Vlečenje iz Kaaze
Mene zanima, če se da kako nastavti kje hitrost downloadanja. Namreč vlečem filme iz Kaaze, in nekatere mi povleče dol v 1 uri ali 2 (hitrost imam 1 mega). Nekatere filme pa mi komajda dol vleče. Recimo zdaj enega že par dni dol vlečem in imam hitrost 0,9 ali pa celo 0,3 Kb/s. Recimo vlečem od štirih uporabnikov (naj bi), ampak ko na levi strani plus stisnem v bistvu vidim, da vleče samo od enega. Kako si naj nastavim (če se da seveda), da bi mi vleklo še od ostalih uporabnikov. Ori ostalih mi piše vedno connecting potem pa čez čas izginejo.
Bolj malo vem o tem, zato se ne smejat.
Pa hvala lepa za odgovore!!!
Ne, tega ne moreš nastaviti. Kako hitro boš vlekel od koga je pač odvisno od njegove povezave. Najbrž veš da imaš ti za pošiljanje (“uploadanje”) samo četrtino hitrosti s katero downloadaš
(kot paviš 1 M, samo da te ne bo zavedlo: to je 128 kb / sec, tvoje uploadanje pa 32 / s, kar pomeni, da bo nekdo v idealnih pogojih tvoj CD vlekel dol 364 minut, ti bi pa načeloma enakoveliko datoteko s spleta downloadal samo 91 minut.)
Pa še odvisno je – če ima revež kakšen hudo star modem, na njegovo datoteko pa se jih obesi deset in hkrati downloada – kaj misliš, kolko bo ostalo hitrosti še zate?
in tretje: prednost se ti poveča če imaš tudi ti datoteke na razpolago za druge uporabnike. Več kot drugi ouploadao od tebe, višje si na lestvici, dokler nisi kaza lite 1000 master.
Forum je zaprt za komentiranje.