Najdi forum

Vlak v Zurich

Moja hči (19 let) želi v Zurich na koncert. Vem, da je že odrasla in vse.. Ampak me zelo skrbi, ker se nikoli ni potovala sama v tujino z vlakom. Najbolj me skrbi, kako bo prisla iz Zuricha v Lj. Ima karto za vlak. Ampak me je strah, da bi sla na napacni vlak. Ali so tam kaksni delavci, ki jih lahko vprasa kateri je pravi vlak? Je ze kdo potoval v Zurich z vlakom? Prosim, ce mi napisete nekaj izkusenj, ker me res skrbi

Če resno sprašuješ, so tvoje skrbi odveč. Na vsaki veliki postaji so zaposleni, ki te prijazno prav usmerijo, če se sam ne znajdeš. 🙂

Pa naj gre še s kakšno prijateljico in boš bolj mirna.

Joj mama! A drugam je pa ze potovala? Ce zna govorit, bo ze koga vprasala. Vedno se najde kdo ki je pripravljen pomagat. Ce ne bo sla na pravi vlak…bo to pac samo ena sola za drugic in izkusnja za zivljenje. Ce si zeli iti, bo tudi sposobna to izvesti…gre popolnoma sama, brez prijateljev?

Resno me skrbi. Hvala za nasvet 🙂

Saj veste kaksne so mame. Je potovala, ampak nikoli sama. Po naravi je sicer sramezljiva in me je strah, da ne bo vpraslaa…
Zanima pa se me samo, ce je Zurich kot mesto varen? Namen ima namrec “prenocit” nekje na zelezniski postaji, ker vlak vozi nazaj komaj drug dan. Hvala

Praviloma človek nima kaj početi čez noč na železniški postaji. Postaje se čez noč zaprejo.

🙂 In nočni vlaki morajo počakati, da se najprej zdani.

Zurich se nahaja visoko na lestvici varnih mest.

Sramežljiva? Očitno ne tolk, da ne bi šla sama na koncert in tako daleč.

Očitno še nisi bila v Zurichu. 🙂

Tam je vse lepo napisano na velikih ekranih in označeno, zato ne moreš zgrešiti.

Draga mama, skrbela boš tako in tako. Moja hči je od
svoje polnoletnosti pa do danes, ko jih ima 25 , prepotovala
vso Evropo. Res nikoli ni potovala sama ampak v družbi prijateljice ampak moje skrbi niso bile nič manjše. Če veš, da je hčerka odgovorna nič ne skrbi, ker današnja mladina je zelo mobilna. Letos je hčerka potovala po Angliji in v Londonu je bila
pet dni. Ko sem jo vprašala kako se je znašla me je le debelo gledala, češ, saj pa obstajajo zemljevidi, garmini na pametnih telefonih in današnja mladina zelo dobro govori angleško. Tako, da le nič ne skrbi. Izgubila se sigurno ne bo.

🙂 In nočni vlaki morajo počakati, da se najprej zdani.

Zurich se nahaja visoko na lestvici varnih mest.[/quote]

Dejansko je tako, da imaš ponekod v velikih mestih “nočne” tire, ostala postaja je pa zaprta in nimaš kje prespat. Ena redkih postaj, ki je v celoti odprta, je recimo (bila) Muenchen. V mojih časih vsaj, zdaj že dolgo nisem potovala z vlakom. Drugje pa ne moreš kot prvo brez vozovnice za nočni vlak na peron, kot drugo, je vse zariglano in greš lahko samo na določen peron. In tam hodi varnostnik in te vrže pokonci, če hočeš spati.

Mene bi bolj skrbelo, ali bo z železniške postaje našla do prizorišča koncerta. Na železniški, če se zgubiš in sedeš na napačni vlak, moraš biti pa že ornk nadarjen.

Vse je označeno, table odhodi/prihodi, peroni označeni, brez skrbi.

A gre na Lenny Kravitza?

Povej ji, da se mora usesti na pravi vagon. Tudi jaz sem šla nekajkrat v Zurich z vlakom. V Avstriji vagone odklapljajo in priklapjajo, če bo sedela na napačnem, bo šla namesto v LJ, na Dunaj. Ali pa kam drugam v Avstriji. Na karti za vlak, piše, kateri vagon je. Lahko si naredi tudi izpis postaj in uro, ko vlak pripelje. Tako bo vedela, da je vse OK.

Saj te sprevodnik opozori ali pa ga vprašaš, če si na pravem vagonu.

Postaja je zaprta od pol dveh do štirih zjutraj. Tako da naj raje poišče, kje v bližini koncerta je kak lokal, ki je odprt vso noč,in gre tja na kokakolo.

zurich je sicer zelo varno mesto, a tudi zelo urejeno, tako da pomoje spanje na tleh na železniški ni dovoljeno. naj se prej dobro pozanima če je čakalnica odprta, da ne bo ostala zunaj na mrazu.

Česa v stavku Postaja je zaprta od do ne razumeš? Postaja je zaprta, pika, ker ne pelje noben vlak.

???
Včasih so fantje pri 18 leti odšli z vlakom v vojsko na drugi konec yugoslavije, pa nobena mama ni spraševala če bodo našli kasarno…..
Normalno vprašanje za 15 starega otroka, za 19 letnico pa malo smešno. Tudi veliki v tujini stopimo na napačni vlak oziroma najdemo nekoga da nas usmeri. Švicarji so zelo prijazni in ustrežljivi.
Če te pa zelo skrbi in ocenjuješ da dekle še ni samostojno in se ne bo znašlo, jo raje ne spusti na koncert!!

Mene bi bolj kot to ali bo sedla na pravi vlak, skrbela ideja, da bo prenočila na železniški postaji. Mlada punca, sama. Ne vem, plačaj ji eno sobico blizu železniške postaje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close