to rešitev za visoko produktivno in brezogljično družbo. Je pa tudi res, da se mora v kapitalizmu vsak sam pobrigat za svoje plačilo. Pri meni gazde ne dobijo ničesar zastonj, pri delavcih pa kar vse.
Forum je zaprt za komentiranje.