vlažilec zraka – DA ali NE?
Ugotovila sva, da imamo v stanovanju ful suh zrak in naš sine kašlja samo doma, ker ga draži ta suh zrah…obešam mokre brisače po radiatorjih, danes ponoči sem mu naredila kamilice in dokler so izparevale, je bilo ok, potem pa je spet začel ful kašljat…
no, in razmišljava,da bi kupila vlažilec zraka, pa me zanima , a ga kdo uporablja in kako se obnese, kakšne znamke je?
Spomnim se pa, da sem nekje brala, da ti vlažilci več slabega kot dobrega naredijo (bakterije), pa me zanima vaše mnenje??
lp, DejaK
Mogoče raje ionizator ali pa čistilec zraka.
Pri nas tudi sin pogosto kašlja in se zbuja z zamašenim nosom, pa smo imeli bronhitise pa laringitise. In tudi jaz sem hotela že kupiti vlažilec zraka.
No sedaj po več letih težav (ionizator smo sicer kupili in so se nam težave malo zmanjšale), ko nam je skoraj vedno ob močnem kašlju, ki je večinoma trajal zjutraj in ponoči, pediater predpisal Claritin ali Zyrtec, ki nam je tudi pomagal, smo dobili napotnico za alergologa, kjer smo ugotovili alergijo na pršico, hišni prah,… Se pravi, da je imel težave zaradi tega, ne pa zato, ker je šel v vrtec, pa zato, ker je zunaj takšno vreme, pa zato, ker v tem letnem času itak vsi kašljajo…
Skratka vesela sem, da nisem kupila vlažilca zraka, ker le ta v primeru alergije na pršico naredi več škode kot koristi. Kajti vlažen prostor pršici zelo paše.
Jaz ga imam ravno 1 teden, od Air’o’Swiss in sem še kar zadovoljna. Je sicer tih, enostavna uporaba, voda se natoči iz pipe,…Ampak dečko ima nosek še kar zamašen. Bil je pa skoraj 30.000 sit. Morda se mora pa kar nekaj časa vlažiti da pride na optimalno vlago v stanovanju.
Nam razne cunje po radiatorjih in posode z vodo niso pomagale.
Mi imamo vlažilec Boneco, piha hladno paro, sicer ok, a imamo kljub temu samo 35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlago(jo pa poveča iz 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}).Nas predvsem moti ponoči suh zrak.
Je pa zelo tih, skoraj neslišen.Cena pa cca.38.000,00sit
Tudi mi imamo Boneco -vlažilec s hladno paro in smo zelo zadovoljni. Ravno včeraj je vzgojiteljica rekla, da naša tamala grozno kašlja in prišla je domov s polnim noskom, v celem popoldnevu doma pa ni niti enkrat zakašljala, nosek pa se ji je tudi očistil. Tudi čez noč ni bilo težav. No, mi imamo brez vlažilca izredno suh zrak in nam vse tiste posode in mokre brisače na radiatorju niso pomagale.
Smo pa najprej imeli en sposojen vlažilec na toplo paro za test, ki je okoli 10.000sit, vendar nam vlage ni uspel dosti dvigniti, pa še grozno je bil glasen. Ponoči ga sploh ne bi mogli uporabljati, podnevi pa smo tudi postali po nekajdnevni uporabi čisto živčni.
Forum je zaprt za komentiranje.